• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A hétvége legnehezebb versenynapján vagyunk túl

A 8. helyről kezdhetjük a vasárnapot

 

Összességében nagyon jó napot zártunk szombaton, bár az első 40 kilométeres szakaszt egy baleset miatt félbeszakították, így ezen nem autózhattunk. A teljesített 8 szakaszon végig jó tempót diktáltunk, nagyon nehéz napon vagyunk túl. Míg a szervizparkban végig szép idő volt, addig a pályákon sajnos szakadt az eső, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. A körülmények ellenére jó időket mentünk, jól taktikáztunk, így kategóriánkban a 8. helyen állunk jelenleg. Vasárnap innen vághatunk neki az utolsó négy gyorsaságinak, nagyon szeretnénk megőrizni a pontszerző helyünket ? mondja Turán Frici

A verseny előtt leginkább a 40 kilométeres szakaszra készültünk, ugyanis tudtuk, hogy ez lesz a legkeményebb gyorsasági. Mivel az elsőt nem indították el, a másodikra összpontosítottunk, ám sajnos volt egy kis fékproblémánk a 24. kilométertől, emiatt csökkent a tempónk. Az autónkat még szombaton, az esti szervizparkban is sokáig vizsgálták a fiúk, próbálták kideríteni, hogy mi lehet a probléma, mivel ilyen nagyon ritkán fordul elő velünk. Egyébként ettől eltekintve nagyobb technikai hiba nélkül fejeztük be a legnehezebb versenynapot is, vasárnap már csak 4 gyorsasági vár ránk. Reméljük, hogy sikerül megtartanunk a 8. helyünket ? teszi hozzá Zsiros Gabi.

A Német Rali zárónapján tehát a versenyzőknek 4 gyorsasági szakaszt és több mint 59 kilométert kell teljesíteniük.

Köszönjük a Partnereinknek!

 


 

Pontszerző helyen az első versenynap után

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a pénteki 5 gyorsasági szakaszt követően immáron pontszerző helyről folytathatja a Német Ralit a Ford Fiesta R5-tel. Szombaton a legnehezebb versenynap vár az indulókra összesen közel 150 verseny kilométerrel.
 

Meglehetősen vegyes napot zártunk ma a Német Ralin, de szerencsére amilyen nehéz volt a kezdet, olyan szép lett a nap vége. Az első két gyorsaságin sajnos technikai gonddal küzdöttünk, le kellett cserélnünk a hátsó differenciálművet az első kör után. A második szakaszt követően azonban már egész jó időket mentünk és 8-ak is voltunk a kategóriánkban, ami már pontszerző hely. A tempónk kifejezetten jó volt, eredményes, gyors köröket futottunk. Azonban még ez nagyon a verseny eleje, a holnap minden bizonnyal sorsdöntő lesz, ugyanis közel 150 kilométert kell teljesítenünk 9 szakaszon. Bízom benne, hogy sikerül továbbra is jó tempókat mennünk és megtartjuk a pozíciónkat - mesél az első napról Turán Frici.

Az autó beállításai végig rendben voltak, sikerült jól eltalálnunk. Talán a 2. körnél választhattunk volna jobb abroncsot, de mivel jósoltak egy kis esőt, eszerint döntöttünk. A többieknek bejött a kockáztatás, mi azonban le voltunk maradva az első körös technikai hiba miatt, így megpróbáltunk biztosra menni. Ebből a versenyből még bármi kisülhet, túl vagyunk az esti szervizparkon, minden készen áll arra, hogy holnap ott folytassuk, ahol ma abbahagytuk és megtartsuk a pontszerző pozíciónkat. Sőt ha koncentráltan autózunk és gyorsak vagyunk, talán javíthatunk is a jelenlegi eredményünkön - teszi hozzá bizakodva Zsiros Gabi.

Szombaton a Német Rali legnehezebb versenynapja következik, ugyanis az indulóknak 9 gyorsasági szakaszt és közel 150 kilométert kell teljesíteniük.

Köszönjük a Partnereinknek!

 


 

Izgalmas shakedown-nal rajtolt el a Német Rali

Turán Frigyes és Zsiros Gábor emlékezetes shakedown-nal nyitotta meg a Német Ralit a Ford Fiesta R5-tel. A magyar páros az éles versenyzést ma kezdi meg, Friciéknek a WRC2-es kategóriában 24 párossal kell megküzdeniük a pontszerző helyekért.
 

