• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Gaál József átadja a stafétabotot Gaál Ádámnak

Gaál Ádám–Kalapács Kornél, Opel Ascona B 1900

Fehérvár Rali előzetes

 

A Fehérvár Rali, Országos Historic Ralibajnoki futamon debütál Gaál Ádám a család már-már legendás Opel Ascona B 1900-asában, a volán mögött, míg a navigátori ülést Kalapács Kornél foglalja el. Édesapja, Gaál József erre a versenyre adja át a helyét, de mindenkit megnyugtatott, miután hamarosan elkészül a második Opel Ascona is, őt sem kell sokáig hiányolni a historic ralikról.

 

„Nagy családi ellenállásba ütközött, de úgy gondoltam, hadd menjen egyet a gyerek is” – mondta Gaál József. „Az anyja félti, mint a hétszentség, de ez így is van rendjén. Mellettem ült már pár versenyen, mint navigátor, szerintem felkészült, az esze is megvan hozzá. Többször átbeszéltük, hogy semmilyen eredményt nem várunk tőle, csak hogy célba érjen.”

 

Az ifjabbik Gaál többször navigált édesapjának, de fordítva ez nem fordulhat elő. „Isten ments, hogy én üljek be a fiam mellé. A tesztekre sem megyek ki vele, mert azonnal összevesznénk. A műhelyben van két kollégám, Laci és Tomi, akik az autó felkészítését végzik, ők foglalkoznak Ádámmal. Ha Tomi bácsi mond valamit, akkor azt elhiszi, hogy úgy van, ha én mondom ugyanazt, akkor azt mondja, a fater már megint kitalált valamit” – nevet a büszke papa.


Gaál Ádám nem is leplezte, hogy nagy felelősség a családi versenyautóval indulni, de a 24 éves fiatalember már alig várja, hogy bizonyíthasson.

 

„Nagyon izgulok, a ralival kelek és a ralival is alszom el. Nagy felelősség édesapám autójával indulni, főleg azok után, hogy láttam, mennyi munkát öltek bele és hatalmas köszönet neki ezért a lehetőségért, amit szeretnék meghálálni. A célom, hogy végigmenjek a versenyen, az eredmény pedig lesz, ami lesz.”

 

Ádám inkább viccesnek találja, hogy édesapja ennyire távol tartja magát az ő versenyzésétől. „Apunak van egy kialakult stílusa, amin nem változtat. Szerintem azért nem jött ki a tesztre sem, mert nem akarja rám erőltetni az elképzeléseit, ami nagyon jó és díjazandó dolog. Láttam őt is menni, mást is, a saját stílusomat azonban nekem kell kialakítanom. Remélem, hogy a hétvégén sok tapasztalatot szerzek, és sok élményről számolhatok be.”

 

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…
  • 2024. március 13., szerda

    Metabond támogatott lett a Klausz - Papp páros A Metabond márka neve több évtizede ismerősen csenghet minden magyar ralirajongó számára, hiszen a Magyarországon és a környékbeli országokban is meghatározó piaci pozíciót betöltő kenőanyag-adalékok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég…
  • 2023. november 06., hétfő

    Ezüstös siker a Rally Hungary-n! Kronome Ákos a IV. Rally Hungary-n vett részt hű navigátorával, és a Skoda Fabia R2-vel, ahol az előkelő második helyen végeztek. Rally Hungary – 2023.10.06-08.Kronome Ákos – Pásztor TamásSkoda Fabia…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top