• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nosztalgikus hangulatban

TMC Rallysport Kft.
Mátrai Hegyiverseny Parádsasvár, Beszámoló
Ollé Sándor - Ford Fiesta S2000

 

Több mint egy hónapos pihenő után a TMC Rallysport Kft. versenyzője, Ollé Sándor már nem tudott nyugodtan ülni. Újra versenybe szállt, igaz most nem a Magyar Rallye Bajnokság keretein belül, hanem a legendás Mátrai Hegyiversenyen tette próbára szeretett Fiestáját.

 

Ollé Sándor: „Nyolc évvel ezelőtt zajlott utoljára a parádsasvári gyorsaságin ez a verseny, ami klasszikus hegyi verseny volt, itt többszörös magyar bajnok vagyok a S1600-as kategóriában. Nagyon sokat mentem ezen a pályán, amelynek minősége most tökéletes lett.

Nagyon vártam ezt a viadalt, mert a S2000-s autómmal még nem versenyeztem ezen a szakaszon. A Fiestán a versenyhez mérten nagyon sokat változtattunk, eleve lecsökkentettük a súlyát, gyártottunk hozzá „pálya-szettet”, vagyis egy másfajta szívósort, amivel a motor jobban alkalmazkodik egy hegyi verseny igényeihez. A kevlárból készült karosszéria elemek pedig könnyítik az autót, ez jelentősen befolyásolta a Ford súlyát, 1000 kilogrammos lett, ami normál esetben 1350 kilogramm. Nagy izgalommal vártam ezt a versenyt, mert egy sokkal könnyebb és erősebb autót kaptam, mint amit a raliban használok. Nagyon szerettem a gyorsasági szakágban versenyezni, jó hangulatú futamok zajlottak, így nosztalgiázni jöttem ezen a hétvégén. Egy magasabb kategóriába soroltattam magam, mert az autóm összkerekes és 2000cm3-s, ami nem lett volna fair a többiekkel szemben.

Az időjárás volt a legnagyobb ellenfelünk, a pálya, az autó beállításai nagyon jók voltak, egyetlen dologgal gyűlt meg a bajom, nem voltak megfelelő abroncsaim. Nem tudtam egy métert sem menni, hogy legalább egy kicsit felmelegítsem a gumikat, ami rali abroncsok lévén alkalmatlanok voltak ide. Igyekeztem megfelelő abroncsokat szerezni a következő felfutásra, ez sikerült, de sajnos nem volt szerencsém, ugyanis az egyik kanyarban megcsúsztam, nekicsapódtam a bal hátsó kerékkel a szalagkorlátnak, ami kicsavarta a futóművet. Megpróbáltuk megjavítani, de alkatrész híján a verseny feladására kényszerültünk.

Két hét múlva Székesfehérváron támadunk egy B tervvel, nem szeretek titkolózni, ezért elárulom, hogy folyamatos tárgyalásban állunk két csapattal, egy R5-ös Skodáról folyik az egyeztetés, így ha minden jól megy ott már mi is a legütőképesebb technikával állunk rajthoz.”

További információ: Papp Zsuzsa +36-30-239-5827

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top