• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ébresztő a téli álomból

A tavalyi ARK bajnoka, a Speed Rally Team versenyzője, Határ Attila egy Peugeot-val áll rajthoz a vasárnapi SRT Szlalom Party-n mégpedig a számára hazai pályának tekinthető Salgótarjáni Külső pályaudvaron.


Hogyan jött az ötlet, hogy rajthoz állj ezen a rendezvényen?


Az év eleji Autóélesztő szlalomon nézőként vettem részt, mert pár évvel ezelőtt volt egy rossz hangulatú versenyem itt. Akkor úgy döntöttem, hogy nem indulok többet itthon szlalom versenyen. Sokat gondolkodtam ezen az incidensen, arra jutottam, hogy Én nem hagyom magam elkergetni a szeretett sportomtól főleg nem itthon. Az indulás melletti döntésemet még elősegítette az is, hogy hiányzik a szlalom verseny, illetve szeretném felébreszteni magamat a téli álomból.


Hogyan viszonyulsz a szlalom versenyekhez?


Mikor elkezdtem szlalomozni és sorra jöttek az eredménytelen, és kudarccal teli versenyek, akkor nem nagyon volt a szívem csücske. Idővel édesapám Határ István aki szintén Peugeot-val versenyzik és Vince Marci nagyon sok segítségével ügyesebben tudtam abszolválni a versenyeket, akkor már megszerettem és persze jöttek a sikerek is, ezáltal még erősödött az érzés. Annak tudatában, hogy nekem vezetéstechnikailag ez az alapom és vannak szép eredményeim rallyban, azt gondolom, hogy a szlalom megfelelő kiindulópont tud lenni a nem túl sok rutinnal rendelkező pilótáknak a jövőre nézve.      

Mikor és hol vettél részt utoljára szlalomon?


Az Országos Amatőr Szlalom Bajnokság 2011 évi utolsó versenyén, Kecskeméten.


A Peugeot-val rajzolod majd a külső pályaudvar aszfaltját, amellyel 2013-ban bajnok lettél ARK-ban?


Igen, egy Peugeot-val állok majd rajthoz, de nem azzal, amivel indultam a sprinteken, hanem a jól bevált utcai szlalom autóval. Ezzel az autóval sajátítottam el a vezetési technikám nagy részét, illetve nagyon sok siker fűződik a közös múltunkhoz. Nagyon megszerettem, így várom már a vasárnapot.


Történt valami változtatás a versenygépen?


A sprintes autón, nagyobb változtatás nem történt. Télen átesett egy nagyobb revízión, rajtra kész állapotban várja a megmérettetéseket. A szlalom autóval a tavalyi Salgó Midex Rally pályabejárása óta nem nagyon közlekedtünk, szintén elvégeztünk rajta egy kisebb revíziót, átmozgatom a legendás Kazári pályán és készen is áll a vasárnapra.  


Mi lesz a célod vasárnap?


Lassan már két éve, hogy nem szlalomoztam, igyekszem jó OSZAK-oshoz méltóan gyorsan beleszokni és a nap végére a leggyorsabbnak lenni. Kíváncsian várom melyik helyezésre lesz elég a lelkesedésem.


Ki ül majd a jobb 1-ben?


Ha ezt a kérdést két éve teszed fel azonnal rávágtam volna, hogy senki, mert az felesleges súly az amúgy sem könnyű autónak. Ezen a versenyen ez most változik, mert egy-két barát szeretné, ha vinném őket, ezért mindig más fog mellettem ülni, de nem lehetnek 60 kilónál nehezebbek.


Köszönöm a riportot és Jó nosztalgiázást kívánok a hétvégére.


Speed Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán

Tel.:06-30-505-20-89

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top