• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

  Hófal állta útját Hidegéknek

HIDEG RALLY TEAM – 10. Covasna Winter Rally, 2017. január 13-14.

Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

Nem volt problémamentes versenye Hideg Krisztiánnak és Kerék Istvánnak a 10. Covasna Winter Rallyen. Az új R4-es Mitsubishijüknél újabbnál újabb gyermekbetegségek léptek fel, s az egyik gyorsaságin egy hófal is útjukat állta. Előzetes terveiket így nem tudták valóra váltani, sőt, a részeredményeikkel sem voltak igazán megelégedve. A hétvége mérlege így is egy elsőség a 2-es kategóriában.

 

Hideg Krisztián: Habár egy csodálatos versenyen vehettünk részt, a hétvége mégsem úgy alakult, ahogy azt elterveztük. Egyméteres hófalak között autóztunk, gyönyörű környezetben, ami hatalmas élmény volt, azonban sorozatos vesszőfutásban voltunk az új R4-es Mitsubishinkkel. Már rögtön a teszten fékprobléma lépett fel az autónál, de azt a szervizeseink gyorsan meg tudták oldani. Kisebb-nagyobb gondok a verseny alatt is folyamatosan felléptek nálunk: leszakadt a kormánymű, a futómű elállítódott, és a hátsó lengéscsillapítók sem működtek megfelelően, aminek következtében felborult a kocsi egyensúlya.

Az első versenynapot mondhatni jól kezdtük, a 3. helyen álltunk összetettben, és nem voltunk messze a magunktól elvárt pozíciótól, az első helytől sem. Ám már akkor is éreztem, hogy ez úttal nincs sok esélyünk a győzelemre. A harmadik szakaszon gyorsabban akartunk menni a kelleténél, aminek az lett a vége, hogy becsúsztunk egy árokba, ami elég makacsnak bizonyult. A kocsinak nem lett semmi baja, csak a hófalak bizonyultak túl magasnak, így egy órát töltöttünk bent. Végül a rescue húzott ki bennünket, a mentés után pedig csak legurultunk a szakaszról.

Mivel a többiek csúszásban voltak, mi is vissza tudtunk állni a „versenybe” – igaz, akkor már csak a szuperrally keretein belül folytathattuk a menetelést. Az árokban töltött időnk hozzáadódott az eredményünkhöz, így behozhatatlan hátrányba kerültünk, nem volt már tétje a futamnak számunkra. Pont ezért nem is akartunk felesleges kockázatot vállalni, de így is abszolút 2-3. időket autóztunk. 

Örömre, ünneplésre is volt azonban okunk a hétvégén: a csapat nagyon jól vizsgázott, a szerelők kitűnő munkát végeztek, a régi versenygépünkkel induló Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond páros pedig az abszolút 3. helyen zárta a Covasna Winter Rallyet. Ehhez ezúton is gratulálunk nekik!

 

 

Kerék István: Úgy terveztük, most már élvezni is fogjuk a versenyzést, hiszen tavaly rendkívül munkás volt a futamunk az idegen, nehéz pályák miatt. Idén méterre ugyanazok a szakaszok voltak kijelölve, ami navigátori szempontból jóval könnyebb volt, most viszont sajnos a technika nem hagyta, hogy élvezzük a menetelést. Hiába tudtunk abszolút 2-3. időket menni, ezzel a teljesítményünkkel sem voltam igazán megelégedve, ugyanis én bíztam benne, hogy tizedmásodpercekre menő csatákban leszünk majd az élmezőny tagjaival. Ez most nem jött össze, arról nem is beszélve, hogy a hó is az utunkba áll. Persze, nem csak mi jártunk így, hanem Kovács Antiék is, akikkel szemben csak azért tudtuk megnyerni a kategóriaelsőséget, mert őket 15 perccel tovább mentette ki a rescue a beesésük után.

Ugyanakkor tanulságos is volt a kovásznai hétvége, hiszen rávilágított arra, hogy jócskán van még mit csinálni, hogy ez a Mitsubishi tényleg a mi autónk legyen és elhagyja a gyermekbetegségeit. Legközelebb március elején, a Kumrovec Rallyn állunk rajthoz, aminek már komoly a tétje, hiszen a horvát bajnokság első állomása lesz. Ott pedig tényleg jó, és fontos lenne győzelemmel nyitni…

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Laurel Kft., Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft., Mol-Tech, Euroll Kft., Köz-Meg-Vill Kft., SRT Kft., Ventosus Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top