• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Turán Friciék kánikulában készülnek a murvás olasz pályákon 

Rally d’Italia Sardegna

 

Csütörtökön startol a Szardínia Rally

 

Turán Frigyes és Zsiros Gábor Olaszországban, a Szardínia Rally-n folytatja a világbajnoki versenyzést a Ford Fiesta R5-tel június 9-12. között. A páros már túl van az első pályabejáráson és bizakodva várja az éles „küzdelmet“. 

„Épp most mentünk végig az első két pályán, azt már látjuk, hogy a 15 kilométer hosszúságú szakasz meglehetősen nehéz, rendkívül nagy koncentrációt igényel. A Portugál Rally-hoz hasonlóan itt, Olaszországban is 19 gyorsaságit kell teljesítenünk, ami erőltetett menet, így maximálisan ott kell lennünk fejben minden pillanatban. Gabival arra törekszünk, - mivel a szakaszok most is ismeretlenek számunkra – hogy a pályabejárás alatt minél pontosabb itinert készítsünk, ezzel is megkönnyítve magunknak az éles versenyzést. A murvás talaj és a pálya adottságai miatt a Portugál Rally-hoz hasonló futamra számítunk, a Fiestát is hasonlóan állítottuk be és a Hankook gumik is ugyanazok. Természetesen ahogy haladunk a szakaszokon, finomítunk a beállításokon, szeretnénk a legtöbbet kihozni magunkból és az autóból, hogy a portugál sikerhez hasonlóan, szép vagy egy kicsit még szebb eredményt tudjunk elérni“ – mesél Turán Frigyes az első felkészülési nap tapasztalatairól.

A Szardínia Rally központja a hagyományokhoz hűen most is Alghero városa lesz, míg a csütörtöki két kilométeres super special házigazdája ezúttal az all’Ittiri Arena Show.  

„A csütörtöki nyitó szakasz nagyon izgalmasnak ígérkezik, biztos vagyok benne, hogy az olaszok különleges show-val várják a versenyzőket. Azonban a verseny már ekkor élesben zajlik, így összeszedetten kell autóznunk az első gyorstól kezdve. Teljesen újak számunkra ezek a szakaszok, talán 4-5 kilométer lehet ismerős a 2011-es évből. Arra törekszünk, hogy mindenre figyeljünk a pályabejárások alatt, hiszen a csütörtöki hivatalos teszt előtt csak most tudjuk rögzíteni a kanyarokat, tempókat, ami mindennek a kulcsa. Kanyargós, hosszú murvás szakaszok követik egymást, napi több száz kilométerrel, amit ebben a forróságban igazi kihívás teljesíteni, de mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében. Nagyon jól érezzük magunkat itt, a környezet gyönyörű, a csapat kiváló munkát végez, várjuk a szurkolókat is“ – teszi hozzá Zsiros Gabi mosolyogva.

A Szardínia Rally-n összesen 92 páros áll rajthoz, a WRC2-es kategóriában Turán Frigyesék mellett 16 csapat indul. A négy napos versenyhétvégén 19 gyorsasági szakaszt és több mint 1200 kilométert kell teljesíteniük a párosoknak. A vasárnapi finálénak Alghero kikötője ad otthont.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top