• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Leitold: Valamit beszívott a motor az Alpi Orientalin

Leitold Károly–Bazsó Ildikó, Fiat 131 Abarth

Alpi Orientali

 

 

Három sikeres verseny után az Alpi Orientali Ralin elpártolt a szerencse Leitold Károly és Bazsó Ildikó mellől. A Historic Rali Európa-bajnokság 11. futamán, a Fiat 131 Abarth motorja beszívott valamit, ami összeverte a szelepeket, így mindössze két szakasz után fel kellett adniuk a versenyt. A bajnokságban továbbra is a negyedik helyen állnak, 19 pont hátránnyal a harmadik helyezetthez képest. Ezt még matematikailag be lehet hozni az Elba és a Mecsek Ralin, de Leitold még nem döntötte el, hogy rajthoz áll-e az olasz szigeten.

 

Leitold Károly: – A második gyorsaságin felpattant valami, a karburátor berántotta és összetört három szelepet. Nagyon sajnálom, mert a motorral meg voltam elégedve, új Pirelli gumikon versenyeztünk, amik borzasztóan jól fogtak és ezek az olasz pályák is jobban fekszenek nekem, mint az észt vagy a finn murva.

 

Nagyon nehéz verseny volt, rengeteg visszafordítóval, parádés mezőnnyel. A helyiek nagyon ismerik az itteni pályákat, úgyhogy ha valaki az első húszba bekerül, az már igen jó eredmény. A legnagyobb nehézséget azonban a meleg okozta. Szerintem volt negyven fok is, az autóban meg még több. Amikor kiálltunk, alig bírtam levegőt venni, úgy locsoltak a buszban. Embert próbáló volt. Le a kalappal mindenki előtt, aki teljesítette a versenyt.

 

Miután kiestünk, a bajnokságban is messzebb kerültünk a harmadik helytől. Még nem döntöttem el, hogy rajthoz állunk-e Elbán. Matematikai esélyünk van a dobogóra, amit ki kellene használnunk, de innentől kezdve már nem a mi kezünkben van a harmadik hely sorsa.

 

Bazsó Ildikó: – Nekem eddig ez a verseny tetszett a legjobban. A visszafordítós pályák úgy látszik, jobban bejönnek, mint a tempós murvák. Volt olyan gyorsasági, ahol 47 hajtűkanyart számoltunk meg.

 

Nagyon meleg volt, minden célban locsolták a versenyzőket. Karcsi mondta az első gyorsaságin, hogy valami nem stimmel, én onnantól kezdve csak az autóval voltam elfoglalva, nem a meleggel. Sajnálom, hogy pont ezen a versenyen nem tudtunk célba érni.

 

A Historic Rali-Európa-bajnokság D csoportjának állása:

  1. Marenzana 99 pont
  2. Wirtmann 83 pont
  3. Pagella 65 pont
  4. Leitold 46 pont
  5. Domenech 2 pont
  6. Valliccioni 1 pont

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top