• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Harmadszor a Kanári-szigeteken – ERC

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna e hétvégén harmadik alkalommal áll rajthoz a Kanári szigetek ERC futamán. Elsőként itt állítják harcba az új versenyautót a Skoda Fabia R5-öst, melynek korábbi változatával a Super 2000-es Fabia-val ugyanitt kezdték az előző élménydús négy esztendőt 2012-ben.

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzői, Puskádi János és Gódor Barna három hete alighogy birtokba vették a várva várt újdonságot, már az első próba kilométereken is túlestek egy rövid ceredi teszt alkalmával. Nem is volt ez teszt, hanem inkább csak próbaút, hiszen egy nappal az új autó megérkezése után még igen kevés információ állt a csapat rendelkezésére a beállítások tekintetében. Az eső áztatta Salgótarján közeli legendás pályán a Kanári-szigetekre alkalmas kemény futóművel autóztak néhány kilométert, de az új szerzeményt máris a szívükbe zárták.

E hét elejétől már az idei szezonnyitó ERC futam helyszínén készülődik a csapat és immár a hét végi verseny körülményeihez tökéletesen illeszkedő szakasz állt rendelkezésre a finomhangoláshoz. Igen ám, de az útburkolat, köszönhetően az 1000 métert is bőven meghaladó tengerszint feletti magasságnak most is vizes volt, ami igen ritka errefelé. A tesztpályára még egy összefüggő felhőtakaró is rátelepedett, ami olyan ködöt eredményezett, ami talán csak az Azori-szigetek hegyeiről volt emlékezetes. Még szerencse, hogy szinte nyoma sem volt a néhány héttel ezelőtti hótakarónak.

Ilyen előzmények után talán csak a csütörtöki „Shakedown”, azaz a verseny hivatalos tesztje fog hasonlítani a ténylegesen várható körülményekre a folyamatosan javuló időjárásnak köszönhetően. Örömhír, hogy az időjósok napsütést ígérnek a futam időpontjára. Közben már a pályabejáráson is túl van a Puskádi – Gódor páros és a gyorsasági szakaszok is egy kivétellel ismerősen köszöntek vissza. A komoly szintkülönbségek okán helyenként még vannak ugyan hófoltok a magasabban fekvő tájakon, de az útburkolat már jórészt száraz.

A csütörtöki 3,57 km-es kvalifikációs szakaszt követően választhatnak majd Janiék is rajtpozíciót, amely már megszokott procedúrája az ERC futamoknak. Pénteken veszi kezdetét az igazi verseny, Janiék pályafutásának első „feltöltős” autóval teljesítendő erőpróbája, lévén az R5-ös Fabia 1.6 literes motorját a rajta lévő turbó kelti csak igazán életre. A délelőtt fél 11 körül kezdődő első napon három szakaszt kell majd két alkalommal teljesíteni, közel 110 kilométer gyorsasági távon.

Szombaton aztán újabb három szakasz vár a mezőnyre, melyek szintén két alkalommal szerepelnek a programban újabb 100 kilométernél picivel hosszabban. Délután 16:30 körül már optimális esetben a Puskádi – Gódor páros is átgördülhet a céldobogón, amelyen ezen a futamon korábban már két alkalommal szép eredményt ünnepelhettek.

Az idén összegyűlt igen komoly és Magyarországról Európa Bajnokokkal tűzdelt rallye-s különítményt felvonultató mezőny ellenére Janiék bizakodóan tekintenek a verseny elé. Ha minden szerencsésen alakul, akkor a Puskádi – Gódor páros az abszolút mezőny első tíz pozíciójának egyikét szeretné megkaparintani. Ha ez sikerül, akkor igazán elégedetten tekinthet a folytatásra az ERTH legénysége.

Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top