Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter

Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora, Májer Dávid is rajthoz állnak a Skoda Fabia R5-tel.

 
 
"Az egyik kedvenc versenyem a veszprémi, szeretem a lőtéri pályákat. Ugyan az autót ilyenkor extra terhelés éri, de a mai gépek már sokkal jobban reagálnak ezekre. A Skodával kifejezetten élvezetes a murvás pályákon autózni, mivel a nyomvonalak egy versenyen belül is sokat változhatnak, még izgalmasabb a küzdelem. A tavalyi baleset ugyan rányomta a bélyegét erre a versenyünkre, de most igyekszünk tiszta fejjel, újult erővel rajthoz állni" - kezdi Osi.
Népes, nagy nemzetközi nevekkel tarkított mezőny várható a szezonnyitó futamon, ami minden bizonnyal odavonzza majd a rali rajongók nagy részét, ugyanis ez az ERC versenyszezon nyitó futama is. Hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy az EB mezőny immáron 5. alkalommal látogat hazánkba, azonban most először mutatkozik be a "királynék városában", Veszprémben.
 
"Mivel sok EB és VB élmenő indul az ERC-értékelésben, még fantasztikusabb hangulatra számítok, amit minden bizonnyal mi is érezni fogunk a verseny közben. Az időjárás úgy néz ki, kedvező lesz, tiszta, ködmentes idő várható, de nem lesz túl nagy kánikula sem, ami ideális. Tegnap egy királyszentistváni teszttel melegítettünk, ahol összemozgattuk a Skodát és magunkat is, valamint a beállításokkal is kísérletezgettünk egy kicsit. Csapatunkkal az Extrèm Rally Kalanddal már nagyon várjuk a pénteki rajtot" - folytatja Osi.
 
A Veszprém Rally-n a versenyzőknek három nap alatt több mint 192 versenykilométert kell teljesíteniük 13 szakaszon keresztül. A versenyközpontot és szervizparkot a Veszprém Arénánál jelölik ki, míg a pénteki szuperspeciált a Királyszentistván melletti raliarénában rendezik. A verseny mellett számos érdekes programmal készülnek a szervezők, így mindenképp érdemes Veszprémben és környékén tölteni ezt a hétvégét.
 
 
Köszönjük a Partnereinknek! IMC Soft KFT., Völcsey Hőtech Kft., VESZ-MONT 2000 KFT, Spedimex Hungary Kft., Fülöp Transport Kft., 2M Biztosítási Alkusz Kft, Leviter 2000 Kft., Transagent, Forte Trans Kft., FoliaZ.hu, PUWE Kft.