Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

Szeretjük a miskolci versenyeket

A Miskolc Rally-val folytatódik a 2018-as Országos Rallye Bajnokság, ahová a CREDOBUS-LPWMSport négy párossal érkezik.

A 2-es kategóriában a Lovász Pál - Kürti Tamás duó a bűvös 10-es rajtszámot kapja és az egység tízen belül végezne a versenyen. A hétfői napot a tesztelésnek szánták, sikerült száraz és vizes körülmények között is menniük.

„Sikeres teszten vagyunk túl, úgy érezzük sikerült beállítanunk az autót erre a dobálós, rosszabb minőségű aszfaltra is, de ez majd úgyis a versenyen derül ki. A tervünk most is ugyanaz, mint eddig, szeretnénk a legjobb nyolc között végezni” – mondta Kürti Tamás a teszt után.

Kihívójuk lesz bőségesen, a nevezési lista alapján 16 R5-ös autó érkezik a kategóriába, így igazán izgalmas versenynek néznek elébe.

A 3-as kategóriában indul a Tábori Ákos – Szegő János páros, akik az egri verseny után a kategória harmadik helyéről várják a folytatást. Kihívójuk nekik is akad bőven, de a pilóta reménykedik egy nagyon jó hazai versenyben.

„Ez most hazai pálya lesz és egy tapasztalt navigátorral vágok neki, Szegő Jani ül be mellém a hétvégén. Szeretnénk felállni a dobogóra a kategóriában, azzal nagyon elégedett lennék” – mondta Tábori Ákos.

A Peugeot 208 R2 Kupában a csapat két autót is indít. A Csomós Miklós - Nagy Attila páros fantasztikusan kezdte az évet, Egerben végig vezették a Kupát, ám egy kis figyelmetlenség miatt kiestek a versenyből.

„Szeretnék kiköszörülni az egri csorbát, a célunk nem is lehet más, mint mindkét versenynapon a győzelemért harcolni. Tavaly Miskolcon jót versenyeztünk, most is ugyanez a tervünk” – nyilatkozta Csomós Miklós a pályabejárás előtt.

A Riskó Dániel - Adorján Szabolcs páros Egerben még ismerkedett az autóval, és mire már látszódott az összeszokás, őket egy technikai hiba ejtette ki. A kategória nagyon erős, ezért komoly csatára kell számítani Miskolcon is. A srácok a versenyre már a csapat új 208-asába tudnak bele ülni.

„A szezonnyitón megismerkedtünk az autóval, a csapattal és persze a hosszabb versenytávval. Erre a versenyre megérkezett a vadonatúj 208-as Peugeot, izgalmas dolog egy új versenyutót belakni és magunkra hangolni. Nagy csatát várok a versenyen, szeretnénk pontokat szerezni és persze jó lenne felállni a dobogóra” – tette hozzá Riskó Dániel.

Partnereink: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus