• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A legnehezebb feladat következik...

Három futam van hátra a rali országos bajnoki sorozatból, s ezek közül minden bizonnyal a legnehezebb következik a hét végén. A Kassa-rali minden párost extra feladat elé állít, hiszen jórészt ismeretlen pályákon zajlik – huszonöt-harminc évvel ezelőtti gyorsasági szakaszok kerültek vissza a programba, amelyeken a jelenlegi generáció még nem versenyzett.

 

A Peugeot Total Hungária Rallye Team párosa, a hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth János, és kétszeres bajnok navigátora, Szőke Tamás kihívásként tekint a feladatra – mindketten alig várják, hogy megméressék magukat a Kassa környéki pályákon. 

 

„Ugyanúgy készülünk, mint az összes többi futamra – mondta Peugeot 208 T16 R5 pilótája, ifjabb Tóth, majd rögtön hozzátette, miért is lesz ez a viadal más, mint az eddigiek: – Az első nap ismeretlen pályákon zajlik – vagyis olyanokon, amelyek huszonöt-harminc évvel ezelőtt szerepeltek legutóbb a programban, úgyhogy a mi generációnk még nem versenyzett rajtuk. Van egy városi szakasz, a többit pedig nagyjából ismerjük. Egy igazi raliversenyző kihívásként tekint az efféle feladatra, szerintem mindig jó, ha nem az unalomig ismert szakaszokon versenyzünk. S hogy mi a tervünk? Az, hogy minél gyorsabban menjünk, és persze, befejezzük a versenyt.”

Navigátora, Szőke Tamás egyetért „Janikával”. Abban a témakörben legalábbis biztosan, hogy az ismeretlen pályán plusz feladat elé állítják majd a pilótákat és navigátorokat egyaránt.
„Én összesen egy pályát ismerek a mostaniak közül, úgyhogy már csak ezért is hatalmas csatára számítok a hét végén. Noha a bajnoki cím már eldőlt, az év végi dobogós helyekért még zajlik a küzdelem, úgyhogy minden megtett méter, minden szakasz számít. Az év legnehezebb versenye előtt állunk, amelyen a miskolci pilóták hagyományosan jól szoktak menni, hiszen ők laknak a legközelebb Kassához, az ő dolgukat próbáljuk majd minél jobban megnehezíteni.

S hogy mi lehet a siker titka? Egy ilyen versenyen minden apróság nagyon fontos. Jól fel kell készülni, felírni a pályákat, aprólékosan átbeszélni mindent, és ha még a szerencse is mellénk áll, akkor nem lehet gond. Jó érzés, hogy most még a szokásosnál is jobban ránk lesznek hagyatkozva a pilóták, hiszen teljesen ismeretlen terepen versenyzünk majd” – mondta Szőke Tamás, majd rögtön hozzátette: nem aggódik. Megoldják ezt a feladatot is, mint az összes többit eddig.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top