• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Eredményes főpróba

Maxx Race Team – MIDEX Cered RS, 2014. április 13.

Strider Zoltán – Apkó András, Mitsubishi Lancer Evo IX


Sikeresen debütált Strider Zoltán a hétvégi MIDEX Cered RS-n, a Velenczei Ádám-féle Mitsubishi Lancer Evo IX-es versenygéppel. A Maxx Race Team pilótájának munkáját Apkó András mellett egy szakértői gárda is segítette. Nekik is köszönhetően az autó mindenféle probléma nélkül teljesítette a négy gyorsasági szakaszból álló rallysprint futamot. A célba érkezés örömét egy kategóriagyőzelem és egy abszolút ezüstérem koronázta meg Strideréknél.


Strider Zoltán: A pénteki teszt nagyon jól sikerült: körülbelül 20 kilométert tudtunk megtenni az autóval, ami elegendő volt ahhoz, hogy visszarázódjunk a tempóba, megtaláljuk Andrissal a közös hangot és a Mitsubishi megfelelő beállításait. Ez az autó mindenben különbözik attól, amivel tavaly versenyeztem a Rali Túra mezőnyében, ezért komolyan ki kellett ismernem a technikát. Abszolút hasznos volt a tréning, ami után magabiztosan, de egyben izgatottan is álltam oda vasárnapi rajtba.

Egy biztonsági autózást hajtottunk végre, nagyon ügyeltünk arra, hogy semmilyen komolyabb hibát ne kövessünk el. Óvatosan kezdtük a menetelést, de gyorsról gyorsra próbáltunk fejlődni, precízebben teljesíteni a szakaszokat. Folyamatosan állítgattunk a kocsin, próbálgattuk a gumikat, de még így is egy igazán szép eredményt értünk el. A kategóriánkat megnyertük, az abszolút értékelésben pedig másodikak lettünk – ha a licenszesekkel összevont értékelést nézzük, akkor pedig az 5. pozícióban zártuk a futamot.

Nagyon meg vagyok elégedve az egész „csomaggal”: Velenczei Ádámék csapata és Andris is nagyon sokat segített, rengeteg információt kaptam tőlük, jó volt az együttműködés. Ez úton is szeretném megköszönni mindenkinek a hozzájárulását a sikeres versenyhétvégéhez! Biztosan haladunk afelé, hogy minél több kilométert gyűjtsünk, és folyamatosan gyorsuljunk, sikeresebbek legyünk. Legközelebb Ádámékon a sor, hogy meghajtsák a Mitsubishit, én pedig majd – várhatóan már Koch Petivel az oldalamon – júniusban fogok újra rajthoz állni.

Apkó András: Nagyon jól sikerült a ceredi futamunk, remek hangulat uralkodott a csapatban és a kocsiban is. Mindazt, amit a tréningen megbeszéltünk és felépítettünk Zolival, meg tudtuk valósítani versenykörülmények között is. Úgy éreztem, hogy tisztességesen felkészültünk a megmérettetésre, hiszen a Zagyvaróna-Cered szakasz sohasem volt olyan pálya, amit elég néhányszor begyakorolni, és akkor már hiba nélkül tudod teljesíteni. Pilótát, navigátort és kocsit egyaránt próbára tevő gyorsasági ez. Minden bejött, amire számítottunk, sokat gyorsultunk, és ezt egy remek eredménnyel is meg tudtuk koronázni. Örülök, hogy tudtam segíteni Zolinak, akinek így több rálátása lett a kocsira. Erre lehet már építkezni, hiszen mind a kocsi, mind a pályafeldolgozás terén több tapasztalattal fog elindulni a következő versenyen. Részemről legközelebb ismét Ádámmal, a május 23-24-ei Vanyarc-Szirák Rallysprinten fogunk rajthoz állni.


Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Absolut Hostess Kft.,  Geoteam Kft., Confidenza Csapágyszolgálat, Unifilter Kft., Prospero Kft., Schönherz Informatikai Stúdió, IBS Consulting, HDDE Magyarország Kft., Gulf Hungary, Gregor és Társai Nyomdaipari Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; web: www.maxxraceteam.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top