• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Horvát bajnok Hideg Krisztián és Kerék István!

HIDEG RALLY TEAM – 44. Croatia Rally 2017, Porec, 2017. szeptember 29-30.

Hideg Krisztián – Kerék István, Skoda Fabia R5

 

Amit elterveztek, azt végig is vitték: Hideg Krisztián és Kerék István megszerezte a 2017-es versenyszezon horvát abszolút bajnoki címét! A duó biztonságit autózva kormányozta be a Skoda Fabia R5-öt a horvát győzelemhez. Igaz, az ERT értékelésében végezhettek volna előrébb is, ha egy megforgás és egy defekt nem húzza keresztül a számításaikat…

 

Hideg Krisztián: Nagyon boldogok vagyunk, mert az előre megtervezett taktikánkat végre tudtuk hajtani, és ezzel megnyertük a 2017-es horvát bajnokságot.

Viszonylag lassabb tempóval kezdtünk pénteken, a biztonságra autóztunk, de így is hatodikként fordultunk a szombatra. A másnapi szakaszokon folyamatosan gyorsultunk, olyannyira, hogy délelőtt már a dobogó 3. fokának álltunk. Erre egy kicsit vérszemet kaptam, és úgy döntöttem, hogy beleadok mindent, amit csak ésszerű keretek között lehet. Ez azért megbosszulta magát, mert megforogtunk egy gyors kanyarban, és a menetiránnyal szemben álltunk meg a Skodával. Tíz másodpercig álltunk egyhelyben, mire rükvercbe tudtam tenni a kocsit, majd további 16, hogy újra a helyes irányba nézzünk. A malőr ellenére továbbra is a 3. pozíciót birtokolhattuk, de Hadik Andrissal közben csatázgattunk a második helyért is.

A délutáni körökben is szépen bekezdtünk: előbb szakaszt nyertünk, majd másodikak voltunk egy-egy gyors után. Rendíthetetlennek tűnt a „bronzérem”, ezért úgy döntöttünk, hogy felesleges erőlködnünk, inkább szépen, biztonságban kormányozzuk be a Fabiát célig. A technika ördöge azért utolért bennünket az utolsó szakaszra: 7 kilométerrel a cél előtt bal hátsó defektet szereztünk, s emiatt két pozíciót vesztettünk.

Az abszolút 5. helyen zártuk a 44. Croatia Rallyt – így nem sikerült a horvát bajnoki címet a pódiumon megünnepelnünk. Az igazi, felhőtlen boldogságunkhoz ez kellett volna még igazán, emiatt egy kicsit keserű a szánk íze, de azért így sem panaszkodhatunk. A célunkat elértük, ráadásul egy szenzációs R5-ös technikával, egy remek csapat támogatásával.


Kerék István: Nagyon nehéz és technikás verseny van mögöttünk, de remekül éreztük magunkat. Igaz, a Fabiaval nem sok tapasztalatunk volt előtte, de igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a megmérettetésre, amihez a Mitsubishis itinert próbáltuk alapul venni. Nagy kérdőjel volt azonban bennünk, hiszen múltkor, Nova Goricában nem tudtunk jól menni a Ford Fiestával… Magunkban kerestük a hibát, de a hétvégi futamon rájöttünk, hogy nem is fekszik nekünk olyan rosszul ez az R5-ös technika. A kocsi tökéletesen működött végig, még úgyis, hogy csak alapbeállítással mentünk – persze most már azért nagyjából sejtjük, hol és mit lehetett volna változtatni, hogy még jobban menjünk vele.

Kvázi tét nélküli volt számunkra a Croatia Rally, ugyanis mindössze 2 pont kellett nekünk a horvát abszolút bajnoki címhez. Úgy, hogy a futam elején z egyik nagy riválisunk, Prodan kiesett, a másik, Sebalj pedig végig technikai problémával küzdött és ezért nagyon rossz időket ment. Igyekeztünk biztonságban és stabilan menni – ennek meg is lett az eredménye, hiszen megnyertük a horvát értékelést. Igaz, az ERT abszolút értékelésében végezhettünk volna előkelőbb helyen is, ha nincs az a megforgás és a defekt, de azért ne legyünk telhetetlenek… Szép és kielégítő ez az eredmény, amit elértünk, emellett pedig sokat fejlődtünk az R5-ös használatában is, ami a jövőre nézve egyszer még nagyon hasznos lehet számunkra.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Laurel Kft., Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft., SRT Kft., Ventosus Kft., Moltech, Euroll Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top