• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kategóriagyőzelem a 13. Star Rally Barum Rally-n!

 

 

  1. Star Rally Barum Rally három napja alatt tíz gyorsasági szakasz várt Anettára és Tamásra illetve pénteken egy városi gyors is. 

 

Tamással beszélgetek.

Miként is sikerült a városban csapatni?

- A városi remekül ment, négyen voltunk a korcsoportban, de egy Skoda Octavia TS, már meg sem jelent a rajtnál. Így maradt egy gyári Skoda  Octavia TS, egy Saab Sonett, és a Moszkvics 403 Rallye. A Saab-ot leköröztük, a Skodától viszont kaptunk majdnem 40-et. 

 

A szombati gyorsok mind különbözőek voltak, egy sem ismétlődött. Melyik és miért tetszett nektek?

- A szombati négy gyors közül mindegyik tetszett így vagy úgy, kivéve az utolsó Pindula első öt kilométerét (ezt etapolták a rengeteg baleset miatt)

 

A vasárnap sem arról volt hírös hogy sprint nagyságú szakaszokon versenyezzetek. Kétszer mentetek a 25 kilométer hosszú "Májová" elnevezésű gyorson. A Moszkvics is miként viselkedett ezen a nem rövid gyorson. Hogy bírta a tempót?

- Vasárnap (5 volt) a Biskupicén nagyon jól szólt a versenyautó, kettőt is mentünk ott, nagyon jó idővel. Az első Májován sajnos kaptunk egy jobb hátsó defektet, ami elvett kb 4-5 percet. A második kört mindkét szakaszon korcsoport pályacsúccsal zártuk. Volt, akinek 2.50-et adtunk az utolsó 25 kilométeres szakaszon. Rengetegen bedobálták a versenyautókat, az utolsón legalább hármat, csak a historicból.

 

Szombat és vasárnap összesen 113 percet versenyeztetek. Mennyire vette ez ki belőletek az energiát?

- Rettenetesen elfáradtunk a négy nap alatt, éjjel 0.55-re  is volt időnk. Ez egy kőkemény verseny! Idén még rádobtak a Csehek egy lapáttal. A végeredmény azért tényleg jó lett, korcsoport ezüst és a kategória aranya.

 

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

- Sajnos Anetta, a továbbiakban más sporttal kapcsolatos elfoglaltsága miatt nem tud időt áldozni a ralira, így legközelebb nem Ő fogja diktálni... Talán Nyíregyházára összeáll az új páros, a Szilveszteren is mennék.

 

Partnereink: Szakál-Met-AL Kft., Autó-Kalauz Bt, Andó-Autószerviz Pilisjászfalu.

- Hajósi Miklós -

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top