• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bükfürdő Rallye 2014: Krózserék régen várt győzelme

Krózserék régen várt győzelme

A Krózser- Papp páros az utolsó két körre már nem változtatott taktikát, az előnyüket próbálták csak beosztani. Ez elégnek is bizonyult a Mitsubishi-s kettősnek, mert R4-es autója hibátlanul működött és a gumiválasztást is nagyon jól eltalálta.

Olléék minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a végelszámolásban feléjük billenjen a mérleg nyelve, azonban az utolsó két szakasz győzelme sem volt elég arra, hogy 15,2 másodperces hátrányukat lefaragják, csupán 13,1 másodpercre csökkentették. A Ford Fiesta S2000-es kettős elmondása szerint azzal hibázott, hogy nem tett meg korábban egy kerékcserét. A két szakaszgyőzelem viszont arra elég volt, hogy a nagyon izgalmas végjátékból -1 másodpercen belül volt négy páros- ők kerültek ki győztesen.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Maticsék állhattak, őket Rongitsék, Kovácsék, Budaváriék, Osváthék, majd Lencséék követték.

 

A Bükfürdő Rallye további hírlevelei:

 

Rallye2 másodszor

A Bükfürdő Rallye, a Rallye2 Bajnokság második futama negyven páros részvételével indult. Sikeresen azonban csak 24 kettős teljesítette a számukra kiírt háromszáz kilométeres távot.

A kilenc gyorsasági szakasz abszolút győztese, a Bordás-Csáki és a Mitsubishi alkotta trió lett, aki rajt-cél győzelmet aratott. A második, harmadik hely sorsa is gyorsan eldőlt a másik két Mitsubishis a Barna – Pannuska és a Tajmel – Csendes kettős között az előbbi javára.

 

 

Krózserék tovább növelték előnyüket

Két szakasszal a vége előtt 15,2 másodpercre növelte előnyét a Mitsubshi Lancer Evo 9 R4-et irányító Krózser-Papp kettős. A fél perces büntetést gyorsról-gyorsra ledolgozó páros nyomában Maticsék, akik csupán egy hajszállal, 0,1 másodperccel autóznak a második helyen a mezőny egyetlen S2000-ese előtt. Olléék próbálnak pontosan és tempósan autózni, de így is nehezen találják a Ford Fiestával a féktávokat.

Az első öt helyezett között mindössze 14 másodperc a különbség, ami igazán kevés, pláne úgy, hogy az időjárás is megkeverheti a lapokat az utolsó körre. A P2-es csoport leggyorsabb versenyzője, a Kovács- Istovics kettős áll a negyedik helyen 7 másodperces hátránnyal, őt pedig 1,8-cal Rongitsék követik.

Majd több mint egy perccel következnek a többiek: Budavári, Osváth, Kiss, Lencse és Szijj.

 

 

A versenyzők nyilatkozatai a második kör után…

 

OLLÉ Sándor- TÓTH Zsolt (FORD Fiesta S2000): „Ez a kör jó volt, sokat száradtak a pályák, már nem jelentett hátrányt, hogy elől rajtolunk. Most megpróbálunk gyorsan és pontosan is menni. Az előző kör második gyorsaságiján kétszer is túlcsúsztam, a féktávjaim nem megfelelőek, ezen szeretnénk javítani és igyekszünk behozni Menyáékat.”

KRÓZSER Menyhért- PAPP György (MITSUBISHI Lancer Evo 9 R4): „Az eredményeinket tekintve jól sikerült a kör, bár a laktanyára már nem volt igazán alkalmas a gumi, mert ott a pálya felülete teljesen kiszáradt.”

RONGITS Attila- HANNUS László (MITSUBISHI Lancer Evo 9 RS): „Eddig számunkra jó a verseny, próbálgatjuk a gumikat, Pirellit, Yokohamát, elől zárt, hátul nyitott, a legjobbat próbáljuk megtalálni. Néha sikerül, néha nem, persze mind a három pályára nagyon nehéz kitalálni a legalkalmasabbat, ilyenkor igyekszünk az autóhoz alkalmazkodni. Itt vagyunk az elejébe, aminek nagyon örülünk.”

