• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Drift Matsuri – drift újragondolva…

A 2017. június 15-16-án a máriapócsi RabócsiRingen megtartott Drift Matsuri verseny több volt egy hagyományos drift futamnál. Béres Szabolcs rengeteg meglepetést és sok-sok programot ígért, melyek felülmúlták mindenki elképzeléseit.

 

A hétvégi hangulat megalapozása a szombati Lada körversenyekkel, drift edzéssel és az esti őrületes partival kezdődött, ahol a színpadon Sipos F. Tamás, MissBee a Bestia, fantasztikus DJ és egy nagyon szexi topless lány őrült tánca forrósította fel a hangulatot. Cintiát minden driftes és Ladás a fejébe véste és már most visszavárják 2018-ra.

 

A vasárnapi nap sem maradt természetesen izgalmak nélkül, hiszen a nézők őrjöngve, zászlókat, pólókat lengetve szurkolhattak a Ladaracing All Star Gála résztvevőinek. Több száz szovjet csoda gyülekezett a depóban, hogy mások megcsodálják őket. Voltak közöttük gyári állapotúak, tuningolt vasak és természetesen sok-sok versenyautó is. Az egyik tulajdonost meg is kérdezték, hogy nem félti-e gyönyörű autóját a máriapócsi megmérettetéstől, hiszen a fal senkinek sem kegyelmez. A válasz annyi volt csak: „Azért van, hogy használjam”.

 

A fiúk így is tettek, nem hazudtolták meg magukat. Ezt a nem túl modern technikát hihetetlen tehetséggel terelték – ráadásul az All Star Gála keretein belül páros csaták keretében tették mindezt. A Ladaracing All Star Drift Gála legjobbjai idén ők lettek:

 

  1. Vizelli Károly
  2. Kiss Balázs
  3. Roland Pecuch

 

A Ladás blokk lezárását egy több száz autóból álló Ladás felvonulás zárta le, mely fantasztikus látványt nyújtott mindenki részére. A felvonulást az a két szexi „életmentő” Baywatch lány vezette fel, akik előtte hol a depóban, hol a pályán mutatták meg hihetetlen alakjukat. Pózoltak az autók mellett és később bátran vállalták, hogy körbe driftelje őket a Feszter Drift Team pilótája Nagy Ferenc, aki a verseny előtt egy nappal még 500 kilométert autózott egyetlen darab tőcsavarért, hogy ott lehessen ezen a hétvégén is.

 

Természetesen a drift autókra és pilótáikra más megmérettetés is várt. Először a Drift Matsuri futam keretein belül egy általuk megválasztott koreográfia szerint fűzhették végig az igen nehéz máriapócsi aszfaltcsíkot. Fontos volt, hogy nem volt elég egyszer teljesíteni ezt, kétszer kellett véghezvinni a megálmodott driftet. Az első Drift Matsuri verseny dobogójára ők állhattak fel:

 

  1. Porkoláb Péter
  2. Tomáš Bátory
  3. Peter Kapajcik







A Drift Matsuri verseny után a Street kategória pilótái vették birtokukba a rabócsiringi katlant. Kemény csatákat vívtak egymással és a technikával a fiúk, de megérte, hiszen népes mezőnyben a legjobbak között végezni mindig fantasztikus érzés. Hogy kik voltak most a legjobbak?

 

  1. Kovács Bence
  2. Szabó Norbert
  3. Várfalvi Gábor

 

A hétvége igazán látványos küzdelmeit természetesen a Pro-AM kategória tsuiso csatái hozták el, ahol a fiúk kilincs-a-kilincsen autóztak, sokszor épp, hogy egy-két centiméterre egymástól. Nem volt könnyű dolguk a magyar pilótáknak, hiszen a Szlovákiából érkezett delegáció igen erős autókkal és nagyon-nagyon jó versenyzőkkel érkezett. A hazai versenyzők előmenetelét az is nehezítette, hogy Tomáš Bátory PRO versenyző „lenevezett” hozzájuk. Most hétvégén azonban a magyaroknak állt a zászló, kőkemény harcok árán magyar pilóta szerezte meg a legjobbnak járó elismerést így az állás a dobogók tekintetében Szlovákia 4 vs. 6 Magyarország javára. A Pro-AM kategória dobogója így alakult:

 

  1. Bócsik Oszkár
  2. Tomáš Bátory
  3. Bauer Bence

 

Hunyadi Zoltán (Ladaracing.hu) szavaival élve: "Egy újabb felejthetetlen hétvégén vagyunk túl! Messze még a jövő év, ki tudja mit hoz a jövő. De annyi biztos ezt a hétvégét nem felejtem el!"  Azok akik  nem tartottak velünk, bánhatják. De ne búsuljon senki, hiszen a következő verseny az év versenye lesz, hiszen jön végre a várva-várt Trackwood rengeteg nemzetközi és magyar pilótával, éjszakai futammal és sok-sok meglepetéssel. A dátumot már most vésd fel: 2017. augusztus 25-26. – Máriapócs – RabócsiRing – TRACKWOOD.

 

Facebook : https://www.facebook.com/events/1305376599519026/?active_tab=discussion

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top