• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A mai számunk a 13-as!

Ugyan nem feltétlenül nyerőszám és helyezésnek is egyel rosszabb, mint a tegnapi, de ennek ellenére egyrészt nem vagyunk babonásak, másrészt ebből is rengeteg tapasztalatot sikerült szereznünk! A hétvége alapcélkitűzése így is sikerült, a második TCR Europe bajnoki fordulón is teljesítettük mindkét versenyfutamot, tudtunk fejlődni köridők és a beállítások terén is.

A második holland futam igencsak küzdelmesre sikerült versenyzőnk Jedlóczky L Márk számára. Most is a 16. rajtkockából vághatott neki a versenynek. Egy közepesen sikerült rajt után egy elég durva kis csatába keveredett egy német sporttárssal, aki Hondájával már eléggé a sportszerűség határain túl próbálta meg legyőzni versenyzőnket. Ütközések és lökdösődés jellemezte a csatájukat melynek során a Hondás egyszer úgy lökte meg a JLG-s CUPRA-t, hogy elállítódott a futómű. Márknak ezzel is meg kellett küzdenie a verseny során, így már nem nagyon maradt esély újabb pozíciók megszerzésére. A verseny második felétől aztán sajnos egy ismét vissza térő bosszantó fékhiba is hátráltatta, minden fékezésnél pumpálnia kellett a pedált a megfelelő hatás érdekében.

Ezzel együtt a végére így már inkább arra koncentrált, hogy tartsa a helyezést és épségben behozza a célba az autót. Versenyzőnk nem a legjobb hangulatban szállt ki a CUPRA-ból, ami egyrészt érthető, hiszen nagyon kedélyromboló és dühítő tud lenni, ha kimondottan erőszakosan sportszerűtlen ellenfelekkel szemben kell megpróbálni szabályt követően megküzdeni.  Nyilván ennek megemésztéséhez még kell némi idő, de várhatóan hamarosan elnyomja ezt az, hogy ismét egy óriási autósportélménnyel gazdagodtunk, hiszen elég kevés hazai csapatnak adatik meg az, hogy egy rangos nemzetközi mezőnyben közel kétszázezer néző előtt versenyezhessen Forma1-es sztárokkal egy pályán, egy versenyhétvégén!

Így elsősorban ezzel az élménnyel és tapasztalattal indulunk haza a holland homokdűnék közötti legendás pályáról, ezúton is mindenkinek megköszönve a szurkolást és bíztatást!


 

Célban a homokdűnék között!

A 16. helyről indulva a 12. helyen sikerült a célba érés Jedlóczky L Márk harmadik TCR Europe futamán a hollandiai Zandvoortban. Ahogy az várható volt, egy komoly rajtbalesettel indult a futam, amit versenyzőnk ügyesen és szerencsésen kikerült csak egy ellenfél autójáról lerepülő műanyag darab pattant meg a CUPRA szélvédőjén, de szerencsére semmi sérülés nem keletkezett az autóban. A mezőny elé bejött a safety car míg a sérült autókat el tudták távolítani a célegyenesből. Az újra indítás után Márk több versenyzőt is meg tudott előzni, elkerült egy újabb komoly ütközéssel járó balesetet, majd üldözőbe vett egy portugál Peugeot-os versenyzőt, akit többször is megpróbált megelőzni, ám a végére a CUPRA-n annyira elfogytak már a gumik, hogy inkább nem akart felesleges kockázatot vállalva belemenni egy esetleges komolyabb ütközéssel járó szituációba. Az alap célkitűzés így is sikerült, hogy lehetőleg a középmezőnyben sérülés nélkül hozza célba az autót élete harmadik TCR Europe futamán.

A helyezésen kívül a legfőbb eredmény, hogy folyamatosan sikerült gyorsulni, fokozatosan egyre jobbak a részeredmények és ez egy igazi jó kis csapatmunka eredménye, amiből mindenki kiveszi a részét és Márk a még mindig rettentően kevés versenyzői tapasztalata ellenére hozzá tudja adni a lehető legtöbbet a pályán a volán mögött.

Holnap a második futamon ismét a 16. helyről rajtolhat majd és várhatóan egy nem kevésbé izgalmas versenynek nézhetünk elébe! Természetesen a cél holnap is elsősorban a verseny sikeres teljesítése kihasználva a jól megtalált beállítások előnyeit esetleg még egy kicsit előbbre lépdelve az eredménylistán.

Valamint végül, de nem utolsósorban az eddigi hétvégi nagy eredmény egy újabb óriási autósportélmény, hiszen a JLG Motorsport csapata és fiatal versenyzője több mint százezer lelkes autósport néző előtt futhatta le történetének hatodik igazán komoly nemzetközi sorozatban teljesített versenyfutamát!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top