OSVÁTH Péter- FARNADI Ágnes (MITSUBISHI Lancer Evo 9): „Jól nem állunk, de a második körben már közel azonos időket mentünk az elejével, egy kicsit tudtuk csipkedni is őket. Ez azonban az utolsó gyorson nem jött össze, valamiért kétszer is kicsúsztam a nyomból, ezért a hátrányunk tovább nőtt. Még a verseny fele hátra van, megpróbálunk feljebb kapaszkodni.”

MATICS Mihály- ZEJDA Viktória (MITSUBISHI Lancer Evo 9 RS): „Ha minden igaz az abszolút második helyen állunk, de nem sok idő kell és Sasa a nyakunkra jön. A kategóriát viszont vezetjük, az autó makulátlan.”

LENCSE Zoltán- HOFBAUER Tamás (MITSUBISHI Lancer Evo 9 R4): „A hangulattal nincs semmi baj, pontatlanok vagyunk, nem találjuk a féktávokat. Összességét tekintve rendben van a tempónk és az autó is tökéletes.”

BUDAVÁRI Zoltán- KOVÁCS Szabolcs (MITSUBISHI Lancer Evo 9): „Másodikak vagyunk a kategóriában, nem sikerült felzárkóznunk Antira, de még a következő szakaszokon mindent megteszünk…”

KOVÁCS Antal- ISTOVICS Gergely (MITSUBISHI Lancer Evo 6/9): „Az acsádi gyorson beestünk az árokba, ott kicsit megsérült az eleje. Ennek ellenére nagyon jó érzés a számunkra, hogy a második szakaszon csupán két másodpercet kaptunk Sasáéktól. A laktanyán azonban a tapasztalattal bíró pilóták sokkal jobbak. Az ötödik helyen állunk, de elég szoros az állás, még bármi lehet…”

SZIJJ Zsolt- KOCSIS György (MITSUBISHI Lancer Evo 6): „Egyre jobb az autónk, a sárban az első gyorson nem tudtunk brillírozni, mert nincs aktívhajtásunk, ezért az Mitsubishi elég furán viselkedett a csúszós pályán. A második körben már a saját időnket autózzunk, a kategóriánk harmadik helyén állunk, ezt szeretnénk végig tartani.”

 

 

A versenyzők nyilatkozatai az első kör után…

 

OLLÉ Sándor- TÓTH Zsolt (FORD Fiesta S2000): „Nem szerencsés az első helyről rajtolni, nagyon csúszik a teteje, szegény Balogh Jani be is esett, így mi is visszavettük a tempóból. Sajnos a második gyorson így is sikerült egy tempós rész után a féktávon túlcsúsznunk, rengeteg időbe telt mire visszajöttünk.”

KRÓZSER Menyhért- PAPP György (MITSUBISHI Lancer Evo 9 R4): „Az első kört kicsit elóvatoskodtuk, mert Balogh Jani pont előttünk esett be, nem kaptunk egyértelmű jelzést, ezért lelassítottunk. A másik két gyorsaságit azonban nyertük.”

RONGITS Attila- HANNUS László (MITSUBISHI Lancer Evo 9 RS): „Számunkra a meglepetés a laktanya volt, senki sem számított rá, hogy ennyire sáros lesz. Az első kettő ezzel szemben nagyon jó volt. Ott vagyunk az elejében, aminek nagyon örülünk!”

OSVÁTH Péter- FARNADI Ágnes (MITSUBISHI Lancer Evo 9): „Nagyon rosszul sikerült az első kör, valamiért még nem találom a féktávokat. Talán most a szervizparkban sikerül felébrednem.”

MATICS Mihály- ZEJDA Viktória (MITSUBISHI Lancer Evo 9 RS): „Az első és a harmadik szakasz nagyon saras volt, féltem, hogy szappanos lesz, ezért túlságosan óvatosan mentek. Behozható a lemaradás, csupán 3,9 másodperc.”

