• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A bükfürdői káoszhétvége

DYNAMIC RALLY TEAM – Bükfürdő Rallye 2014, 2014. május 9-10.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe


Nem menetelhetett sokáig a murvás Bükfürdő Rallyen a Lángi Attila-féle BMW Z4 M Coupe. A Dynamic Rally Team alakulata csak a 6. gyorsasági szakasz ugratójáig jutott el – az orra való érkezés elég nagy károkat tett a kocsiban, így a futam befejezésére kényszerültek. Ám amíg mentek, nem adták könnyen a bőrüket: a baráti „kakaskodás” Rafael Tamással, alias Rafival most sem maradhatott el.


Lángi Attila: Roppant káoszos hétvégén vagyunk túl. Úgy készültünk a Bükfürdő Rallyera, hogy ez egy száraz futam lesz. Kizárólag zárt, kemény gumikat vittünk magunkkal a versenyhétvége helyszínére – a prológon ezzel is rajtoltunk el. Szombat reggel azonban meglepődve tapasztaltam, hogy egész éjjel esett és minden vízben áll. Ilyen körülmények között, a meglévő abroncsokra támaszkodva kellett elkezdenünk a menetelést.

Az első három szakasz abszolút nem nyerte el a tetszésemet, több probléma is jelentkezett a BMW-nél. Az első gyorson beragadt a váltónk az 1-es sebességi fokozatba, majd miután az etapon helyreállítottuk, a második szakasz rajtjában az átbeszélőnk mondott csődöt. Gábor a végére be is rekedt kissé…

A következő kör előtt beszereztünk négy, a körülményekhez megfelelő Hankook gumit, s már azzal felszerelkezve álltunk újra a rajtvonalhoz. Az már igazi rallyverseny volt a javából! Olyan időket tudtunk autózni, amivel igen közel férkőztünk az „ellenfeleinkhez”, köztük Rafi barátomhoz, akihez folyamatosan mértem a teljesítményünket. Nagyon élveztük a száguldást, ugyanakkor rizikót is vállaltunk ezzel, hiszen az új fékünket csak a versenyen tudtuk tesztelni, ami a kocsi elején elég gyengének mutatkozott.

Következett a híres-neves 6. gyorsasági szakasz, ahol már tényleg nagyon bátran autóztunk. A pálya jellegzetes ugratója előtt lévő jobb1-jobb6 kanyarkombinációt sikerült teligázzal átszelnünk – úgy, hogy az ott lévő összes néző fejét vesztve rohant el az út mellől. A kocsi épségben megállt, le is fulladt, amire én olyan vérszemet kaptam, hogy tövig nyomva a gázpedált érkeztünk meg az ugratóhoz. A vége az lett, hogy viszonylag csúnyán, az első lökhárítóval, orral előre értünk először földet a Z4-gyel a repülést követően. A becsapódás következtében a kartellvédő 20 centiméterrel feljebb került, így a hűtőt is feljebb tolta a kocsiban, valamint a jobb hátsó lengőkarunk is kettétört. Egy kicsit meghúztam a nyakamat, de ezen kívül mi szerencsésen megúsztuk az esetet.

Ezt leszámítva mégis azt mondom, hogy egy nagyon jó versenyünk van a 2014-es Bükfürdő Rallyen. Ez a tesztnek induló futam olyannyira „jól” sikerült, hogy sajnos nem biztos, hogy a júniusi Fehérvár Rallyen rajthoz tudunk majd állni. Rengeteg munka vár ránk, de bízunk benne, hogy orvosolni tudjuk majd a helyzetet, és a BMW minél előbb talpra fog állni.

Veres Gábor: Korábban is versenyeztem már Attilával, így egyáltalán nem volt számomra furcsa a közös munka. Ezzel a csapattal mindig nagyon jól érzem magamat, fantasztikus a hangulat. A kisebb technikai problémákat leszámítva nem is volt semmi komoly fennakadás a menetelésünkben – egészen az ominózus 6. szakaszig. Az ugrató szó szerint keresztbe törte a versenyünket (és az autó bizonyos alkatrészeit is). Addig viszont abszolút meg voltam elégedve a teljesítményünkkel: miután feltettük a nyitott, puha gumikat, csak 1 másodpercre voltunk Rafitól, akihez ténylegesen mértük magunkat.

Be kellett látnunk, hogy a Z4 alkalmatlan a murvára. Az autó olyannyira erős, hogy Attila hiába próbálkozott megfékezni, nem nagyon akart az úton maradni. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy ez a BMW inkább aszfaltra való. A Fehérvár Rallyen való indulásunk még kérdéses, de én szeretném lebeszélni róla Attilát, mert attól tartok, hogy a kocsi korán kilehelné a lelkét. De ez a pilóta döntése marad!


Partnereinknek köszönjük az együttműködést:

NANO-IT-AUTO (www.nanolia.com),Montus Futómű Szerviz,Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, MCG Europe Kft., Pro Complex Security, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, Yakuza Tattoo, bmwtuning.hu, keramiafekbetet.hu, aluhegesztes.hu, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.ams-oil.hu, www.archoil.hu, www.gearbox.hu  

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top