• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Cais egy tizeddel László előtt a szuperspeciálon

A cseh Erik Cais nyerte meg a magyar Európa-bajnoki futam, a V-Híd Rally Hungary bemelegítő szakaszát péntek este, mindössze egy tizedmásodperccel (!) megelőzve a magyar László Martint. A királyszentistváni gyorsaságit látványos show-elemekkel tarkítva, négyezer néző előtt tartották meg. 

 

„Nagyon jó volt, fülig ér a szánk!” 

„Meglepően jó volt a tapadás…”

„Poros, csúszós, néhol sáros. Akadt kihívás bőven!”

„Nem lesz könnyű verseny, de eddig élvezzük.”

„Volt egy-két rizikós pillanatunk, mert túl későn fékeztem, de holnap gyorsabbak leszünk.”

Ilyen, és ehhez hasonló nyilatkozatok hangzottak el a Rally Hungary első, péntek esti szakaszának végén, amelyet párhuzamos pályán tartottak meg. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal nem csupán a stopperrel versenyeztek a párosok, hanem egymással is – és láthatóan rettenetesen élvezték.

Mindannyian tudták persze, hogy ez a szakasz nem dönt semmiről, viszont egyetlen apró hiba is nagyon sokba kerülhet, másrészt a négyezer lelkes szurkoló előtt mindenki meg akarta mutatni a tudása legjavát. Így azután látványos párharcokat láthatott a közönség, a végére pedig a magyar szurkolóknak is volt miért izgulni, hiszen a leggyorsabb Erik Cais mindössze egy tizedmásodperccel (!) előzte meg a magyar László Martint. 

„Nagyon élveztem a szakaszt, pedig egy kicsit tartottam tőle, hogy a szűk úton könnyű lesz hibázni – nyilatkozat Cais. – Holnap sem számíthatunk lazább szakaszokra, teli vannak a pályák ugratókkal, úgyhogy a nézők biztosan élvezik majd a látványt.” 

László Martin nem volt csalódott a második hely miatt, sőt: „Na végre! Az autó jól működik a csapatnak köszönhetően, amely remek munkát végzett a kvali után. Nagyon boldog vagyok, kezdődhet a verseny!”

Az Európa-bajnoki címvédő Hayden Paddon korábban azt nyilatkozta, szinte otthon érzi magát Veszprémben, és nemcsak azért, mert meleg van, hanem a pályák is hasonlítanak az új-zélandi szakaszokhoz. A szuperspeciálon a harmadik helyen végzett, de ő is tudja, a verseny igazából szombaton kezdődik. 

„Örülök a holnapi rajtpozíciómnak (a kvalifikáció alapján 6. helyen indul), mert így egy kicsit letakarítják előttem az utat. Nincs más célom, csak ki akarok maradni a balhékból” – mondta Paddon. 

A nap krónikájához tartozik, hogy a Rally Hungary-t tavaly megnyerő Mads Ostberg már azelőtt búcsúzni kényszerült, mielőtt a verseny igazából elkezdődött volna: a norvég versenyző egészségügyi okokból hagyja ki a szezonnyitót. Ahogy posztjában írta: a héten már másodszor volt kénytelen meglátogatni a veszprémi kórházat, mert makacs vírussal küzd, ám a nap végére kiderült, ez odáig fajult, hogy nem tud versenyezni. 

A magyar versenyzők közül Ollé Sándor autójában a shakedown-on ment tönkre a vadonatúj motor, úgyhogy sajnos ő is kiszállt a küzdelemből.

A Rally Hungary szombaton és vasárnap 6-6 gyorsasági szakasszal folytatódik. 

 

V-HÍD RALLY HUNGARY, AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG 1. FUTAMA, VESZPRÉM

SSS: 1. Erik Cais, Igor Bacigal (cseh, szlovák, Skoda Fabia RS) 1:47.8,
2. László Martin, Bán Viktor (magyar, Skoda Fabia RS) 1:47.9,
3. Hayden Paddon, John Kennard (új-zélandi, Hyundai i20N) 1:48.6

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top