• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nem csak a húszéveseké a szimulátorvilág!

Negyedik versenye zajlott le a K&H SIM Liga powered by HUMDA szimulátoros ralibajnokságának a hétvégén és ez a futam is bizonyította: nem csak a fiatalok játszanak és érhetnek el jó eredményeket a népszerű sorozatban. A versenyt az a Légrádi Zoltán nyerte, aki több, mint 25 évvel ezelőtt már Ladával versenyzett, igaz, akkor a valós pályákon, most pedig rally csapatával nemzetközi futamokon biztosítja a lehető legjobb szolgáltatást bérlői számára.

 

Finn pályákon zajlott a K&H SIM Liga powered by HUMDA rally szakágának negyedik futama, a DOBOZ Virtuális Finn Rally. Hatalmas ugratók, eszeveszett száguldás jellemezte a pályákat, ahogy a valóságban is. Érdekessége volt a versenynek, hogy a rendezők a híres Ouninpohja ledigitalizált pályáján rendezték a futam nagy részét, ezzel még közelebb hozva a szimulátoros világot a valósághoz.

Könnyű volt hibázni és a fák nem gumiból vannak a finn erdőkben sem. A mezőny fele nem látta meg a 12. gyorsasági szakasz célját, de a szakaszok végén adott nyilatkozatokból is kiderült: mindenki élvezte a versenyt! Nem volt nehéz az útról lecsúszva az árokban defektet kapni. Mivel a kerékcsere egy perc büntetéssel jár, ezért sokan mérlegelték, hogy inkább felnin kihozzák a célig a versenyautót.

Az élmezőnyből is sokan voltak, akik hibáztak, a legjobban Légrádi Zoltánnak jött ki a lépés. Ő a való életben egy nemzetközi fuvarozócég vezetője és egyben egy egyre jobban fejlődő rallycsapat, a HRT Racing Team is a nevéhez kötődik. „Gratulálok minden célba érkezőnek! Rendkívül nehéz verseny volt, de most nagyon boldog vagyok, hogy ennyi jó pilóta mellett, sikerült megnyerni ezt a futamot!”

Az amatőr szimulátorosok között negyedik futamát nyeri meg Tőke Richárd, vele jövőre már biztosan a profik között fogunk találkozni.

A Licenszes pilótáknál Balogh Janinak sikerült legjobban a verseny. „Az első hibamentes futamom. Tempón még kell javulni, meg a beállításokon is van mit csiszolni. Köszönjük a remek szervezést!” – nyilatkozta a célban a miskolci pilóta, aki idén még nem indult valós ralifutamon, de a szimulátorral szinten tartja magát.

A szezon felén van túl a sorozat, eddig minden futamot más versenyző nyerte, ennek megfelelően nagyon szoros az élmezőny, megjósolhatatlan, hogy kik lesznek azok, akik elnyerik a pénzdíjakat, melyeket a névadó a sorozat első három helyezettjének ajánlott fel.

A csapatbajnokságban tarolt a BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team, hiszen Légrádi Zoli mellett az egyik csapattárs, Fónagy Kristóf állt a dobogó második helyén és a tavalyi bajnok, Martin Márkó is a hetedik helyért járó pontokkal járult hozzá ahhoz, hogy a csapat átvegye a vezetést a csapatok bajnoki ponttáblázatán.

A következő bajnoki futamról annyit lehet tudni, hogy július 7-10 között kerül megrendezésre.

A DOBOZ Virtuális Finn Rally hivatalos weboldala:
https://www.duen.hu/verseny/doboz_finn_rally

Eredmények, nyilatkozatok, videók:
https://rallylive.hu/doboz-finn-rally

A K&H SIM Liga powered by HUMDA Rally bajnokságának állása négy futam után:

  1. Fónagy Kristóf BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team 740 pont
    2. Kasza Kristóf 736 pont
    3. Martinák Balázs TMC Rallysport 721 pont
    4. Martin Márkó BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team 697 pont
    5. Bíró-Ambrus Roland SMARTZILLA Racing Team 652 pont

A csapatbajnokság állása a 4.futam után:

  1. BORÍTSATOK VISSZA!!! Rally Team 1911 pont
    2. TMC Rallysport 1750 pont
    3. helyi-sport. hu Racing Team 1710 pont
    4. Car-Go! Virtual Rallye Team 1510 pont
    5. RTE Akadémia 878 pont

A bajnoki ponttáblázat itt érhető el:

https://www.duen.hu/info/HungarianVirtualRallyChampion2023_bajnoksag_allasa_4.pdf

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top