• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Gaál József átadja a stafétabotot Gaál Ádámnak

Gaál Ádám–Kalapács Kornél, Opel Ascona B 1900

Fehérvár Rali előzetes

 

A Fehérvár Rali, Országos Historic Ralibajnoki futamon debütál Gaál Ádám a család már-már legendás Opel Ascona B 1900-asában, a volán mögött, míg a navigátori ülést Kalapács Kornél foglalja el. Édesapja, Gaál József erre a versenyre adja át a helyét, de mindenkit megnyugtatott, miután hamarosan elkészül a második Opel Ascona is, őt sem kell sokáig hiányolni a historic ralikról.

 

„Nagy családi ellenállásba ütközött, de úgy gondoltam, hadd menjen egyet a gyerek is” – mondta Gaál József. „Az anyja félti, mint a hétszentség, de ez így is van rendjén. Mellettem ült már pár versenyen, mint navigátor, szerintem felkészült, az esze is megvan hozzá. Többször átbeszéltük, hogy semmilyen eredményt nem várunk tőle, csak hogy célba érjen.”

 

Az ifjabbik Gaál többször navigált édesapjának, de fordítva ez nem fordulhat elő. „Isten ments, hogy én üljek be a fiam mellé. A tesztekre sem megyek ki vele, mert azonnal összevesznénk. A műhelyben van két kollégám, Laci és Tomi, akik az autó felkészítését végzik, ők foglalkoznak Ádámmal. Ha Tomi bácsi mond valamit, akkor azt elhiszi, hogy úgy van, ha én mondom ugyanazt, akkor azt mondja, a fater már megint kitalált valamit” – nevet a büszke papa.


Gaál Ádám nem is leplezte, hogy nagy felelősség a családi versenyautóval indulni, de a 24 éves fiatalember már alig várja, hogy bizonyíthasson.

 

„Nagyon izgulok, a ralival kelek és a ralival is alszom el. Nagy felelősség édesapám autójával indulni, főleg azok után, hogy láttam, mennyi munkát öltek bele és hatalmas köszönet neki ezért a lehetőségért, amit szeretnék meghálálni. A célom, hogy végigmenjek a versenyen, az eredmény pedig lesz, ami lesz.”

 

Ádám inkább viccesnek találja, hogy édesapja ennyire távol tartja magát az ő versenyzésétől. „Apunak van egy kialakult stílusa, amin nem változtat. Szerintem azért nem jött ki a tesztre sem, mert nem akarja rám erőltetni az elképzeléseit, ami nagyon jó és díjazandó dolog. Láttam őt is menni, mást is, a saját stílusomat azonban nekem kell kialakítanom. Remélem, hogy a hétvégén sok tapasztalatot szerzek, és sok élményről számolhatok be.”

 

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

 

Facebook Oldal

Partnerek

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc@pirirc.hu

Tetszik? Töltsd le!

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2017. július 17., hétfő

    Előbb-utóbb csak mellénk szegődik a szerencse Előbb-utóbb csak mellénk szegődik a szerencse A Veszprém Ralin csak egy gyorsot tudott teljesíteni Kurtos Róbert és Szegedi Máté a Mitsubishivel, mert a harmadik motor is bedobta a törülközőt. Részt…
  • 2017. július 17., hétfő

    Erőnkön felül teljesítettünk Veszprém Rallye 2017-beszámoló A tradicionális Veszprém Rallye minden évben komoly kihívást jelent a hazai rali mezőny tagjainak. A pályák nehézsége, a nyári meleg és az olykor murvát áztató esőzés mind…
  • 2017. július 13., csütörtök

    Három év szünet után megvan az első győzelem! A 24. Veszprém Rallye-n megszerezte pályafutása első ORC futamgyőzelmét Maricsek Miklós és Bán Viktor. A Mitsubishis duó az ötödik futamon aratott sikerével a bajnokságban is átvette a vezetést, míg az…

Médiapartnerek

RW.jpgamc.pngcsapassunk.jpgdrifted.pngdrifting.jpgfelelemnelkul_200x100.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpglepold.jpgmgr.jpgpasi.jpgrallyfotok.pngrc.jpgrvo.jpgsimfans.jpgskinc.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top