• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Csucsu: Sanremo teljesítve!

Értelmetlenséget kérő technikai ellenőr, verseny közben is változó gyorsok, hiányos tájékoztatás, a szabályos két felírásból leküzdhetetlenhelyi versenyzők, és áldozatkész, elhivatott szurkolók. A verseny pont olyan volt, mint amilyenre számítottunk az olasz rendezőktől. Egyébként Csucsuék viszonylag problémamentesen értek célba Sanremo-ban.

Az izgalom szinte csak a technikai átvételen adódott: A FIA ellenőr az első lökhárítót kifogásolta. A C2 R2 Max csak a VTS lökhárítóval homológ, simával nem. A módosítás tipikusan olyan, amely nem sokat ad, vagy vesz el az időeredményekből: sem súlyban, sem aerodinamikailag nem számottevő, inkább csak design-elem.

De a szabály az szabály, fél nap állt rendelkezésre, hogy ismét bemutassák az autót. Így míg az otthoni csapattagok a neten Citroen szalont és bontókat kerestek Sanremo-ban, a szerelők este a parkolókat járták, hátha ráakadnak egy ritka, utcai VTS C2-re. Sikerrel: még az autó gazdáját is felkutatták, aki azonnal értette a helyzetet, hiszen ő is a verseny miatt volt itt. A lökhárító-toldatok gyorsan átkerültek a versenyautóra, másnap reggel sikerrel teljesítették az átvételt.

Az első versenynapon a várt éjszakai, 55 km-es gyorsot végül persze nem egyben tartották meg: egy 25 és 30 km-es szakaszként kellett teljesíteni, mert a rendőrség végül mégsem engedélyezte, hogy „éjjel egy falun keresztül” menjen a verseny.

A helyi versenyzők ugye elég sokan voltak, és nagyon bekezdtek. Csucsuék bár folyamatosan jöttek fel, és végül most is sok erősebb autót maguk mögé utasítottak: de a második nap végére a saját kategóriájuk 5. helyén végeztek. A mindig számon tartott 2WD értékelésben pedig a 12. helyre voltak jók. Ezzel nagyjából el is dőlt az EB 2WD bajnokság első helye, ám a dobogó –jelenleg Csucsuéknak kinéző- második foka még több esélyes: az állás csak a svájci verseny után lesz végleges. A verseny az autó szempontjából egyébként szinte eseménytelenül telt, egyetlen egyébként is tervezett önindító cserére volt szükség a második nap folyamán, de ez a meghibásodás problémát most nem okozott.

A csapat a hazút során útba ejtette a Monte Carlo-i utcai F1 versenypályát. Meglátogatták a TV-közvetítésekből ismert híres kanyarokat, és körbesétáltak a pálya nyomvonalán.


Közlésre változtatás nélkül átvehető. További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 70/772-8307

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top