• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kategória harmadik helyen végezve

Maxx Race Team Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás

Bükfürdő Rallye 2014 – Murva Kupa


Egy teljesen új kihívással nézett szembe a Maxx Race Team párosa Lencse Zoltán és Hofbauer Tamás a hétvégi Bükfürdő Rallyen, mert ők ezeken a gyorsaságikon még soha nem mentek ezelőtt. A csütörtöki hivatalos teszten igyekeztek az autót jól beállítani a Szombathely környéki jó minőségű murvás gyorsasági szakaszokra, a megfelelő Yokohama abroncsok kipróbálása után indulhatott a verseny.

Az idei év első Murva Kupás megmérettetésének első felvonása a péntek délutáni prológ volt, ami a verseny névadó városának vízi paradicsomával szemben lévő parkolóban volt megtartva a rali másodosztály és a historic mezőnyével. Ez a kör nem számít bele a verseny értékelésébe, de kötelező teljesíteni. A szűkre rakott gumik között megtett szlalomozást követően nyugovóra tértek a csapatok, hiszen szombaton reggel 07:00-kor indult az első gyorsasági.


Péntek éjjel szakadt az eső, így a pályák erősen feláztak és szombaton reggel indulhatott a dagonya. Lencse Zoliék a megváltozott pályaviszonyok mellett is próbálták a legjobbat kihozni a versenyből. Minden újabb gyorsasági szakaszon sikerült gyorsulni és értékes információkat szerezni a jövőre nézve. Nap végére teljesen felszáradtak a pályák és ehhez tartva magukat folyamatosan állították az autót, a futóművet, valamint változtatták a gumi típusokat.

Lencse Zoltán: „Egy jól szervezett versenyen vagyunk túl, ahol nem is volt sok késés. Jó volt a hangulat végig, bár a péntek esti eső nem igazán hiányzott, hiszen folyamatosan száradtak fel a pályák és ezzel állandóan változtak a féktávok. Ezek miatt volt is pár kisseb hibánk, de szerencsére az autóba nem esett kár és itt vagyunk a célba egy abszolút nyolcadik hellyel és egy kategória harmadik hellyel.

Remélem azt a tempót, amit a verseny végén tudtunk menni azt a Fehérvár Rallye első napjára át tudjuk menteni. Köszönöm a csapatnak a munkát, az autóval nem volt semmi műszaki gond, így ezzel nem kellett foglalkoznunk.”

Hofbauer Tamás: „Melós kis verseny volt ez a számunkra, hiszen sok új információt kellett feldolgoznunk. Persze a sok egyenes miatt volt lehetőségem felnézni az itinerből és nézelődni. Hasznos információkat gyűjtöttünk a jövőre nézve, amiket remélem már a Fehérvár Rallyen hasznosítani is tudunk.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top