• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

He-Do-Hankook Autós Gyosasági OB Pannónia-ring péntek

A He-Do-Hankook Országos Gyorsasági Bajnokság Logi-Store Kupáért folyó versenyhétvégéjén óriási fizikai megpróbáltatás vár a versenyzők számára, mivel a levegő hőmérséklete alig néhány fokkal marad el a 40°C foktól. Az autó belsejében ennél még lényegesen melegebb van, ami már szinte elviselhetetlen.

 

OB IX. kat. Hankook Racer Cup

Pénteken délután a Pannónia-ringen elsőként az OB IX. kat. Hankook Racer Cup mezőnye rajtolt el, azaz négy Lotus Elise és 12 Suzuki Swift. Az első rajt a Suzukisok számára nem járt sikerrel, mivel a Lotusok mögött felsorakozó mezőny tagjai közül csak egy versenyző indult el a rajt pillanatában, így újra indult a verseny, ez alkalommal már a Safeti Car felvezetése mellett. A Lotusok közül az első körben a 924-es rajtszámú Veronika Vanyova megforgott, így a mezőny végéről tudta csak folytatni a versenyt. Az élen a szintén szlovák Ivan Lexa kapta el jobban a rajtot, így megelőzte az első rajtkockából induló György Anettet, aki később vissza tudta szerezni elsőségét, sőt a verseny végéig biztonságos előnyre is szert tett üldözői előtt. Mögötte Ivan Lexa és Tomas Bizub küzdött meg a második helyért, amit végül Ivan Lexa tudott megszerezni. Fél távnál a lemaradt Vanyova is visszakapaszkodott a negyedik helyre. Ez alatt a Suzukisok mezőnye sem unatkozott. Az első rajtnál egyedüliként jól rajtoló Pap Viktor egy kör után elbúcsúzott a versenytől. Az élen Báldi Gergő, Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor és László Martin vívott hatalmas csatát. Kicsit lemaradva tőlük Vogel Adrien és Somogyi Márk autózott, majd Somogyi autója néhány körrel a vége előtt feladta a küzdelmet, ahogyan Vogel Adrien is kiszállt a ringből. A győzelemért küzdő négyesből a leintés előtt négy körrel Kismarty és László ütközött, előbbi autójában a fékpedál beesett. Így végül Boldizs Bence lett a suzukisok legjobbja, mögötte az addig negyedikként autózó Báldi Gergő futott be másodikként, harmadiknak dr. Incze Istvánt intették le.

György Anett Lotus Elise

„Nem volt egyszerű dolgom, mert az új rajt után összezártak a többiek, onnan kellett felküzdeni magam. Ahogy Tomast kergettem, jött Ivan is, ami még jobban megnehezítette a dolgom, de örülök, hogy sikerült. Rettenetesen meleg volt az autóban, már 20 percnél úgy éreztem, hogy nem bírom tovább.”

Boldizs Bence / Hankook Racer Suzuki                            

„A tervem az volt, hogy rögtön a rajtnál elmegyek, de ez sajnos nem sikerült, mert mindjárt a kettes kanyarban csináltam egy hibát, túl későn fékeztem és megindult az autó hátulja. Utána visszaestem harmadiknak, aztán végig kivárásra autóztam, számítottam rá, hogy Gergő és Gábor elkezdenek csatázni. Próbáltam védeni a gumikat. Végül ők elkezdték előzgetni egymást és én úgymond nevető harmadikként el tudtam menni mindkettőjük mellett. Láttam, hogy Martin is felért rájuk, tudtam, hogy küzdeni fognak. Utána már csak vigyáztam a gumira és a technikára és végül sikerült megszereznem az első helyet.”

 

Báldi Gergő / Hankook Racer Suzuki

„Az első és a harmadik hely között autóztam, sőt még negyedik is voltam. Nagyon kemény csata volt, többször is összeértünk. Nem hiszem, hogy bárki is hibás volt ebben, bár kicsit zavart ez menet közben. Lényeg, hogy végül másodiknak bejöttem. Remélem, hogy Kismartynak és Lászlónak nincs semmi baja, mert nagyon nagyot estek.”

