• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Eddig ez az év versenye!

Overdose Racing Team – 23. Veszprém Rallye, 2016. június 10-12.

Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

Szombathelyen is már úgy tűnt, de Veszprémben ténylegesen beigazolódott, hogy Velenczei Ádámnak és a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-esének abszolút fekszik a murva. Az Overdose Racing Team pilótája sikerrel debütált első veszprémi versenyén, hála segítőjének, Farnadi Áginak, aki tapasztalataival rengeteg tudott segíteni. A páros az abszolút 5. pozícióban zárta a június 10-12-ei versenyhétvégét, s emellett egy szakaszgyőzelmet is magáénak tudhat Veszprémből.

 

Velenczei Ádám: Miskolc után úgy álltam neki a folytatásnak, hogy csak éljük túl a murvás futamokat… Ehhez képest Szombathelyen nagyon jó érzésekkel szálltam ki az autóból, és bíztam benne, hogy az ottani, murvával kapcsolatos jó tapasztalatok Veszprémre is megmaradnak. Így is lett. Úgy tűnik, hogy a murva nem csak tetszik, de fekszik nekünk és a kocsinak is. Folyamatosan tudtunk gyorsulni, és egy-két gyorson azt éreztem, hogy még előnybe is kerültünk a Mitsubishivel az R5-ösökkel szemben.

Áginak ez úton is köszönöm a rengeteg segítséget, hiszen a tapasztalatai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy okosan és pontosan tudtuk venni az akadályokat. Minden szervizben visszanéztük a belső felvételeket, és pontosítottuk az itinert, hogy a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni. Ennek köszönhetően én is rengeteget tanultam ezen a versenyen.

Az utolsó szakasz előtt az abszolút 4. helyen álltunk, mögöttünk 24 másodpercre volt a Spitzmüller Csaba-Béres László duó. Nem szerettünk volna a végére kockázatot vállalni, ezért inkább azt a taktikát választottuk, hogy ha lassabban is, de biztonságban érjünk be a célba. Ezzel még nem is lett volna semmi baj, de a gyorson kaptunk egy defektet, valamint Spici is ment egy abszolút első időt, így az utolsó pillanatban csúsztunk le az 5. pozícióba.   

Hihetetlenül boldog vagyok azonban így is, teljesen meg vagyok elégedve a szereplésünkkel. Ugyanazt tudom mondani, mint a vasi futam után: ha azt mondják nekem a rajtnál, hogy a TOP5-be beférünk, rögtön megegyeztem volna vele ebben az eredményben. Még nagyobb jelentősége van számunkra ennek az eredménynek, hiszen én először autóztam ezeken a közismerten autógyilkos szakaszokon, ráadásul másfélszeres szorzóval számít az itt elért eredmény a pontszámításban. Szépen gyűjtögetjük a pontokat, jelenleg az összetett 7. helyen állunk, de bízom benne, hogy az aszfaltos futamok során még előrébb tudunk majd lépni az értékelésben.



Farnadi Ágnes: Iszonyatosan jó hétvégénk volt Veszprémben! Az autónak, a csapatnak, és nekünk, kettőnknek is rengeteg melója volt ebben a bajnoki fordulóban, de az eredmény minden erőfeszítést, energiát és időt megért! Veszprém tipikusan az a versenyhelyszín, ahol még a nagyok sem mernek jóslatokba bocsátkozni, de úgy érzem, mi most le tudtuk tenni a névjegyünket.

Kitűnő pályák szerepeltek a programban, amiért külön köszönet jár a szervezőknek! A körgyors rögtön a szívünkhöz nőtt, miután abszolút első időt tudtunk rajta menni, valamint a hegyesdi szakasz is nagyon tetszett, nem túlzás talán, ha azt mondom, VB-szintű pálya volt, amin élvezet volt menetelni.

Ádám végig nagyon ügyesen terelgette a kocsit. Igaz, az első napon még tapogattunk, de másnap már odatettünk magunkat rendesen. Rengeteg kalandunk volt, csodaszép mentésekkel és improvizált megoldásokkal. Igaz, egy kicsit néha vissza kellett fogni Ádámot, de az, hogy akkor is hallgatott rám, azt mutatja, hogy kezd összeérni a munka a kocsiban és egyre jobban tudunk együtt dolgozni. Jó bizonyíték erre az is, hogy minden gyors végén fülig ért a szánk. Úgy érzem, eddig ez az év versenye számunkra, de bízom benne, hogy hasonlóan szép – esetleg még jobb – lesz a folytatás is!

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Betonútépítő Zrt.; Absolut Hostess Kft.; Confidenza Csapágyszolgálat; Gulf; Unifilter Kft.; Schönherz Informatikai Stúdió Kft.; Heves Cleaning Kft.; Színesfém Felvásárlás Pásztó PI-AT Metál Kft.; BM KOMP kompresszortechnika; Eftech Kft.;

Max-Transport Bt.; Dynamic Út Kft.; Bolyki Terra Kft.; Euroll Hungária Kft.; Honor Trans-Sped Kft.; Tiszta Víz Üzletház; Pápai Beton Kft.; Salgó polctervező; Suták Krisztián Építési Vállalkozó; Balassa Security Kft., Mipa Hungária Kft., NoGlu Cukrászda

Sajtófőnök: Horváth Judit 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top