• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Egy híján egy pont

Ugyan nem mindig szándékosan, de lassan már megszokhatjuk, hogy kedvenc fiatal versenyzőnket valahogy mégis csak a mélyvízbe kell dobni, amiben általában aztán remekül lubickol!

Valami ilyesmi történt megint a TCR Europe második francia futamán Jedlóczky L Márkal aki élete második komoly nemzetközi versenyfutamán a 11. helyen ért célba egy igen csak kaotikus futamon. Már egy ideje lógott az eső lába a szép francia pálya felett, de a csapatok nagy része úgy döntött, hogy kezdésként slick gumival gurul a pályára, hátha kitart az égi áldás elmaradása. Nem tartott ki és már az első körök során is egyre jobban esett az eső így a vizes pályán próbált evickélni a mezőny. Aztán egy nagyobb csattanásnak és a leszakadó esőnek köszönhetően piros zászlóval megszakították a versenyt. A vizes pályán lökdösődésből a mi versenyzőnk sem marad ki, ráadásul e közben még ketten is megelőzték dupla sárga zászló alatt, amit a csapat rögtön jelzett is a versenyigazgatóság felé. Szerencsére a JLG-s CUPRA-nak megint csak inkább szépsége sérült. A mezőny a rajtrácsra állt az újraindításhoz sok csapat lecserélte a slickeket esőgumira ám az újraindításra már szinte teljesen elállt az eső és sütni kezdett a nap. A futam idejéből már ugyan nem sok maradt, de arra elég, hogy versenyzőnk ismét összeakadjon a kétszeres bajnok svájci Subarujával és ismét egy nagy csatát vívjanak, csak ez a számunkra azért volt jóval nagyobb jelentőségű, mert a csata Márk élete első EB pontjáért és a tízedik helyért folyt.

Végül a pályán ebből a csatából a svájci jött ki jobban, de hát sokkal nagyobb bajunk sose legyen, minthogy versenyzőnk írd és mond összevissza hatodik túraautós versenyfutamán egy kétszeres TCR bajnokkal küzd egy EB pontért! A bajnoki pontról ugyan lemaradtunk, de egy fantasztikus hangulatú versenyhétvégével lettünk gazdagabbak, melynek során a JLG Motorsport történetében először léphetett pályára egy komoly nemzetközi sorozatban.

Ezúton is külön köszönet Zengő Zoltánnak és a négy fős kis csapatának, akik rengeteget dolgoztak a hétvégén, hogy sikerrel teljesíthessük első TCR Europe hétvégénket! Holnaptól már a holland versenyhétvége lebeg a szemünk előtt ahol reméljük már nem csúszunk le a pontszerzésről!


Az első hazai CUPRA győzelem és egyéb izgalmak

Igencsak mozgalmas hét van a JLG Motorsport és fiatal versenyzője Jedlóczky L Márk mögött. A hazai WTCR versenyhétvége betétversenyeként megrendezett Laptiming Kupán vetette be először élesben a JLG Motorsport a hazai túraautós mezőny legújabb versenygépét a CUPRA TCR-t mely a Zengő Motorsport WTCR-es versenygépei mellett a harmadikként közvetlenül az évadnyitó hétvége előtti napokon érkezett Magyarországra.

 

A körülmények úgy hozták, hogy az új versenygépnek egyből éles bevetésen kellett bizonyítania az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági OB első 2018-as időmérőjén, majd a szombati napon következhetett Márk és a CUPRA első igazi versenye a Hungaroringen. Itt sajnos az új autó nem a legjobb formáját hozta. Sajnos az önindító motorja meghibásodott, ami további elektromos gondokat generált, így néhány körrel a futam vége előtt elkezdte erejét veszteni majd elnémult a motor is. Miután visszakerült a boxba a szárnyaszegett CUPRA a WTCR miatt szerencsére a pályán tartózkodó SEAT Sport-os mérnök is segített a hiba feltárásában. Eltelt némi rossz aggodalommal egy kis idő, míg kiderült, hogy az indító motor a ludas, majd a Zengő Motorsport tartalék alkatrésze került beépítésre, amivel már újra üzemelt a csapat új szépsége!

Így már újult erővel várhatta a második versenyfutamot, ahol tökéletesen üzemelve a szombatért kárpótolva egészen rögtön a dobogó második helyéig és a magyar bajnoki értékelés futamgyőzelméig repítette ifjú versenyzőnket, aki ezzel megszerezte az új spanyol márka első magyar bajnoki futamgyőzelmét! Az első győzelemhez ami remek főpróbája volt a most hétvégén zajló első TCR Europe versenyhétvégének egy különleges vendég is hozzászólt. A boxban és a rajtrácson is meglátogatott minket ugyanis Jaime Puig a SEAT Sport elsőszámú vezetője, aki szerencsét kívánt Márknak és nagyon örült, hogy egy újabb magyar tehetség is ott lesz a spanyol márkával az Európa bajnokság mezőnyében!

