Nyomtatás
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése

Kategóriagyőzelem Santa Domenicán!

Egy váltóproblémával együtt is az abszolút 10. pozícióban végzett a múlt hétvégi Santa Domenica Rally Shown a Maricsek Miklós - Bán Viktor kettős, illetve megnyerték a saját kategóriájuk, a Prodoction Car Trophy küzdelmeit.

 

Az ORC 2017-es bajnoka elégedetten foglalta össze a horvátországi verseny történéseit.

 

„Összességében nagyon sikeresnek tartom a szereplésünket a Santa Domenica Rallye Show-n.  Ahogy a verseny előtt is beszéltünk róla, csapatépítőnek szántuk a mostani hétvégét, ebből adódóan a két szerelőm, Szvatek Zsolti és Lukács Zoltán is a volán mögé ült, felváltva autóztak a csapat Mitsubishi Lancer WRC Replicájával. A pénteki Rallye Party-t és egy kellemes estét követően szombaton tréningeztünk, közben zajlottak a technikai és az adminisztratív átvételek, majd fél háromkor következett a Shake Down, amit nagyon profin megszerveztek a rendezők.  A nagy kapkodásban nem volt időnk felírni a pályát, ezért az első kört úgy teljesítettük a Mitsubishivel, hogy gyorsan feldiktáltam a szakaszt Viktornak, majd mentünk egyet, aztán még egyet, a negyedik körben pedig utolértünk egy kétkerekes autót. Végül ötödikre sikerült egy abszolút második időt autózni, ami nagy örömmel töltött el és ez bizakodásra adott okot a másnapi versenyt illetően. Szokás szerint vasárnap reggelre leesett az eső, úgyhogy teljesen át kellett programozni magunkat, de így is sikerült az első gyorson egy abszolút ötödik időt futnunk. A második szakaszon a váltónkban eltört egy tengely és 80 méterre a cél előtt megszűnt a hajtásunk. Próbáltunk átgurulni a fotocellán, de a sárban megállt az autó, így az utolsó 20 méteren tolnunk kellett a Mitsubishit Viktorral. A Srácok a szervizben kicserélték a váltót, és harmadik gyorsot a hatodik idővel teljesítettük. Sajnos történt egy baleset, ami miatt csúszott a program és csak négy gyorsaságit rendeztek meg a tervezett ötből, de annak örülök, hogy 2 másodpercen belül tudtam autózni magamhoz képest minden alkalommal. Nagyon élveztem, jó volt újra gyorsan menni murván.”

 

A „Főnök” mellett tehát a csapat szerelői is rajthoz álltak Santa Domenicán, és egyáltalán nem vallottak szégyent, hisz Lukács Zoltán Pataki Lászlóval az oldalán az abszolút 9., míg a Szvatek Zsolt - Török Attila kettős a 11. zárta a horvátországi murva futamot.

 

„Nagyon boldog vagyok! Az remek, hogy a fiuk nem csak értenek az autóhoz, de ügyesen vezetik is. Zsolti egyébként minden alkalommal segít a Mitsubishi beállításában, Zolika pedig igazi meglepetés volt számomra, de mint kiderült, ő gyerekkora óta versenyez: gokartozott, szlalomozott és rallye sprintezett. Azt gondolom, hogy ez kifejezetten előny, hogy egy csapatban ilyen szerelők vannak, akik tudják, hogy mitől lehet igazán gyorssá tenni egy versenyautót, vagy akár még a stratégiába is bele tudnak szólni. Nyílván ez is közre játszik abban, hogy ilyen eredményesen tudtunk szerepelni az idei szezonban, így ezúton is köszönöm nekik az egész éves kitartó munkájukat!”