• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Új kocsi=Mitropa győzelem!

 

Kiválón sikerült az új R4-es Mitsubishivel való debütálás a Várkonyi-Makai párosnak a Mitropa Kupa hazai versenyén, a Baranya Kupán. Abszolútban a 6. helyen végeztek, de a fő célt, Hermann Gassner legyőzését a Mitropa értékelésben elérték. Ezzel megerősítették a 3. helyüket az összetettben, amit szeretnének megtartani év végéig, esetleg előre lépni is, ez a következő versenyen eldől, hogy van-e esély.

 

Várkonyi Szabolcs:

Bár a fő célt elértük, én örök elégedetlen vagyok, mert szerettem volna előrébb végezni az összetettben, de legalább kisebb időkülönbségekkel végezni a gyorsokon. Az első nap jól sikerült, ott még kicsik voltak a különbségek, pedig nagyon óvatos voltam, elég defekt veszélyesek voltak a pályák. A második napon már nem tudtam felvenni a tempót Maricsekékkel és Maticsékkal, akiknek ezúton is gratulálok, gyorsak voltak. Igazából tudom, hogy miért, ezeken a nagyon gyors pályákon, ha az ember picit elemeli a lábát, gyorsan jönnek a másodpercek, én pedig elemeltem. Nem is a tempó miatt, bár sose mentem ilyen gyorsan versenyautóval, az eddigi autóim 170 körül leszabályoztak, leginkább az utak dobálós volta miatt és a lukak miatt. Ilyen úton semmi tapasztalatom a Mitsubishivel, hál’ istennek kint nincsenek ilyen pályák és bár nagyon jó volt a beállítása, mégsem akartam megkockáztatni, hogy valami egyenetlenség ledobjon 200-nál az útról. Ha a mostani tapasztalatommal vágnék neki, biztos bátrabb lennék. Azért természetesen örülök a Mitropa győzelemnek, főleg, hogy Gassnerékat mindenhol tudtuk verni, pedig neki is van vagy 20 év előnye tapasztalatban ilyen kocsikkal.

Most szerencsére kisebb kihagyás következik, 4 hét múlva megyünk a Mitropa következő versenyére a szlovén-olasz határon fekvő Nova Goricába, ahol remek pályák várnak minket!

 

Makai Gergely:

Valamiben elsőnek lenni, nagyon jó érzés, és azt mondani, hogy megérte a befektetett munka. Mindig van esély mindenen javítani, vagy jobbnak lenni egy kicsivel, de nem szabad elfelejteni megélni a pillanatokat, és nekem ez utóbbi sikerült. Jó érzés volt egyrészt magyar közönség előtt versenyezni, másrészt az új autó feelingje is elragadott, érezhető volt a különbség, nagyon élveztem a tempót és pálya adta lehetőségeket. Egyre magabiztosabban látom el a navigátori szerepkört, úgy érzem teljesen összeszoktunk Szabolccsal. Várom a következő versenyt, és a következő helyezéseket.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft., Sun&Fun Holidays.

 

Fotó: Ritmus A.S.E.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top