• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A SORS A RALLY HUNGARYN SEM VOLT KEGYES HERCZIG NORBIÉKKAL

A magyar Eb-futamon elért ötödik hely összesített ötödik helyet ért az ERC-idényben, azaz a rengeteg probléma által hátráltatott MOL Racing Team egy helyet javított tavalyhoz képest.

“Bevallom, a verseny előtt egy picit bíztam benne, hogy az utolsó, ráadásul hazai versenyen elengedi a kezünket a balszerencse” - sóhajtott nagyot Herczig Norbi, amikor a Rally Hungary után utolértük. “Bár nem így lett, sőt olyan még idén egyszer sem volt, hogy egy versenyen négy defektünk is legyen, azért egyáltalán nem vagyok elégedetlen, hiszen sikerült elcsípnünk egy ötödik helyet, ami összesítésben év végi abszolút ötödik helyet ért.”

 

Norbiék - akik a számmisztika jegyében ráadásul az ötös rajtszámmal versenyeztek - frenetikus vasárnapi teljesítményüknek köszönhették az ötödik helyet, ami lehetett volna még jobb is, ha vasárnap nem jön egy újabb defekt, hiszen Norbiék a negyedik helyig verekedték fel magukat. De jött.
 
BESZEDTE A SARCÁT AZ ESŐGUMI

“Az egész hétvégére jellemző ítéletidő miatt a vizes abroncs mellett döntöttünk, egy nagyon puha keveréket tettünk fel, hogy minél jobb tapadást érjünk el. Csakhogy bár a nyíregyházi pálya aszfaltos, volt néhány murvás átkötő rész is egy adott gyorsasági szakaszon belül, és a puha falú gumi vélhetően ezeken adta meg magát. Illetve ezt csak gondolom, mert bár általában tudom, hol szedem össze a defekteket, most halvány fogalmam sincs róla” - magyarázta Norbi.

“A raliversenyzők 80 százalékban szerzik, 20-ban kapják a defekteket. Én mindig tudom, hogy hol követek el hibát, aminek defekt az eredménye, most viszont szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a 20 százalékban voltunk” - tette hozzá nevetve a MOL Racing Team pilótája.

Norbiék már a szombati versenynapon nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hiszen három defektet is elszenvedtek, de vasárnap óriásit ment a négyszeres abszolút magyar bajnok. Amint a technikai gondok elkerülték, azonnal az élmezőnyben tudtak menni, nyertek szakaszt és többször végeztek dobogós helyen a gyorsaságikon, így szép lassan közelített az élmezőnyhöz összesítésben is.

 

“Már az abszolút negyedik helyen álltunk, amikor a legutolsó gyorsasági szakaszon újra kaptunk egy defektet, és kénytelenek voltunk a verseny utolsó 14 kilométerét így megtenni."Nagy kár érte, érzésre is jobb lett volna még egyet előre lépni, de ebben az évben nekünk mindenért nagyon meg kellett küzdenünk, és a sors sokszor nem értékelte kellően az erőfeszítéseinket.”

A körülményekről mindennél többet mond ez a brilliáns videó, ahol az látszik, hogy Herczig Norbi a vízre felúszó autót elképesztő technikával fogja meg, és így elkerüli, hogy a fák között érjen véget a MOL Racing Team versenye. Alább a teljes öszefoglaló, itt pedig maga a jelenet látható.

Ezt a szakaszt egyébként - pont a veszélyessége miatt - később törölték a szervezők. Norbi megmutatta, hogyan kell elkerülni a balesetet, de talán ez másoknak nem sikerült volna, így jogosnak tűnik a döntés. 

ESÉLY LETT VOLNA MEGNYERNI A VERSENYT

Norbiékat tavaly többször segítette a szerencse, így végeztek végül a hatodik helyen életük első Európa-bajnoki sorozatában, és bár furcsán hangzik, idén úgy tudtak egy helyet javítani összesítésben, hogy kis túlzással mindenféle balszerencse érte őket.

“Egy helyet javítottunk, amire nagyon büszkék vagyunk, kivált a körülmények ismeretében. Rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak, sok versenykilométert tettünk úgy az autóba, mint a Ramónnal való együttműködésbe, és jobb csapatként zárjuk az évet, mint ahogy elkezdtük. Nem szeretek hátrafelé nézegetni, csak levonom a tanulságokat, és megyek tovább előre, mert a kesergés nem segít rajtunk.”

“Lehetett volna jobb is, de igazából csak egy dolgot fájlalok az egész idényben: ezt az utolsó versenyt. Nagyon vártuk, hogy magyar közönség előtt, hazai pályán versenyezhessünk, és titkon bíztam benne, hogy egy kiemelkedő eredménnyel tudjuk megköszönni az egész éves támogatást a szurkolóknak és a támogatóknak.”

“Azt gondolom, lett volna esélyünk megnyerni a versenyt, ha minden tökéletesen alakul, de sajnos a technikai sport nem kívánságműsor” - tette hozzá nevetve Norbi.

“Azt viszem magammal útravalónak az idei szezonból, hogy bebizonyosodott, nagy küzdők vagyunk, akik soha nem adják fel. A sors idén nem adta nekünk könnyen a lehetőséget, de amikor megkaptuk, azzal élni tudtunk. Nincs bennem nagy csalódottság, előttünk a cél, menni kell tovább felé” - zárta a gondolatait Norbi.

Figyeljék továbbra is a MOL Csapat oldalát, hamarosan az egész szezon tapasztalatairól és élményeiről is kifaggatjuk Norbit.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top