  1. Incze István / Hankook Racer Suzuki                            

„Rettenetesen meleg volt, fizikailag embert próbáló. Mivel láttam, hogy mindenki csúszkál, esik-kel, azt a taktikát választottam, hogy hagytam, ők hadd harcoljanak. Én a verseny előtt megígértem, hogy úriemberesen végig megyek, - „csajozósba” - ahogy szoktam mondani, és ez kb. sikerült is, komolyabb balhé, ütközés nélkül.  Láttam, hogy potyognak ki a mezőnyből, én pedig mindig tartottam a tempót a soron következővel és egyszer csak rám szóltak, hogy „megvagy”, onnantól már csak arra ügyeltem, hogy ne legyen semmi gond.”

Pap Viktor / Hankook Racer Suzuki                            

„Először úgy éreztem, hogy hátulról valaki meglökött, de szerintem ilyen nem volt, hanem én fékeztem egy kicsit túl magam, már húztam az ívre és elúszott a feneke. Már nem tehettem semmit, a kavicságy megfogott. Az első rajtnál úgy festett, csak én tudtam rendesen elrajtolni. Aztán annyira meg is ijedtem ettől, hogy el is engedtem a gázt, de rádión beszóltak, hogy menjek tovább, mert én csináltam jól.”

WATZ Túraautó Bajnokság

Az első futamon leginkább az óriási hőség volt a legnagyobb ellenfele a versenyzőknek. A túraautók hagyományosan vegyes felhozatalú mezőnyében tizenöt versenyzőt vártak a rajtrácsra, de végül csak tizenhárman vágtak neki a futamnak. Az élről Bódis Kálmán rajtolt a Porsche-val, mögötte Keszthelyi Vivien Audi TT-vel, akit egy nagyszerűen elkapott rajttal Mór Csaba megelőzött Lotusával. Ám Mór csak néhány kanyar erejéig tudta tartani az előnyét  Vivien jóval erősebb versenygépével szemben, így az első kör végére visszaállt a rajtsorrend, majd elkezdett széthúzódni a mezőny. A második körben a Lotusos Bak Bertalan volt kénytelen búcsúzni a versenytől.

A helyezések sorrendje később sem változott sokat, a hátralévő körökben csak kisebb csaták alakultak ki a hasonló kategóriájú versenygépek között.  A nyolcadik kör eseménye volt, mikor Bernula István Lotusából valószínűleg elfojt a váltó olaj, így kiállt a bokszba és feladta a versenyt.

Az élen a leintésig nem változott a sorrend: Bódis, Keszthelyi és Mór haladtak át sorban a célvonalon. Az ötödik helyezettől pedig már körhátrányban futott be a mezőny. A Lotusok mezőnyének külön értékelésében Mór mögé Balogh és Luigi álhatott fel a dobogóra.

Bódis Kálmán – Porsche 997

„A meleg volt a legnagyobb ellenfél ezen a futamon az most kicsit túllőtt a célon, rendeljük meg az esőt!”

Keszthelyi Vivien – Audi TT

„Izgalmasabb volt a pálya, mint Suzukival, de igazán a rajt okozott nagyobb izgalmat. Megelőztek a rajtnál, de már a negyedik kanyarban vissza tudtam venni a negyedik helyet, utána már csak mentem előre a Porsche után. Holnap is valami hasonló eredményre számítok.”

Mór Csaba – Lotus V6 Cup R

„Borzasztó meleg volt. Nagyon jól rajtoltam, meg tudtam szerezni a második helyet, de aztán hamar visszavette a helyet az ellenfél. Sajnos nagyon egyenlőtlenek így a feltételek, hogy egy sokkal gyengébb képességű gumival kell jóval erősebb autók ellen versenyezni ebben a mezőnyben. De ezt leszámítva nagyon élveztem a futamot. A Lotusok értékelésben megvan az első hely, holnap is próbálok hasonlóan teljesíteni.”   




Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top