• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Lehegesztett difivel a dobogón

A GFS Racing Team színeiben versenyző Csendes Zsolt az elmúlt időszakban két külföldi versenyen van túl. Első körben az Osztrák Wachauring-en lépett pályára ahol egy szerencsétlen technikai probléma miatt mindössze négy kört sikerült mennie a szabadedzésen. Zsolt elmondása szerint lefogazott a váltó. Ezúton is gratulál Tóth Attinak az első helyért. Rövid pihenés után az Olaszországi Maggiora off-road arenát tűzték ki célul.

 

Zsolt mi történt az olasz arénában?

 

Nagyon jó hangulatban értünk ki a versenyre! A szabadedzésen leszakadt az Ascona hátsó stabilizátora, amit a szervizparkban a fiúk gyorsan orvosoltak. Az első előfutamon elsőnek jöttem el a rajtba a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. A második körben elment a hajtás. Szétszedtük. A speer ment tönkre. Peresze nincs tartalék ebből az alkatrészből. 4 évig semmi gond nem volt vele, csak a szokásos revízión esett át. Az egyik élen menő Belga versenyzőtől, Volderstől kértünk hegesztőt. Nagyon csodálkoztak, hogy nincs tartalékunk és mit akarunk csinálni. Lehegesztettük fixre a difit. Szlalomon mentem még régen ilyennel széria közeli Ladával. A szombat esti szerelés közben elkezdett szakadni az eső. Ez kisebb szünetekkel kitartott vasárnap délutánig. A vasárnapi 2. 3. előfutam nagyon nagy sárban zajlott, embertelen körülmények között. Nem segített a hegesztett difi. Ha nyomtam nagyon sietett a háta, ha lassan fordultam tolta az orrát. A negyedik előfutamot száradó pályán kellett teljesíteni. Ebben a futamban közel kerültem az élen menőkhöz. A döntőben az ötödik helyről rajtoltam. A rajt utáni lökdösődés elkerülése végett azonnal kimentem a Joker körre. Ez végül rossz döntésnek bizonyult, mert az előttem lévő Volvós feltartott sokáig.

 

Milyen eredményt értél el?

 

Végül a negyedik helyen értem célba a Challange Europe mezőnyében, a Közép Európai Zóna Trófea előkelő második helyen végeztem. Örülök a második helynek, hiszen ebben a bajnokságban indulok és szeretnénk teljes szezont menni.

 

Az Ascona fejlesztése jó irányba halad kezdi kinőni a gyerek betegségeket.

A soron következő verseny Máriapócson és az azt követő hétvégén ismét egy külföldi összecsapás Sedlčany Csehország.

 

Nagyon nagy köszönet Dadan, Pitbull, Tajmi Tibi, Muki, Bli, Geri a kitartó munkáért, amit a szakadó esőben a beázó sátorban produkáltatok!

Ezúton szeretném őszinte részvétem kifejezni a Ferjáncz családnak Attila elvesztéséért. Emléke örökké élni fog.

Köszönöm a riportot és sok szerencsét kívánok az egész csapatnak a soron következő versenyekre!

Együttműködő Partnerek: Zsó-Autópark Kft., Autojavitas.net., Contisys Artis Kft., Janó-Dob Kft., Béreljautot.com., TriCSÓK Tanácsadó és Szolgáltató Zrt., ksf.hu.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top