• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Újra ralisport - ünnepet rendeznek Zalaegerszeg szívében, 2022 - ben is jön a ZEG Rally Show

A 2021-ben hagyományteremtő jelleggel megrendezett ZEGRally Show után 2022-ben visszatér alátványos eseményHatalmas érdeklődés, remek hangulat és látványos versenyzés jellemezte 2021-ben ahagyományteremtő céllal megrendezett I. ZEG Rally Show-t, ami 2022-ben ismétsportünneppé varázsolja Zalaegerszeg belvárosát és a ZalaZONE-t. AHUMDAközreműködésével megvalósulóesemény a szórakozás mellett a helyi közösségekfejlődését és a gazdaság élénkítését is szolgálja.
 
Az I. ZEG Rally Show sikeres megrendezése után 2022. augusztus 7-én ismétZalaegerszegre és a ZalaZONE-ba költöznek a magyar ralisportlegjobbjai, hogy aversenyszezon terhét félretéve könnyed örömautózással elkápráztassák azautóversenyzés rajongóit.A hagyományteremtő céllal először tavaly megrendezett eseményfőgondolata az volt,hogy Zalaegerszeg egy igazi autósport ünnep révén visszatérjen a hazai motorsportvérkeringésébe. Ezt a célt sikerült elérni, hiszen a rajongók érdeklődése felülmúlta avárakozásokat: a belvárosi gyorsasági szakaszon mintegy 15.000 néző követtefigyelemmel a versenyautókat, és hasonló létszámban látogattak ki a ZalaZONE területénlévő Handling és Smart City pályára is.Új szakaszokkal bővül a Rally ShowA vasárnap zajló ZEG Rally Show előtt apénteki nap folyamán a szervezők fakultatívjelleggel tesztet tartanak a ZalaZONE-ban, szombaton a pályabejárás és azátvételekzajlanak.
 
A szervezők módosítanak a tavaly megismert pályák nyomvonalán, új utak épültekaZalaZONEterületén, valamint aversenyzői visszajelzések alapján a belvárosi szakasz és aSmart Cityvonalvezetésébőlkikerülnek a nagyon szűk részek.Ashowprogramjábakétúj pálya is bekerül, így összesenötkülönböző gyorsaságinmérettetik meg magukat a versenyzők. A gyorsasági szakaszok össztávja 60 km körüllesz. Tavalyi évhezhasonlóan a szervizpark idén is a ZalaZONEterületénlesz, aholgasztro zóna, kiállítók és közlekedésbiztonsági aktivitások is helyet kapnak, valamintszombaton a tavalyi nagy sikerű Rally Party-t is megrendezik a ZalaZONEszervizparkjában.A versenyhétvégével párhuzamosan zajlik az Enduro GP-világbajnokság magyarországifordulója is.Vasárnap aversenyprogram arajtceremóniával kezdődik,ezidén bekerül Zalaegerszegszívébe, a Dísztérre.Ashow-raérvényes MNASZ licenccel rendelkező versenyzőketvárunk. A Rally3-as versenyzők számáraa szervezőkkülön értékelést írnakki.Alebonyolítással kapcsolatos információk a továbbiakban a zegrally.hu weboldalon és afacebook.com/zegrallyshow oldalon jelennek meg.A ZEG Rally Show és az EnduroGPis aHUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.közreműködésévelvalósul meg Fókusz a közlekedésbiztonságon Az autósport mellett közlekedésbiztonsági programok és képzések is a rendezvényfontos részét képezik.
 
A hétvégére kilátogat aHUMDAkét országjárórendezvénysorozata, a Road Safety és a Moto Safety is. A „Road Safety–a biztonság azelső” közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatot óvodásoknak és alsó tagozatosáltalános iskolás tanulóknak szervezi a HUMDA. Ezen a korosztályi jellemzőknekmegfelelően kidolgozott képzésen a közlekedési balesetek megelőzése és elkerülése áll a középpontban. Egy interaktív oktatást követően instruktorok segítségével gokartokkal,elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki a gyermekek azideiglenes KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal és többekközött például arendőri karjelzésekkel ismerkedtek. A családok pedig egy 4 x 4 méteres társasjátékonjátszhattak, de egy reakcióidő-figyelő,-javító játékot is kipróbálhatnak.
 
A felnőttek pedigúgynevezett részeg-és drogszemüveg révén tapasztalhatták meg, miért nem szabadilyen szerek hatása alatt volán mögé ülni.A HUMDA közkedvelt és nagy sikerű motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata,a Moto Safety pedig gyakorlati tréningből, illetve elméleti előadásból áll augusztus 6-án.Az eseményen instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint azakadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják a jelenlévők. A sűrű forgalombantörténő előrehaladással, a kanyarívekkel és a kanyarkombinációkkal is foglalkoznak majda motorosok. A Moto Safety-n kétszázan vehetnek majd részt, jelentkezni néhány héttelaz esemény előtt lehet majd, részletes információkat a HUMDA honlapján és közösségimédiafelületein találnak majd az érdeklődők.
 
 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top