• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Fehérvár előtt Bükfürdő

Maxx Race Team Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás

Bükfürdő Rallye 2014 – Murva Kupa


A hétvégén rendezik a hazai Rali bajnokság Murva Kupájának első futamát, amit a Maxx Race Team párosa Lencse Zoltán és Hofbauer Tamás az ORB soron következő, hosszú idő után visszatérő Székesfehérvár Rallye-ára való felkészülési futamnak tekint. Persze a Murva Kupát is komolyan fogják venni és nem mennek feltartott kézzel a csatába.

A hétvégén Bükfürdő ad otthont az első hazai murvás futamnak, mivel tavaly ez a verseny kimaradt a naptárból sokan örömmel fogadták a hírt, hogy idén újra megrendezik ezt a futamot. Köztudott, hogy a Szombathely környéki pályák mindig is híresek voltak a jó minőségű murvás gyorsaságikról.

Idén annyi változás történt az előző évekhez képest, hogy a Murva Kupa értékelése nem számít bele az ORB elszámolásába ezért Lencse Zoliék sokáig gondolkodtak azon, hogy részt vegyenek-e a bajnokság megmérettetésein. Persze a kérdés gyorsan megválaszolásra került, és már meg is kezdték az Mitsubishi Evo IX.-es murvára való felkészítését. Tesztelésre nem volt lehetőség, hiszen a csapat Zoli április végi gyorsasági szakágba való debütálására koncentrált, miközben az autó át lett nézve a szezonnyitó Miskolc Rally után.

Lencse Zoltán:„Aszfaltos miskolci pályák után jött a Hungaroring aszfaltja és most pedig jöhet a murva. Murván nagyon jól érzem magam és talán közelebb is leszünk az elejéhez, mint a gyors aszfaltos részeken, ott még van hová fejlődni. Persze ne felejtsük el azt se, hogy a soron következő Székesfehérvár Rallye első napja aszfaltos gyorsaságikból fog állni, míg a második napon murvás pályák lesznek. Ez egy érdekes verseny lesz, és mi szeretnék erre teljesen felkészülve megérkezni, ezért a hétvégén igyekszünk a legtöbbet kihozni a murvás pályákból. Csütörtökön kezdünk a hivatalos teszteken és pénteken pedig autózunk egy nagyot a prológon a közönségnek.”

Hofbauer Tamás:„Szeretem a murvát és nagyon várom már a szombathelyi pályákat, mert jó minőségűek voltak az előző években is. Tavaly mi itt nem tudtunk indulni, mert elmaradt ez a verseny, tehát ismét újabb szakaszokkal tudunk megismerkedni, ami mindig sok új és hasznos információt jelent a számunkra.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top