• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A leggyorsabb páros Petőfibányán

Maxx Race Team – Rózsa RS, Petőfibánya, 2014. június 21-22.

Strider Zoltán – Koch Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX


A hétvégi Rózsa RS-n állt össze ismét a Strider Zoltán-Koch Péter alakulat, hogy az idei új szerzeményüket, a Velenczei Ádám-féle Mitsubishi Lancer Evo IX-est végre együtt is kipróbálhassák. Profikhoz híven azonnal felvették a technika ritmusát és megtalálták a közös hangot a munkában. A Maxx Race Team duója egy tökéletesen abszolvált feladatot követően a leggyorsabb párosnak bizonyult a petőfibányai megmérettetésen.

Strider Zoltán: Ismét egy jó élménnyel gazdagodva tértünk haza a versenyhétvégéről. Korábban nem autóztam még a petőfibányai gyorsaságin, de sokkal jobban tetszett, mint az áprilisi, ceredi futamra kijelölt szakasz. Komoly, tempós részek jellemezték leginkább a pályát, ahol akár végsebességgel is tudtunk menni. Élveztem így a verseny minden egyes pillanatát.

Voltak azért izgalmas momentumok, főleg az első körben, amikor még a kopott gumikat raktuk fel a Mitsubishire. A második menetre már lecseréltük az abroncsokat, és ennek köszönhetően egy sokkal stabilabb autót tudtam irányítani. Az így teljesített 5 és egy bónusz gyorsaságit hiba nélkül tudtuk abszolválni, az időeredményeink alapján a MARB mezőnyét toronymagasan nyertük. A futam végén azonban kaptunk egy 2 perces büntetést, így végül kategóriánkban a 2., az abszolút értékelésben pedig a 3. pozíciónak örülhettünk. Ennek ellenére maximálisan meg vagyok elégedve a szereplésünkkel. Külön büszkék vagyunk arra, hogy a 6., bónusz gyorsaságin – ahol már az egész mezőnyt egybeértékelték, a licencesekkel együtt – futottunk egy abszolút 3. időt. A Mitsubishi ismét tökéletesen kiszolgált bennünket, s Peti is hamar visszarázódott a rallytempóba, emellett a megfelelő hangulatot is biztosította a kocsin belül.

Koch Péter: Nekem ez a futam volt az első közös munkám Velenczei Ádámmal és a Maxx Race Team-mel, s azt kell, hogy mondjam, maximálisan meg vagyok elégedve az egész csapattal. Az autó tökéletesen működött, szerencsére sikerült nekem is hamar belerázódnom az új helyzetbe, így élveztem a menetelés minden pillanatát.

Habár a szakasz ismeretlen volt számunkra, egy nagyon jó itinerrel hiba nélkül tudtuk abszolválni a feladatunkat. Ádám rengeteg hasznos tanáccsal látott el bennünket a technikát illetően, így gyorsról gyorsra tudtunk javítani a tempónkon. Van még bennünk és a Mitsubishiben is még potenciál, de összességében teljesen meg vagyok elégedve a hétvégi szereplésünkkel. Ha minden jól megy, akkor legközelebb az augusztusi Baranya Kupán állunk majd rajthoz, ugyanebben a felállásban.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Absolut Hostess Kft., Geoteam Kft., Confidenza Csapágyszolgálat, Unifilter Kft., Prospero Gazdasági Kft., Schönherz Informatikai Stúdió, IBS Consulting, HDDE Magyarország Kft., Gulf Hungary, Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., Színesfém Felvásárlás Pásztó Pi-At Metál Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; web: www.maxxraceteam.hu


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top