• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből!

2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó

 

Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy előrébb végezzenek. A SKODA Fabia R5 Evo-t már jól ismerik, a BERÉNYI RACING csapatával most kezdik a közös munkát, de a pilóta biztos benne: eredményes év áll előttük. A szezonnyitón is a legjobb helyezés elérése a cél!

 

5 hónap kimaradt a versenyzésből, ez nagyon sok idő. Velenczei Ádám márciusban tudott 30-40 kilométert menni Kunmadarason. „Jó volt újra kormány mögött ülni, kipróbálhattam az idei évi autónkat és összerázódtunk a BERÉNYI RACING csapatával, hiszen velük tervezzük az egész szezont. Nagyon pozitív benyomásaink voltak, biztos vagyok benne, hogy eredményes lesz a közös munka.” – mondta Ádám.

A 30.Veszprém Rally-val indul a raliszezon, egyből egy másfeles szorzójú murva futammal, több, mint 190 versenykilométerrel. „Teszteltünk a héten. Van már tapasztalatunk ezzel a típussal, voltak jó alap beállításaink. Tóth Tibi barátom, versenyzőtársam segítségével már sikerült a saját tesztünk előtt is gyűjteni a tesztkilométereket, mehettem az Ő autójával is, amit ezúton is köszönök neki!”

Természetesen továbbra is Vánsza Zsolt navigál Ádám mellett. „A lendületünk megvan, nagyon sokat számít, hogy a hétköznapi életben is jó barátok vagyunk, könnyebb így közösen versenyezni.”

A magyar bajnoki futam egyben az Európa-bajnokság nyitófutama is. Sok hazai pilóta nevezett az ERC mezőnyébe is, a Velenczei-Vánsza párost csak a HUMDA Országos Rally Bajnokság nevezési listáján láthatjuk. „Lehet hátrány, hogy csak az ERC mezőny után indulunk, de lehet, hogy valahol előny lesz. A pályák nagyon változatosak, néhol előnyt tud jelenteni a letakarított pálya, néhol hátrány lehet a nyomvályús, köves rész. Meglátjuk! 

Hosszú verseny lesz, nagyon sok múlik majd azon, hogy ki tudja elkerülni a defekteket, ki tudja a legjobb tempóval beosztani az autóját. Okosan, gyorsan kell majd versenyeznünk.

Évről évre nehezebb összerakni egy versenyszezont. A költségek folyamatosan növekednek, így nagy dolognak tartom, hogy úgy néz ki, hogy a hat bajnoki futam összeállt. Van még pár kérdőjel, de bízom benne, hogy ez menet közben majd helyre kerül. A lehetőségeinkhez képest próbálunk minél többet tesztelni, vagy tesztversenyen elindulni. Köszönjük a támogatóinknak, hogy mellettünk állnak. Nagy motivációt ad ez nekünk, csakúgy, mint a szurkolóink szeretete.

A célunk, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük a szezonnyitón!”

A verseny hivatalos honlapja: https://rallyhungary.com

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiVansza 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top