• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Támadó üzemmódba kapcsol a Korda Racing

Amíg a Miskolc Rally még jobbára az ismerkedés jegyében telt a Korda Racing versenyzõpárosai számára, bár két gyõzelmet így is bezsebelt a csapat, addig az Országos Rally Bajnokság második állomásán már támadó üzemmódba kapcsolnak a csapat versenyzõi.

 

Meglehetõsen mozgalmasan telnek a Korda Racing utolsó áprilisi napjai, hiszen alig több mint egy héten belül nem kevesebb, mint 6 különbözõ versenyen vesz részt a csapat. A múlt hétvégén a Skoda R5-össel a Cseh Nemzeti Bajnokság, a Sumava Mogul Rallyn vettek részt, miközben a motoros tagozat két részre szakadt, Linninger Patrik Kaposváron, az MX Mania Motocross futamon állt rajthoz, addig a többiek az Endurocross bajnokság harmadik, tokodi állomásán törtek babérokra. A hónap utolsó napjaiban sincs lazsálás, hiszen az elõttünk álló hétvégén az elsõ osztályú rali bajnokság mezõnye az Ózd Rallyn, a másodosztály pedig a Salgó Rallyn méri össze erejét. Zárásként pedig következik az elmaradhatatlan május 1.-i õrület, a Budapest belvárosában megrendezésre kerülõ Nagy Futam, melyrõl a Korda Racing idén sem hiányozhat.

Korda Erik: - Felpörögtek az események a csapat körül, de egyelõre jól viseljük a fokozott terhelést. A múlt hétvégén visszatérünk a Cseh Nemzeti Rally Bajnokságba, a legendás Sumava Rallyn Daniel Landa küldte harcba a Skoda Fabia R5-öt, miközben motorosaink itthon két különbözõ helyszínen csatáztak. Kedden Velencei Ádámmal már a Hyundai i20 R5-tel készültünk a hétvégi Ózd Rallyra, ami úgy tûnik nagyon hasznos volt, Ádám sokat gyorsult, így mindannyian bízunk benne, hogy a számára félig meddig hazainak számító verseny végén felállhat a dobogóra.. Sajnos Alberti Szabiék nem fognak tudnak rajthoz állni Ózdon, Miskolcon felütötte a fejét egy mûszaki hiba, és nem érkeztek meg idõben a szükséges alkatrészek így az utolsó pillanatban visszavonulót kellett fújniuk. Vizelli Kareszéktól nem várhatunk többet, mint amit Miskolc Rallyn mutattakJ, hiszen Kareszék a legjobb hátsókerekes páros voltak a szezonnyitón, ezzel most is megélednénk! J Balics Ákos immár a verseny gátlókkal a felvértezett Hondával érkezik Ózdra, és a miskolci ismerkedés után õ is támadó üzemmódba kapcsol. Az erõltetett menet számunkra majd hétfõn este zárul, hiszen idén is részt veszünk a május elsejei Nagy Futamon. A Korda Racinget ezúttal Velenczei Ádám képviseli a Hyundai-jal, de még az sem kizárt, hogy a Skoda Fabia R5 is felbukkan Budapest belvárosában! :)

 

Velenczei Ádám - Szedõ Csaba, Hyundai i20 R5 (ORB #14): - Jól sikerült a keddi tesztünk, úgy érzem kihoztuk belõle, amit lehetett. Nagyon sokat állítottunk az autónk, próbáltunk minden irányba elmenni. Az elsõdleges célunk az volt, hogy a difin tudjunk állítani, de emellett a gátlókkal és stabilizátorokkal is sokat foglalkoztunk, a Korda Racing mindenben maximálisan a segítségünkre volt. Az Hyundaion rengeteg állítási lehetõség van, de egy jó kiindulási alapot raktunk össze. Összességében 40-45 km-t mentem az autóval és úgy érzem sokat gyorsultunk, sokkal jobb, mint legutóbb. Bizakodó vagyok, mert Miskolcon is voltak jó részeredményeink, így ha kamatoztatni tudjuk, amit gyorsaságban elõreléptünk, akkor egy dobogós helyben is reménykedhetünk. Ami kicsit aggaszt az az idõjárás, folyamatosan nézzük az elõrejelzéseket és imádkozunk, hogy ne essen, mert akkor az eddigi tapasztalatainkat jóformán dobhatjuk a kukába. Vizes pályán inkább a budapesti nagy futamon mennénk, hatalmas megtiszteltetés hogy idén mi is részesei lehetünk ennek a rendezvénynek, ezúton is köszönjük a Korda Racingnek a lehetõséget.

Vizelli Károly - Nagy Péter, Lada VFTS (Rallye2 #206): - Ugyanúgy készültünk erre a versenyre is, ahogy az összes többire, az utolsó pillanatig dolgozunk az autónk. A héten még le kellett mûszakiztatni, mert lejárt a vizsgája, úgyhogy a Salgó Rallyn már sport rendszámmal megyünk. De nem csak ez lesz újdonság, a fedélzeten is lesz változás, mivel régi új navigátorom, Nagy Péter ül vissza mellém. Nem hinném, hogy sok idõt kellene töltenünk az ismerekedéssel, hiszen Peti az elmúlt egy évben is ott volt velünk, és mentünk is együtt egy keveset. Minket annyira nem izgat az idõjárás, ha esik, ha fúj, mi támadni fogunk. Az autón sikerült kijavítani a Miskolcon tapasztalt hibákat és bízunk benne, hogy nem jönnek elõ újabbak. Az eredményekkel számszerûleg nem foglalkozunk, az a legfontosabb, hogy a verseny minden gyorsaságiján kihozzuk magunkból a maximumot.

Balics Ákos - Vigh Sándor (Rallye2 #241): - Sajnos a miskolci futamot nem sikerült befejeznünk a lengéscsillapító hibája miatt, így a bajnokság szempontjából értékes pontokat vesztettünk az évadnyitó versenyen, nem beszélve a szintén elmulasztott lehetõségrõl, hogy még több versenykilométert gyûjthessünk az autóval. Nem csüggedünk, csak elõre tekintünk és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a hétvégébõl. Az autónk a Salgó Rally elõtt ismét fejlõdött egy picit, végre elkészültek a felújított verseny lengéscsillapítók, minek köszönhetõen sokkal stabilabb lesz majd az autó. Sikerült a gyújtást is beállítani és remélhetõleg a motortúlmelegedési problémát is orvosoltuk. Van azonban még gyenge pontja az autónak, az pedig a sebességváltó. A végsebességünk jelenleg 145 km/h, ami a tempós magyar pályákra kevés. Salgó után a váltót vesszük kezelésbe és bízom benne, hogy a szezon közepétõl már egyre kevesebb dolog hátráltatni minket abban, hogy a lehetõ legjobb eredményt érjük el. Soha nem versenyeztem még a salgói pályákon, így már nagyon várom, a pályabejárást. Szeretnénk a lehetõ legtöbbet kihozni ebbõl a versenybõl.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

A Korda Racing együttmûködõ partnerei: A-HÍD Építõ Zrt., Penta Általános Építõipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belsõ Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsõTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedõ és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezsõ Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft,

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top