Az első versenyhétvégét követően amolyan levezetésként a Zengő Motorsporttal együtt részt vehettünk a Nagy Futam rendezvényen, ahol fiatal versenyzőn kétszázezer néző előtt mutathatta meg az új versenygépet Budapest belvárosának utcáin száguldva! Ez is egy egészen különleges élmény volt számunkra, mint ahogy az is, ahogy a Hungaroringen a csodálatos. fanatikus hazai autósport közönség

a mi versenyzőnket is hasonló szeretettel buzdította és ünnepelte, mint az igazi nagy bajnokokat és a legnagyobb hazai kedvenceket! Ez a szeretet áradat és az első idei futamgyőzelem is óriási lökést adott csapatunk történetének eddigi legnagyobb kihívásához! Jedlóczky L Márk ezen a hétvégén ugyanis már a TCR Europe első versenyhétvégéjén Franciaoszágban a csodálatos Paul Ricard pályán nyomja a gázt élete első igazán komoly nemzetközi versenyén. Itt eddig a szabadedzéseken van túl ahol a számára teljesen ismeretlen pályán a 16. időt autózta a harmadik legjobb CUPRA-s egységként a 25 versenyzőt számláló mezőnyben. A mai napon délelőtt 10h-kor kerül majd sor az időmérő edzésre és délután 14:40h-kor az idei első TCR Europ versenyfutamra.

A nagyon komoly bajnokokkal tűzdelt rendkívül erős mezőnyben jelenleg a tisztes helytállás és a tanulás a kitűzött cél, így ennek jegyében vág majd neki fiatal versenyzőnk a mai versenyfutamnak!

A JLG Motorsport első komoly nemzetközi megmérettetése a kisebb logisztikai problémák ellenére nagyon jó hangulatban zajlik! A családias kis csapatot a Zengő Motorsporttól Zegngő Zoltán csapatfőnök, Monori Gyula versenymérnök és háromfős szerelőcsapat segíti a hétvégén.

 


Egyben a CUPRA a célban

Egyben, de azért sajnos nem karcmentesen, mivel a JLG Motorsport fiatal tehetsége Jedlóczky L Márk egy igen küzdelmes versennyel lépett a nemzetközi porondra a TCR Europeban a roppant erős és még ennél is gyorsabb mezőnyben egy 15. helyezéssel. A mezőny erősségét talán az is mutatja, hogy versenyzőnk a kétszeres TCR bajnok Stefano Cominivel is komolyat viaskodott a futam során.

 

Márk az időmérő edzésen végig gyorsulni tudott és a 2perc16,651 másodperces idő a 18. rajthelyhez volt elegendő ahol honfitársa Tassi Attila mellől indulhatott. A cél az volt, hogy amennyire csak lehet kimaradjon a nagy zúzdából melyre a rendkívül gyors, nagy bukóterekkel ellátott sokat megbocsájtó pályán bizony igencsak lehetett számítani. Ez úgy ahogy sikerült is bár aztán Márk többek közt pont a sorozat kétszeres bajnokával is össze akadt egy kis csatára, amit az imádott szép új CUPRA-ja első lökhárítója bánt egy kicsit. Versenyzőnk ügyesen került el egy komolyabb lökdösődést is melyből azért nagyobb baj is lehetett volna, majd a 15. helyre érve a futam vége felé már kicsit lenyugodtak a kedélyek és mivel az előtte autózó már nem igazán volt lőtávolban így arra koncentrált, hogy simán behozza az autót a célba. Sajnos a CUPRA-n már a rajt után előjött egy igencsak bosszantó technikai hiba miszerint a fék elkezdett gyengélkedni és versenyzőnk csak a pedál pumpálgatásával tudta előhozni a megfelelő fékhatást. Ezzel együtt fiatal tehetségünk elképesztően élvezte élete első TCR Europ futamát és legszívesebben ki sem szállt volna az autóból, hanem rögtön neki is indult volna a másodiknak.

Nos, erre még egy kicsit várnia kell, hiszen most a Zengős fiukon van a sor, hogy Márk új nagy szerelmét ismét partiképes állapotba hozzák a holnapi versenyre. Ezt kimondottan lelkesen teszi a kis csapat Zengő Zoltán irányításával, hiszen ők is látják, hogy versenyzőnk az ellenfelekéhez képest elképesztően kevés gyakorlata és tapasztalata ellenére is megállja a helyét a komoly nemzetközi mezőnyben. Megint csak azt kell ismételnünk, hogy a JLG Motorsport családias kis csapata számára sporttörténeti napot zárhattunk, hiszen versenyzőnk sikerrel teljesítette a csapat első igazi komoly nemzetközi megmérettetését!

Így mindenki izgatottan várja az újabb holnapi versenynapot ahol remélhetőleg ismét egy eső mentes száraz pályás futamon vághat neki Márk a második francia futamnak!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top