• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Vált(akoz)ó problémák

MARICSEK RACING TEAM – 9. Eger Rallye, 2013. április 5-7.

Borbás Szabolcs – Kiss Roland, Mitsubishi Lancer Evo VII

A technika ördöge Egerben is utolérte Borbás Szabolcsot. A Maricsek Racing Team pilótája nem fogott ki szerencsés hétvégét, hiszen a nehéz kezdést követően a Mitsubishi Lancer Evo VII váltója is megadta magát. A Borbás-Kiss duó így korán, már a 4. gyorsasági szakasz rajtjában a futam feladására kényszerült.

Borbás Szabolcs: Már az első gyorsasági szakaszon éreztem, hogy valami nem stimmel a váltóval. Néha azt tapasztaltam, hogy nehezen jön ki a 3. sebességi fokozatból. Az első kör után hiába volt szervizünk, a szerelőink nem találták meg a probléma forrását. A 4. gyorsasági rajtjában, mikor felkapcsoltam harmadik fokozatba, egy nagy reccsenést hallottunk. Azonnal tudtuk, hogy baj van. Elkezdett füstölni a Mitsubishi, mi pedig megpróbáltunk egy olyan pontot keresni, ahol lehet esetlegesen tűzoltó készülék, hiszen nagy volt rá az esély, hogy akár ki is gyulladhat a kocsi. Használt váltó volt az autóban, így tudtuk, hogy rövid időn belül fel fogja mondani a szolgálatot, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy pont az első futamon.

Nem bánom, hogy végül a verseny feladására kényszerültünk, mivel nem autóztunk jó időket és nem is éreztem jól magamat a volán mögött. Hiába voltunk a 7-8. helyen, nagyon sokat kaptunk a mezőny elejétől. Ahhoz képest, hogy tavaly még Cseh Vilivel csatáztunk, most meg se tudtuk közelíteni az idejét. A teljesítményünkben megmutatkozott a teszt hiánya, és az is, hogy most két hosszúáttételű váltóval mentünk, ami nálam szintén újdonság volt. Bízom benne, hogy Ózdon teljes erőbedobással támadhatunk – addig pedig beiktatunk egy tréninget, váltót cserélünk, és jobban felkészülünk.

Kiss Roland: A csúszós, nyálkás út nem igazán feküdt nekünk, emiatt elég óvatosan is kezdtünk, amit az időeredményeink is hűen tükröztek. Az év első versenyének első gyorsaságija így nem sikeredett a legjobbra, de aztán lassan kezdtünk visszaszokni a versenyautó ritmusába. Megegyeztünk abban, hogy nem fogunk sietni, és én se fogom ráerőltetni Szabolcsra az itiner diktálásával a gyorsabb tempót, hiszen nem érezte biztosnak magát a pályán.

A 4. szakaszon kopogtatott be hozzánk a technika ördöge: a rajt után, a 2. kanyarban szétrobban a váltónk, így fel kellett adnunk a versenyt. A közös munkát ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk, jó itinert tudtunk írni, de ez ma mégsem a mi napunk volt. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat a hétvégén. Gratulálunk a versenytársaknak a szép eredményekhez! Ózdon pedig újra találkozunk!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: TechnoPig Kft., Dipolvill 96 Kft., T.2.D. Bt., Hajduvet Kft., Nomek Kft., BOSE, Handtex Bt., Kökönyös Patika Bt., Hegyháti Pálinkafőzde, Gerecse Pharma Kft., Pharmamét Kft., Baranyaholding Kft., Magister Pharma Kft.,Rózsa Pharma Kft., Rally Café

Sajtófőnök: Horváth Juditwww.maricsekteam.hu; Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top