• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Száguldás a lett murván

Május utolsó hétvégéjén a harmadik állomásához érkezett a 2019-es Rali Európa-bajnokság. Hagyományosan a lettországi Liepajában tartják ezt a versenyt, idén viszont a 150 kilométerrel észak-keletre eső Talsi város is csatlakozott a rendezéshez. A Rally Liepaja volt már téli, havas és őszi, sáros verseny is, viszont most a száraz tavaszi időjárás miatt óriási porban kellett megküzdeniük a benevezett párosoknak.

 

Az Érdi Rallye Team nem volt felkészületlen, hiszen a tavalyi Rally Liepaján teljesítették az első EB versenyüket a Skoda Fabia R5-össel. Az ott megszerzett tapasztalatok nagyon sokat jelentettek ifjabb Érdi Tibor számára, hiszen az autó beállításai terén pontos képet vázolt fel a szerelők számára.

A jól beállított autó tette is a dolgát, mert a szabadedzés első körében Érdiék rögtön az ötödik helyet szerezték meg. A második és a harmadik körben egy a pályán balesetet szenvedett autó miatt a tizenkettedik helyen végeztek, melynek következtében a rajtsorrend választáskor nekik a másnapi negyedik rajtpozíció jutott. Sajnos ez a pályák takarítását jelentette, aminek következtében az első versenynapon tetemes hátrányba kerültek a többiekhez képest és vissza csúsztak a tizenhatodik helyre.„Az ötödik gyorsaságin túl nagy tempóval érkeztünk meg egy lassítóhoz, ami miatt nem tudtam volna bevenni azt, így nem akartam összetörni az autó elejét és inkább a kikerülést választottam. Ezért az akcióért sajnos kaptunk egy 20 másodperces büntetést. A pályák egyébként szenzációsak, nagyon élvezem, hogy helyenként 130 km/h-val megyünk keresztben, de az élmenőkkel jelen pillanatban még nem tudjuk felvenni a versenyt. Próbálok minél több kilométert menni az autóval, kiismerni minden rezdülését és a célom a szezon végére, hogy stabilan az első 8-ban legyünk.” – mondta Ifjabb Érdi a versenyt követően.

A második versenynapon már elég jó pozícióban indulhattak és ez az időeredményeiken is meglátszott.

„Míg szombaton csak a tizenhatodik helyre voltunk jók, vasárnap már tudtunk nyolcadik időt is autózni. Ezeken a pályákon ez volt az első versenyem. Tudtam, hogy nem lesz könnyű, de annál jobban élveztük Tibivel minden méterét.” – fűzte hozzá a navigátor Kovács Szabolcs.

A csapat végül az abszolút értékelés 15. helyét szerezte meg, viszont rengeteg értékes tapasztalattal lettek gazdagabbak.

A csapat a lengyel futamot kihagyja, majd júliusban az olaszországi Rally di Roma Capitale-n tér vissza ismét a Rali EB-re.

 

Érdi Rallye Team

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top