Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

A szórakoztatás volt a cél

Szikrázó napsütés, kellemes nyári idő, remek szervezés, rengeteg néző. Címszavakban így foglalta össze Osváth Péter az augusztus első hétvégéjén megrendezett 1. Zeg Rally Show-s élményeit. A Rally Cafe Média versenyzője murva abroncsokon vitte a vendégeit és arra törekedett, szórakoztassa a nézőket a Skoda Fabia Rally2-vel.

„Szerintem egy tök jó rendezvény volt!” Mondja Osi. „Az első pályán voltak szűk, meg kicsit szélesebb részek is. A második, (Handling) nagyon széles volt. A városi gyorson meg szépen a padkák között kocsiztunk. Rengeteg néző volt kint, a ZalaZONE-ban és Zalaegerszegen is. A szervezők pedig megadták a módját.”

Az 1. Zeg Rally Show-n tökéletesen bebizonyosodott, hogy egy zalai futamnak lenne helye a versenynaptárban.

„Pontosan. Zalaegerszeg, Szombathely környéki murvás pályákkal, egy ZalaZONE-os Szervízparkkal, városi prológgal a nap végén, mint ahogy Székesfehérváron volt, biztos, hogy elnyerné az egész mezőny tetszését! Lehet, hogy a Mecsek és Székesfehérvár-Veszprém Rallye-k, valamint ez az esemény is napsütéses, nyári hangulatban zajlott és emiatt az ember kicsit megengedőbb, de ezeknek a rendezvényeknek a szintjét jó lenne mindig megütni.”

Osi ígéretéhez híven autóztatott és egyáltalán nem foglalkozott az eredményekkel.

„Egy szakaszon sem rajtoltam el, csak elindultam és utána kapcsoltam fel a stage üzemmódot, vagy a cél előtti 800 egyenesben már csak gurultunk. Kétszer pedig sikerült megpördülnöm. Végül sikerült megoldani, hogy murva gumival menjek, így az volt fent a Skodán. Próbáltam rajzolni, hogy mi is élvezzük, meg valamennyire a nézők is. Az a baj, hogy a murva abronccsal lehet színezni, viszont lassabb a tempó, mint a slickkel, de legalább a kocsit nem bántja annyira. Minden körben mást vittem, nálunk mindenki mosolygott, szóval jól éreztük magunkat. Zseniális hétvégi program volt!”