• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Szántó Niki: Bronzban kezdődő év

Sebesség Fesztivál - Tököl 2014.04.12-13 


Már nagyon vártuk az április elejét, hogy kezdetét vegye a drift szezon. Az E46 nagyon sok változáson ment keresztül. A motor alkatrészeinek módosításával lehetőségünk lett több lóerő elérésére. A váltó egy 4 sebességes G-Force lett, szekvenciális átalakítóval.

Az autó, a verseny előtti csütörtökön jutott a programozás stádiumába. A cél a Brezova gokart pálya volt. Sajnos már az első métereken technikai gondok adódtak, amelyet először a helyszínen próbáltunk orvosolni, majd az M-Power Kft műhelyébe igyekeztünk, ahol segítségünkre siettek: Lángi Attila, Rafael Tamás, Lángi Öcsi, Csikos Sándor, Bedő Ákos, Keller Misi, Berzéki Béla, akiknek ezúton is köszönjük a támogatást.

Pénteken ismét elindultunk Brezovára, ahol Kaposvári Konráddal befejeztük a programozást, majd jöhettek az első tesztkörök. Az autó jól teljesített, de a fárasztó nap végén még várt ránk egy kis műhelymunka, mint például a váltókar módosítása.

A szombati edzésnapon megkezdődhetett az autó tesztelése a tököli kockán. Nikolett igyekezett annyit a pályán lenni amennyit csak lehetett. A nap végén az autó átesett egy revízión, ahol mindent rendben találtunk és felkészültünk a vasárnapi kihívásokra.

Vasárnap reggel, az edzés időt kihasználva véglegesítettük a beállításokat, majd vártunk a kvalifikációra. Nikolett a tervek szerint egy biztonsági körrel kezdett, majd egy erősebb második körrel abszolválta a helyosztót. A versenyt a 9. helyről kezdhettük. Első ellenfelünk Korin Gábor és az E30-asa volt. Az első két kör alapján nem tudtak dönteni a bírók, így egy visszahívás után léptünk a Top 8-ba.

A második ellenfél, a kvalifikációt megnyerő Hegedűs Tibor volt. Nikolett követőként tempós és agresszív autózást mutatott be, így nagyon vártuk a helycserét. Tibor a második körben megforgott. A Top 4 ben Zalabai Zsolt volt az ellenfél, aki egész nap pontosan és szépen autózott, amivel megérdemelten, ebben a körben is övé lett a továbbjutás. A 3. helyért Nikolett, Radák Jánossal állt fel a rajtvonalhoz. Izgalmas visszahívásos csata volt. Mindketten nagy tempóval és szoros követéssel autóztak. Ez a párbaj volt a nap csúcspontja látványban, füstben és élményben is. 

Végül, egy nagyon küzdelmes hétvége után Nikolett állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A csapat nagyon boldog volt, mert még ha sok szerelés és küzdelem árán is, de az autó első körei jól sikerültek, és a bronzérem egy ígéretes kezdete lett az évnek.


Köszönjük a segítséget partnereinkenk,az Akont Kft-nek, kenőanyag partnerünknek a Motulnak, a Sport Konyhának , a Racing-Shopnak, a Garage Store-nak.

 

További információt és képeket találtok a facebook oldalunkon:

www.facebook.com/NikolettSzantoDrift

 

Köszönjük mindenkinek, aki velünk szurkolt a helyszínen vagy a facebookon keresztül!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top