• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ezüst füstbe borított Szlovákiaring

Magyar  Profi Drift Bajnokság I. Forduló 

 

Izgatottan vártuk a szlovákiaringi drifting.hu futamot. A pálya már tavaly is nagyon tetszett, amikor a King of Europe utolsó futamán a 4. helyet sikerült megszereznünk, így nagy lelkesedéssel készültünk erre a versenyre is.

Az esemény előtti teszten a kuplung megadta magát. De Stefan Zorst Racing segítségével sikerült megoldanunk az alkatrész problémát, amit ezúton is köszönünk, majd a Járművész műhelyben Ostorházi Péter, a csapat főszerelője által az autó időben készen állt az utazásra.

 

A május elseje verőfényes napsütéssel köszöntött ránk Szlovákiában. Bár a depóban - a számos rendezvény miatt - kicsit nagy átjárás volt, de mi a feladatunkra koncentráltunk és felkészültünk az edzésre.

A pálya nyomvonala csak a gyorsító szakasz hosszában tért el a KOE-stól. A rövidebb táv miatt, más bekezdést igényelt a pályaszakasz.

A megfelelő beállításokra könnyen rátalált a csapat, így izgatottan vártuk a kvalifikációt.    

  

Nikolett a tőle megszokott módon egy biztonsági körrel kezdett majd jöhetett az ALL IN! A második legnagyobb beesési sebességgel, (128km/h) érkezett be, és végig nagy szögekben abszolválta a pályát.

Nikolett ezzel megnyerte a kvalifikációt, így a legelőkelőbb pozícióból várhattuk az első ellenfelet.

A létszám miatt, az első 8 pilóta a Top 16 küzdelmeinél kapcsolódott be. Az első ellenfél Szili Krisztián volt. Nikolett stabil autózással, jó hangulatban vette az akadályt. A következő körben Kalbantner Géza vett búcsút a további küzdelmektől.

A Top 4-ben Hutter Ferenc és a Ford Sierra ellen kellett csatázni. Ebből a futamból is Nikolett szárnyalt tovább az E46-tal.

A döntőben Grózinger Zsolt következett, aki egy Nissan volánja mögött érkezett a döntőbe.

Nagyon kemény és komoly csata bontakozott ki a két pilóta között. Az első körben, Zsolti szépen autózott Nikolett mögött. A helycsere után, a gyorsító szakaszon túl nagy volt a távolság, amit a bírók visszahívtak, azonban a pályabírók nem intették le időben a kört, így mindkét pilóta lefűzte a pályát és ezzel elhasználták az abroncsokat.

A bírók hiába szerették volna visszahívni a második kört, a vezetőség nem engedélyezte a kerékcserét, így ezt a két kört pontozták le.

 

Nikolett a dobogó ezüst fokára állhatott fel, aki így, mind a két magyar bajnoki szériában a dobogón kezdte az évadot.

Öröm volt látni a szakértő közönséget, akik nagy tapssal jutalmazták minden pilóta szép akcióját, élvezték a napfényt és a gumifüstöt.

 

További információt és képeket találtok a facebook oldalunkon: 

www.facebook.com/NikolettSzantoDrift

 

Köszönjük mindenkinek, aki velünk szurkolt a helyszínen vagy a facebookon keresztül!

 

 

Köszönjük partnereinknek:

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top