• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Iseum Rallye: Az első murvafutam 2016-ban

Az MR Racing SE hat párossal képviselteti magát a 14. Szombathely Rallye-n. A pénteki rajtceremóniát követően szombaton négy, míg vasárnap nyolc gyorsasági szakaszt és összesen 141 verseny kilométert kell teljesítenie a csapat versenyzőinek a bajnokság harmadik állomásán.

 

Maricsek Miklós a magyarbólyi MARB futam, Licenszes kategória győzelmével a tarsolyában vág neki a Szombathely Rallye-nak. A kaposvári pilóta és navigátora, Magyar Gábor, két tesztnapot teljesít a bajnokság harmadik futama előtt, hogy a lehető legfelkészültebben vágjon neki a vas megyei viadalnak. „Kíváncsi vagyok, hogy a Magyarbólyban megszerzett lendületet, mennyire tudom átmenteni a Szombathely Rallye-ra. Megnéztem rengeteg belsőkamerás felvételt, van egy elképzelésem, hogy, mit és hogyan szeretnék csinálni ezeken a tempós pályákon, de az a legfontosabb, hogy az időeredményeink, akár csak az elmúlt futamokon, gyorsaságiról-gyorsaságira javuló tendenciát mutassanak majd.”

A Miskolc Rallye-nak nagy lendülettel vágott neki az Osváth Péter - Csáki Richárd kettős, de egy kuplunghiba ideje korán a pálya szélére kényszerítette a fiúkat. A balatonfüredi pilóta szervizcsapata kicserélte a hibás alkatrészeket a Mitsubishiben, így az autó 100 %-os állapotba várja a pénteki rajtot. „Így igaz! Csütörtökön részt veszünk a Pirelli teszten, aztán következhet a verseny! Az utóbbi években valahogy sohasem jött ki a lépés nekem Szombathelyen, pedig jók a pályák, arról nem is beszélve, hogy az itteni szakaszok nem veszik annyira igénybe az autót, mint más murvás versenyeken. Bízom benne, hogy idén megfordul a szerencsénk, célba érünk és harcba tudunk lenni az N csoport dobogós pozícióért.”

A bajnokság második futamát kihagyta az Ifj. Cseh Vilmos - Németh Gergely kettős, de a szombathelyi versenyen már ismét ott lesz a 3-as kategória mezőnyében a Mitsubishis duó. Annál is inkább, mert az Iseum Rallye Vili kedvenc versenye, a gyors, de jó minőségű, autókímélő, murvás pályáival, ahol büntetlenül lehet keresztbe autózni úgy, hogy az még időeredményben is jó legyen. „Nincsenek komoly elvárásaink magunkkal szemben, ha a negyedik - ötödik helyért harcban tudunk lenni a 3-as kategóriában, akkor mi már maradéktalanul elégedettek leszünk.”

Gyarmati Ariel és Kocsi György az ORC éllovasaként érkezik Szombathelyre. A siófoki páros 100 %-os teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, így természetesen az Iseum Rally-en is a futamgyőzelem a cél a fiúk számára. „Tavaly itt versenyeztem először murván a Mitsubishivel és nagyon tetszett, ahogy ez az összkerekes autó viselkedett a laza talajon. Bizakodva várom a Szombathely Rallye-t, szeretnénk jó eredményt elérni.”

A Rallye2 mezőnyében, ahogy az előző két futamon is, Pethő István képviseli az MR Racing színeit a Lada VFTS-sel. „Az autó kapott egy új váltót és módosítottunk egy-két apróságot a szombathelyi futamra. Az Iseum Rallye lesz pályafutásom első murvás versenye, így az elvárás mindössze annyi, hogy érezzük jól magunkat az autóban, fokozatosan gyorsuljunk és érjünk célba Szombathelyen.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top