• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Somogyiék: Fiú-Apa első közös kupája!

Somogyi Márk – Somogyi Pál
Mitsubishi Lancer EVO VI
Szirák RS 2014 – MARB – Versenybeszámoló


Szerkesztőségünk felkereste a sziráki rallysprint után a Somogyi Márk– Somogyi Pál fiú–apa párost, miként élték meg a hétvégi autózást. A mindvégig kiváló teljesítményt és látványos autózást nyújtó versenyző mögött, ott volt Pali évekre visszanyúló profi navigátori rutinja, aki egy másodpercig se hagyta, hogy fia levegye a lábát a gázpedálról. Ezt a cikk végén lévő belsőfelvételen is láthatjátok. :)

Somogyi Márk: A hétvégén a Szirák RS rallysprinten vettünk részt, ami számomra hazai pálya. Idén Kómár János emlékére lett megrendezve a verseny - aki a család barátja volt - ezért is szerettük volna a lehetőségeinkhez képest a legjobbat nyújtani. A verseny előtt a nevezési listát böngészve a kategóriánkban olyan nevekkel találkozhattunk, mint Gerencsér Titi bácsi és Keskeny László. Mindkettőjük rendkívül jó pilóta, sok éves rutin áll mögöttük és rendkívül jól felkészített autó. Elsődleges célunk a tanulás volt, így az abszolút 10. hely megszerzését tűztük ki célul.

A verseny 6 gyorsaságiból állt, amit a nagy meleg nem könnyített meg számunkra, de a feltételek mindenki számára egyenlő volt. A verseny előtt sikerült egy rövidebb tesztet közbeiktatnunk, ahova Hevesi István és csapata ismét egy tökéletes, erőtől duzzadó autót bocsátott rendelkezésünkre. Itt már tudtam, hogy a kitűzött cél már csak rajtunk fog múlni. Sajnos az első gyorson megcsúszott a kuplung, ami kicsit megijesztett bennünket. Szerencsére az autó mellénk állt és orvosolta a rajtban elkövetett hibámat. Fel tudtuk venni a gyorsasági ritmusát és egy elég jó időeredménnyel kezdtem a versenyt, ami rögtön a kategória első helyére repített bennünket.

A második gyorsaságin elkövettem egy hibát, túl közel próbáltam fordulni az utolsó lassítónál, ami miatt össze is szedtünk egy 10 másodperces büntetést, de ennek ellenére ezt a gyorsot is sikerült a kategória első helyén befejeznünk.

A második körnek már egy kicsit felszabadultabban tudtunk neki vágni, Turi Tamásnak köszönhetően a beállítások finomításával a 3. illetve a 4. gyorson sikerült növelnünk a tempónkat. Mind a két gyorsaságit a Kategória és a Sprint abszolút 1. helyén fejeztük be, ami azt jelentette, hogy az utolsó kör előtt már 20 másodperces előnnyel fordultunk a 2. helyen álló Keskeny - Híves és 30 másodperces előnnyel a 3. helyén álló Gerencsér - Gerencsér párosok előtt.

Az utolsó 2 gyorsasági szakaszra előre egy keményebb gumikeveréket raktunk fel, hogy tapasztalatot szerezzek a két keverék közötti tapadáskülönbségben. Az 5. gyorsasági szakasz előtt egyeztetve édesapámmal arra jutottunk, hogy kicsit visszaveszünk a tempóból, ami azt jelentette, hogy 4 másodpercet rontottunk magunkhoz képest, de így is sikerült megnyerni a gyorsasági szakaszt. Az utolsó gyors rajtjában már egy jó adag gyomor ideggel álltam, mivel elérhető közelségbe került a kategória győzelem. Itt már a rizikósabb részeket inkább megfékeztem, mindenféle felesleges kockázatot elkerülve, lehetőség szerint karc nélkül jutassam vissza az autót Hevesi Pistinek és csapatának.

A verseny végeztével sikerült az abszolút 4. helyen végeznünk és a Sprint abszolút győzelmet bezsebelni, amit ezúton is szeretnénk Kómár János emlékének ajánlani. Meg szeretném köszönni a sok barátnak, ismerősnek, akik kint voltak a pálya szélén és buzdítottak minket. A győzelem ugyanúgy illeti Őket is mint minket!

Márk elmondása szerint a bizonytalan anyagi helyzet miatt még nem tudja, mikor láthatjuk legközelebb versenyautóba. Megkérdeztük a büszke apukát is, a rallys társadalomban mindenki számára jól ismert magyar bajnok navigátort, Somogyi Palit, hogyan vélekedett a közös versenyzésről és milyen tervei vannak a közeljövőben.

Somogyi Pál: A mostani verseny volt a harmadik olyan futam, amit együtt teljesítettünk, és a tempó növelése volt a fő célunk! Fontos volt, hogy az első kilométerektől a megfelelő tempóban autózzunk, de mint Márk az elején említette az autó kuplungja egy kicsit ránk ijesztett, de hamar magához tért és megfelelően dolgozott az egész versenyen! Tehát tudtuk azt a tempót autózni, amit szerettünk volna, és amit figyeltem, hogy mennyire terhelhető Márk, hogy ne legyen egy perec a vége, mert akkor nagyon visszavethetné a fejlődését! Azt kell, hogy mondjam, teljesen meg vagyok elégedve a teljesítményével, mert egy pillanatnyi megingást sem tapasztaltam, de ha kritikus szemmel nézem, akkor a fizikai állóképességén van mit fejleszteni.
Ezt a kupát a legelőkelőbb helyre raktam ki, mert ezt együtt szereztük és azt hiszem, ezzel mindent el is mondtam!

A közeljövőben szeretnénk Turi Tomival az ORB-ben menni, de sajnos még az anyagi hátterünk nem teljes, de dolgozunk, hogy minél előbb ott lehessünk!

Köszönjük szponzorainknak, hogy megteremtették a lehetőség az induláshoz:

  • Flottapark Kft.
  • Contact Invest Kft.
  • SOS Travel Kft.



Köszönjük a beszélgetést, további sikeres versenyzést kívánunk mindkettőtöknek!

H. Betti

További képek a versenyről: Kattints IDE!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top