• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ezüstérem a 34. Bassano Rally-n

Beszámoló Juhász Csaba autóversenyzőtől a 34. Bassano Rally után, ahol ezüstéremmel lettek gazdagabbak.

Juhász Csaba - Juhász István
Renault Megane RS - Juhász-Média Kft.
34. Bassano Rally - 2017.09.29-30.

 

Szeptember végén Bassanoban tettük próbára magunkat és a Renault Megane RS-t. Mivel a Mitropa kupás esélyek elszálltak az előző futamokon, ezért nem a biztos célba érés lebegett a szemünk előtt. Megpróbáltunk a lehető leggyorsabban autózni, hogy megmutassuk a kategóriánkban, az olasz bajnokságban, hogy mire vagyunk képesek.

Önmagában az N csoport 2. és az N4 kategória 2. Helyével elégedettek lehetünk. Ha megnézzük, hogy mennyi problémával küzdöttünk, akkor ez volt a maximum amit ki tudtunk hozni a hétvégéből.

Kezdődött azzal, hogy nem érkezett meg időre a fékbetét az autóhoz, pedig két helyről is rendeltünk. Kénytelenek voltunk egy másik gyártó betétjét használni, de ez nem működött jól. Az első szakasz végére megégett a fékbetét, ezért az első szervizben kényszerűségből vissza raktuk a használt betétet.‎  Mivel ez már megette a kenyere javát, a fék nem volt  100%-os. Nem tudtam elég rövid fékutat venni, hogy még gyorsabbak legyünk. 

A másik probléma a gumi kopás volt. Az olasz bajnokságban maximum ‎10 db gumit lehet használni futamonként. Ezeknek a bar kódját előre le kell adni, így futam közben már nem lehet variálni a keverékekkel. 

Én 8 közepes és 2 puha keveréket választottam. Azt azonban nem gondoltam, hogy a hideg aszfalt ellenére a hátsó kerekeken 5 gyorsasági alatt elkopnak a puha gumik. Elkezdtünk csúszkálni, így időt veszítettünk. 

Mivel elöl is nagyon koptak a gumik, ezért az összes új gumit oda használtuk el, hátra pedig feltettünk két használt közepes ‎Pirellit. Ahogy esteledett egyre jobban lehűlt az aszfalt, hátul pedig nem működtek a gumik, nem tudtunk gyorsulni. Az egyik szakaszon rontottunk az időnkön, a másik szakaszon ugyanazt az időt autóztuk, mint az első körben. Mindeközben a többiek gyorsultak. Kategória harmadikak voltunk stabilan, előttünk 40 másodpercre a második, mögöttünk több mint egy percre a negyedik helyezett. Az utolsó éjszakai szakaszt sajnos törölték, pedig nagyon készültünk rá. A Mitropában egy helyet még tudtunk volna javítani, mert csak 3 másodpercre voltak előttünk. 

‎Erre már nem maradt lehetőségünk, de még így is előre tudtunk lépni, mert az előttünk lévő Mitsubishi váltója megadta magát az utolsó etappá lett gyorsaságin. Jellemzőek voltak ezen a versenyen a műszaki hibák, igazi autó gyilkos pályák voltak a sok visszafordítóval. 

Nekünk nem volt komolyabb műszaki hibánk, köszönhetően a precíz felkészítésnek és a profi szerviz munkának. 

Még egyszer ezer köszönet Mindenkinek, aki segített nekünk. A partnereinknek, a csapatnak, a családomnak. 

Köszönjük Partnereink segítségét! Az "Infovárosok hírportál hálózat", Dynax, P.O.P Sales, Szl Tank (Szilágyi László), Civis Solar, Bólya, Gobaldaru, DDZ Med, B-Partner&More, Mihidra Kft., NR Szoftver Kft., Black Point Kft., Magyar Ipar Kft., Vivifier.hu., EastJob, Komplex-D, Nomido Madera, Lanexpert Kft., Tiszújváros Transz, Naturgold Farms, GoodStone, Olvisz 98, Baromfiudvar, Vivieszt-Med, Best-Tyre Kft., Félix Professional, Assist Trend Észak Kft., Castrol Unilub Kft., Szamsped.hu, Excel It Kft., TT Sped, Mahiti Kft., Zsomar-ker Kft., Andrezol-Net Kft., T-Forex Kft., West-Start., Vozik Balázs E.V., Hard Trans Kft., Kóródi Tamás E.V, Klima Yukon Kft., Kelet-Atlasz Kompresszor Kft., R-Pex 2000 Kft., ProDuct-Price Kft., HB Ce, Extem Line, Thermo-Ciklon, Bionly Kft., Nagy Ferenc E.V. (Munkaerőközv), Andrássy Üzletház, Sascamion Kft., Hernád Fólia  Kft., K&K Food, Öko Trans Kft., Inter Agrowashker, Glasstone Kft., Garden Master, Márkó ÁBC, H-Euro Consult Bau Kft, ML Log Kft., FEST-GROUP, Akkusystem.hu, Kartel 97 Bt, Diákmeló Miskolc, Dr Lan Kft., DSG, TiszaBérc Kft, Vanco Bt, Salépker EU 2000 Kft., Karcher Debrecen, Stron Bau Invest Kft., Adó-dó Plusz Kft., Phobextools, Carcolor, Lanexpert.hu, drlan.eu, mihidra.hu, Tóth-Szer Kft., Kiss Zsolt E.V., Interdairy Hungary Kft., Tatár és Társa Kft., Corpus Bútorgyártó Kft., Vollux Rent Kft., Liliomlakókert.hu, Vollux Managment Kft., CSV Logistik, SQ Trade, Neurofeedbackmiskolc.hu.

- Hajósi Miklós -

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top