Eddig nagyon érdekesek az előjelek, ugyanis olyan még sosem történt, hogy a hosszú tesztet nem tudjuk teljesíteni. Hétfőn délelőtt szerettünk volna tesztelni a Fiestával, be is jelentkeztünk, azonban az autó megmakacsolta magát és nem indult be. A fiúk megvizsgálták, mindent szétszedtek, hogy megtalálják a hibát, úgy tűnt, hogy üzemanyagellátási gond van. Aztán kis idő múlva kiderült, hogy az egyik gyári csatlakozóban van a hiba, 8 perc alatt ki is javították ezt, így viszont csak délután tudtunk egy rövidet tesztelni. Persze ez a shakedown-nál is meglátszott, az elején nem találtuk a ritmust, aztán kezdtünk bemelegedni. Úgy éreztem, hogy az alsó tartományokban nem úgy megy a motorunk, ahogy azt szeretnénk, a visszafordítókból nagyon lassan, nehézkesen jövünk el. Remélem, hogy ezen tudunk egy kicsit hevíteni és akkor sokkal erősebb lesz a Ford ? értékeli a shakedown-t Turán Frici.

Ismét népes mezőny gyűlt össze, a kategóriánkban 25-en vagyunk, ami még izgalmasabbá teszi a versenyt. Mindenképp szeretnénk most is pontszerző helyen végezni, ez már alap elvárás magunkkal szemben. Föl kell kötni a gatyánkat, mert egy apró hiba itt végzetes lehet. Nagyon közel van a part széle, a padka vagy épp a szőlőtőke, így nagyon koncentráltan kell autóznunk, a gyorsaságik minden méterén maximálisan ott kell lennünk fejben a szép eredményhez ? teszi hozzá Zsiros Gabi.

Pénteken 5 gyorsasági szakasz és közel 100 kilométer vár a versenyzőkre.

Köszönjük a Partnereinknek!

 


 

Német tájakon folytatják a világbajnokságot Turán Friciék

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a legendás Német Ralin folytatja a világbajnoki szezont augusztus 18-21. között a Ford Fiestával. A népes mezőnynek 4 nap alatt 18 szakaszt és majdnem 307 versenykilométert kell teljesítenie a szőlőtőkékkel tűzdelt pályákon.
 

Van tapasztalatunk a német pályákról, ugyanis 2011-ben már autóztunk ezen a vidéken, de ahogy a térképeket és belső kamerás felvételeket néztük, most mások lesznek a gyorsasági szakaszok. Gyönyörű környezetben versenyzünk majd, a legtöbb helyen szőlőtőkék között, jó minőségű pályákon. Lesz egy rendkívül izgalmas katonai szakasz is, mely szűkebb, kicsit csúszósabb, biztos, hogy nagy küzdelem lesz a tempós gyorsaságikon. 2011-ben nagyon jól versenyeztünk, harmadik helyen végeztünk Németországban, ami biztató, bár az idei mezőny sokkal erősebb. A kategóriánkban a WRC2-ben most is több mint 20 páros indul, így biztos, hogy kemény menet lesz. Maximálisan felkészültnek érezzük magunkat, már hiányzik is kicsit a versenyzés a hosszú szünet után ? mondja Turán Frici.

A verseny Trier-ből indul és oda is érkezik vissza a Porta Nigra kapuja elé. A nevezőknek 4 különböző típusú szakaszon kell autózniuk, ami minden bizonnyal sok izgalmat hoz majd. A rögös, keskeny, szőlőtőkékkel tűzdelt utak mellett, gyors szakaszok váltják egymást, valamint országúti gyorsaságik is várnak az indulókra. A versenyt az is nehezíti, hogy ebben a térségben a domborzati viszonyoknak köszönhetően kiszámíthatatlan az időjárás, olykor száraz, máskor rendkívül csapadékos, így a gumiválasztás is hozhat izgalmas perceket.

Nagyon várjuk az aszfaltos futamot, az autó is sokkal szebb, alacsonyabban van a váz, a kerekeket is lecseréltük. Bízunk benne, hogy a szervizcsapatunknak is kevesebb dolga lesz, mint a kemény murvás futamokon. Már készülünk a hétfői hosszabb tesztre és az azt követő pályabejárásokra, úgy érzem, hogy a több mint egy hónapos szünetben sikerült feltöltekeznünk energiával, pozitívan nézünk a német futam elé ? teszi hozzá bizakodóan Zsiros Gabi.

Összességében tehát egy nagyon kontrasztos verseny elé nézünk, ugyanis a ritmusos sprint szakaszokat időközönként hosszabb, kanyargós pályák tűzdelik.

A versenyzők a Baumholder különleges katonai területe mellett utolsó nap a gyönyörű Mosel borvidék útjait és az Eifel hegyet is megismerik a luxemburgi határ mentén.

Köszönjük a Partnereinknek!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top