BUDAVÁRI Zoltán- KOVÁCS Szabolcs (MITSUBISHI Lancer Evo 9): „Nagyon csúszós volt, főleg az utolsó, neki is mentünk egy lassítónak kicsit kapott is az eleje, ezért letértünk az ívről. Sietünk, szerencsére így is másodikak vagyunk a kategóriában.”

KOVÁCS Antal- ISTOVICS Gergely (MITSUBISHI Lancer Evo 6/9): „Igazából bíztam benne, hogy esni fog az eső, hogy az autók közötti erőkülönbségek kicsit eltűnjenek. Az abszolút harmadik helyen állunk, ami várakozáson felüli.”

 

 

Ollé, Krózser szakaszgyőzelem

A Bükfürdő Rallye szelestei nyitó gyorsaságiján még Olléék bizonyultak a leggyorsabbnak S2000-es Fiestájukkal, Rongits és Kovács előtt. A második szakaszon azonban gondja akadt és fél perces hátrányával az ötödik helyig csúszott vissza, hisz az élő eredmények még nem tartalmazzák a korábban közölt büntetést. Vagyis Krózserék két szakasz után vezetnek, de ha hozzáadják a 30 másodperces büntetést, visszacsúsznak a hetedik helyre.

Rongitsék pedig egyelőre vezetnek Kovácsék és Maticsék előtt.

 

Baloghék kiestek

Nem sokkal az első gyorsasági rajtja után a szelestei szakaszon búcsúzott a verseny egyik esélyese. A 3-as rádiós pontnál lecsúszott a Balogh-Holczer páros R4-es Mitsubishi-je, és nem is tudták folytatni a versenyt.

Az első szakasz némi csúszással indult, de szerencsére Baloghék bukása nem akadályozza a verseny menetét.

A tegnapi naphoz kapcsolódó hír még, hogy többen időbüntetést kaptak a pályabejárás során tapasztalt szabálysértés miatt, így például a mai napot 30 másodperces hátránnyal kezdte a Krózser-Papp páros és a Lángi-Veres kettős is 10 mp-es büntetést kell, hogy ledolgozzon az ellenfelekhez képest.

 

Hetvenheten az első murva kupa futamon

Az idén visszatért a rali vérkeringésébe a határon túl is ismert üdülőváros, Bükfürdő. Ennek a hírnek nem volt, aki ne örült volna legfeljebb azt sajnálták sokan, hogy ez a verseny csak az Országos Murva Rallye Bajnokságba számít bele, az Országos Rallye Bajnokságba nem.

Ettől függetlenül az I. osztályban érdekeltek közül huszonöten rajtoltak el a péntek délutáni prológon, ahol több historic csapat is tiszteletét tette, és ahogy az elmúlt években mindig, Ausztriából is érkeztek vendégek az erőpróbára. A program javarésze szombatra marad, amikor is 11 gyorsaságit teljesít az ORB-s mezőny, míg a Rallye2-esekre két szakasszal kevesebb vár.

Az ORB-s mezőnyre visszatérve van néhány húzónév a Bükfürdő ralin, első helyen említhetjük a Balogh- Holczer párost, akik a szezonnyitó Miskolc ralin ragyogó teljesítményt nyújtottak, de a hajrában egy defekt megfosztotta őket a biztos dobogós helytől. Egy Super2000-es autót is láthat a közönség a Ford Fiestával az Ollé—Tóth kettős igyekszik kiharcolni egy előkelő helyet az élbolyban. Krózseréknek és Maticséknak nem volt szerencséjük az év első versenyén, nem látták meg a céldobogót, mindkét csapat abban bízik, hogy jól sikerül a ráhangolódás a júniusi Fehérvár Rallye-ra.

Holnap három pályán felváltva zajlik a program, reggel Szelestén kezdenek, majd a futam leghosszabb gyorsaságija a csepregi követi, majd a kört mindig a Söptei úti, Szombathely közeli Rallye Katlan zárja.

A Bükfürdő rali érdekessége, hogy szombaton csatlakoznak a mezőnyhöz a terepralisok, akik a szomszédos Beled községben vertek tanyát, és a háromnapos erőpróba második napján, ők is a Bükfürdő rali pályáit teljesítik, kivéve a két utolsó szakaszt.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top