• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Valamit - valamiért

A Historic Rallye Bajnokság negyedik futamának az Ózd Rally-nak azzal a céllal vágott neki a Fehérvári-Aczél kettős, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsék a számukra jószerivel ismeretlen borsodi és hevesi pályákon. A Proformance Rallyesport párosa végül az abszolút második és az E korcsoport első helyével térhetett haza, még azzal együtt is, hogy a futam végére a Toyota Corolla erőforrása elfáradt a tempós szakaszokon. 

 

„Jól sikerült a pályafelírás, ezért a kelleténél kicsit nagyobb lendülettel kezdtünk az első két gyorson, de szerencsére azt a pár csücskösebb szituációt ki tudtuk mozogni.”

Vágott rögtön a hétvégi történések közepébe a Historic listavezetője.

„Próbáltuk a nap elején tartani magunkat, közel lenni Wirtmann Feri bácsiékhoz és igyekeztünk minél jobban ellépni a mögöttünk lévő bolytól. Ez sikerült is, de a második kör után vissza kellett vennünk a tempóból, mert a motor olyan jeleket adott, hogy ezt a hajszát nem bírná a futam végéig. Lassan amúgy is csereérett lett volna, de az Ózd Rally-t még mindenképp végig kellett bírnia. Nagyon sokat mentünk tiltáson és végsebességen, ami azt jelenti, hogy végig 7-8000-es fordulaton dolgozott a motor, főleg a 3. gyorson, a feléig ötödikben, szinte szabályzáson közlekedtünk, csak jobbra-balra forgattam a kormányt. Ezért kezdte el fogyasztani a motor az olajat, de ahogy elkezdtük kímélni, már nem volt olyan kóros a hiba, illetve folyamatosan ellenőriztük a szintet, utántöltöttük, ha kellett. Az utolsó királdi körön pedig elkaptunk az elejével egy nagyobb lyukat, ahol mindkét bal oldali gumi puklis lett, ezért fel kellett tennünk a két tartalék abroncsot az utolsó két gyorsaságira.” 

A második napra egyértelmű volt a képlet a Proformance Rallyesport párosa számára: Nagyon kellettek a második helyért járó abszolút pontok a bajnokságba, így egy stabil biztonsági menettel „csak” be kellett fejezni a futamot.

„Persze Ceredre rá akartam próbálni tempóból, mert a tréningen sokat dolgoztunk vele.” Mosolygott Csabi. „Vérbeli rali pálya, ami nagyon technikás és rengeteg ritmusváltás van benne, épp ezért szerettem volna egy olyat autózni rajta, amitől libabőrösek leszünk a végén. Sajnos a Corolla erőforrása vasárnap ismét elkezdte csipegetni az olajat és felment a motor hőmérséklete is. Nem szeretem ezt, mert így veszít a sportértékéből a dolog, de el kellett spórolnunk. Előbb elváltottam, ésszel versenyeztünk és nagyon fontos pontokat gyűjtöttünk. Teljesítettük a célunkat, de az élmény, hogy gyorsan tudtunk menni, az hiányzik egy kicsit a második napról. Nem csak mi, de az abroncsok is elfáradtak a melegben, a tapadásunk sem volt olyan, mint amilyen lenni szokott. Ezzel együtt nagyon boldogok vagyunk, mert két fárasztó és nehéz napot teljesítettünk Ózd és Salgótarján környékén.” 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top