• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Erőnkön felül teljesítettünk

Veszprém Rallye 2017-beszámoló

A tradicionális Veszprém Rallye minden évben komoly kihívást jelent a hazai rali mezőny tagjainak. A pályák nehézsége, a nyári meleg és az olykor murvát áztató esőzés mind a sava, borsát adja ennek a futamnak.

Az első napi körülmények teljesen felborították a papírformát a Balogh-Holczer páros számára kedvező módon. A rajt előtt nem sokkal szakadni kezdett az eső és fokozván az izgalmakat két hullámban érkezett a csapadék. Az első hullámnál még úgy tűnt, hogy csak a port tűnteti el a pályákról, de a második felvonásban már komoly mennyiségű víz zúdult a pályára, ami teljesen megváltoztatta az utak jellegét.

Balogh Jani: „A végkifejletben hoztunk egy döntést és a szerviz utolsó perceiben még egy tengelyen sikerült lecserélni a száraz guminkat, a vágott abroncsokra. Komoly tapadást így sem tudtunk elérni, több helyen is állt a víz a szakaszon, de a korábbi évek tapasztalataiból merítve jól kezeltük ezt a helyzetet. Elég meglepő eredményt sikerült produkálnunk, ami az élmezőnybe repített bennünket. Egy gyűjtő után újra a kislőtéri szakaszt kellett teljesítenünk, de ekkorra már nem a víz dominált pályán, azonban a laza talaj miatt néhány kanyar rendkívül nyomvályús lett és rengeteg szikla került elő a földből, ami defektveszélyes volt. Az élmezőnyből több páros is rajtaveszett és lyukas abroncsokkal teljesítette a távot, komoly hátrányt begyűjtve. Mi ezeken a részeken próbáltunk óvatosak lenni, a többi helyen pedig a lehető leggyorsabban autózni. A szakasz végére a benzintaktikánk viccelt meg minket egy picit, az utolsó másfél kilométeren ellibbent az üzemanyagunk és pár másodperc ezért még benne maradt.”

A defektek és néhány R5-ös páros kiesése után az abszolút 3. helyen és a kategória élén gurulhatott a csapat a Veszprém Arénánál kijelölt nap végi szervizbe. Ez a kiharcolt kedvező helyezés a másnapi rajtpozíciót tekintve előnyös volt.

Balogh Jani:Aggódtunk, hogy a másnapi pályák korán defektveszélyessé válhatnak, így a kedvező rajtpozíciónkból adódóan bizakodtunk benne, hogy a második körben is még jó minőségű útfelület fogad bennünket. Az abroncstaktikánkat a reggeli szakasz törlése keresztülhúzta és csak a második gyorsasági feléig működtek jól a gumik. A harmadik pályára már felhasználtuk a bekészített két pótkereket, de az autó balansza kissé megváltozott így az autó rezdüléseit kellett folyamatosan lereagálnom. Ez az eredményeken is meglátszódott, abszolútban előjöttek az R5-ös autók előnyei és gyorsonként kezdtük megkapni a reális különbséget másodpercekben mérve. Elkezdtünk számolgatni és a koncentrációnkat a kategóriánkra helyeztük, de ennek tudatában nem szerettünk volna abszolútban sem sokkal hátrébb csúszni. A Power Stage-re újra felszívtuk magunkat és olyat autóztunk, amiben túl sok már nem maradt. Dániel is megdicsért, hogy a pár évvel ezelőtti történelmi bukásunk helyszínét jelentő kanyart is sikerült úgy elfordulni, ahogyan azt kellene.”

A sok izgalom ellenére az abszolút 7. és kategóriájuk 1. helyét szerezték meg, ami egy ilyen komoly mezőnyben és viszontagságos versenyen egy kiemelkedően jó eredmény.

Balogh Jani: „A székesfehérvári visszakapott eredményünknek és ennek a győzelemnek köszönhetően kijelenthetjük, hogy visszataláltunk régi önmagunkra. A hátralévő futamokra nincs túl sok taktika, a lehető legjobbat kell kihozni magunkból, megvívunk a kategóriatársakkal és reméljük, komoly izgalmak elé nézünk még. Természetesen mindezt annak tudtában kell tennünk, hogy év végére a lehető legtöbb pont szerepeljen a mi nevünk mellett, de ehhez az ellenfeleknek is lesz még szavuk.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top