• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Három futam, három különböző győztes!

A szimulátorosok már túl vannak a lengyel murván, az ERC mezőnye ezen a hétvégén küzd meg a tempós szakaszokkal!

 

Kiegyensúlyozott és izgalmas a K&H SIM Liga powered by HUMDA rally bajnoksága! A DuEn RALLY oldala által szervezett futamokban rendre nagyon sokan neveznek. Így volt ez az elmúlt hétvégén is, amikor a lengyel pályákon kellett a legjobb eredményt elérni. A futam végén a dobogóra olyanok állhattak fel, akik idén még nem szerepeltek a legjobbak között.

A K&H SIM Liga powered by HUMDA rally szakágában szereplő szimulátorosok már kipróbálták magukat a most hétvégén zajló lengyel ERC futamhoz hasonló pályákon, hiszen a szimulátorbajnokság legutóbbi, immár harmadik bajnoki futama, a TREND Virtuális Lengyel Rally éppen ezeken, vagyis a Mikolajki környékén zajló európa-bajnoki megmérettetéshez nagyon hasonló pályákon zajlott.

A rally szimulátorosok sorozatának főszervezője, Pannuska Dávid előzetesen az egyik legnehezebb futamnak harangozta be ezt a versenyt a szokásos, verseny előtti pályaajánló streamelt élő videójában, de ez nem tántorította el a bajnokság szereplőit, hiszen most is jóval 350 fölött volt a versenyen elrajtolók száma.

Ahogy azt sejteni lehetett, a futam a defektekről és azok elkerüléséről szólt, de a pályák önmagukban is hordozták a hibalehetőséget, hiszen nagyon nagy tempóval kellett a szűk szakaszokon, nem egyszer fák között száguldozni.

„Végig próbáltunk úgy menni, hogy a határokat feszegessük. 135 km/h lett az átlagsebességünk a verseny végére. Úgy érzem áttoltunk mindent, amit csak lehetett és azok a hibák, amik voltak, benne voltak ebben tempóban. A szervezők igazán jó programot állítottak össze és az időjárás is velünk volt, bár a végén már borzasztó állapotban volt a pálya. A TMC Rallysport ismét tökéletes autót hozott, amit kisebb sérülésekkel, de egyben hoztunk haza.” – nyilatkozta a Rallylive.hu oldalnak a verseny végén a győztes, Martinák Balázs, aki ezzel a győzelemmel a bajnokságban a második helyre ugrott előre.

A dobogó második fokára Budai Csaba állhatott a több, mint egy órás száguldás után mindössze 8,24 másodperces lemaradással. Neki is ez volt idén az első dobogós helyezése, csakúgy, mint a harmadiknak végzett Péntek Ádámnak, aki 2,3 másodperccel maradt le az ezüstös pozícióról, de Ádám még így is örülhetett, hiszen az Angliában élő, több éve már az élmezőnyben versenyző Bíró-Ambrus Roland előtt kevesebb, mint 1 másodperc volt csak az előnye. Az előző futam győztese, Kasza Kristóf meg kellett, hogy elégedjen az ötödik hellyel, de ezzel is át tudta venni a bajnokságban a vezetés. 

A licenszes pilóták közül Balogh Jani kimagaslóan szerepelt, de Vogel Adrienn-nek is voltak szép pillanatai. Beértünk! Nem volt egy könnyű verseny, de élveztük minden pillanatát.” – mondta a verseny után Adri, akit tavaly is az év női versenyzőjének választottak a ’valós’ világban.

Az egy hónap múlva rendezendő bajnoki futamról előzetesen annyit lehet tudni, hogy marad a mezőny a murvás talajon.

A szervezők köszönik mindenkinek a részvételt!

A TREND Lengyel Rally hivatalos weboldala:
https://www.duen.hu/verseny/trend_lengyel_rally 

Eredmények, nyilatkozatok, videók:
https://rallylive.hu/trend-lengyel-rally

 

A harmadik futam után így áll a bajnokság:

  1. Kasza Kristóf 565 pont
    2. Martinák Balázs TMC Rallysport 551 pont
    3. Fónagy Kristóf BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team 540 pont
    4. Martin Márkó BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team 536 pont
    5. Molnár Alex TMC Rallysport 486 pont

A csapatbajnokság állása a 3.futam után:

  1. TMC Rallysport 1432 pont
    2. BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team 1342 pont
    3. helyi-sport. hu Racing Team 1309 pont
    4. Car-Go! Virtual Rallye Team 1077 pont
    5. RTE Akadémia 695 pont

A bajnoki ponttáblázat itt érhető el:

https://www.duen.hu/info/HungarianVirtualRallyChampion2023_bajnoksag_allasa_3.pdf

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top