• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Felemás érzések Fehérvárról

Kurtos Róbert nagy elánnal vágott neki Székesfehérvárnak az alkalmi navigátorával, és végül sikerült is befejezniük a versenyt. Az első napon lévő murvás gyorsok igencsak kifogtak az autón, de a vasárnapi aszfaltos szakaszok, és maga a verseny teljesítése feledtette a megpróbáltatásokat.


Milyen élményekkel tértetek haza a Székesfehérvár Rallyeról?

- Mivel Zolival először mentünk együtt, azt gondolom, hogy nem árulunk el nagy titkot, hogy elsődlegesen próbáltunk összeszokni. Ahhoz, hogy nagyon jól tudjunk menni, és még jól is akarjuk érezni magunkat, ez elengedhetetlen a verseny végkimenetelét tekintve. Összességében azt gondolom, hogy ahhoz képest, hogy első alkalommal versenyeztünk együtt, és célba értünk, mindenképpen öröm a számunkra.


Mennyire tetszett az első nap murva, második nap aszfalt felállás?

- A murvás pályák azok nagyon gyilkosak voltak, de amúgy jó lett volna, ha nem ennyire rossz a minősége. Akkora kövek álltak ki, hogy nagyon ette az autót. A vonalvezetése egyébként tetszett, csak hát olyan szinten elfogyott a kocsi az első nap végére, hogy nem is gondoltuk, hogy hat gyors így megeszi. Az aszfaltos szakaszok viszont annyira nem tetszettek, mert nagyon-nagyon tempósak voltak. Ha mindenképpen választani kellene, akkor még annak ellenére is jobban tetszett a murva, hogy legallyazta a kocsit.


Kalandozások, technikai problémák voltak a hétvégén?

- Volt minden ezen a versenyen, ami beleférhet a raliba. Átmentünk a kipufogón, és az leszakított mindent, az aljáról, ami csak létezett. Defektet is kaptunk, úgyhogy voltak azért fennakadások a szó szoros értelmében. De nem panaszkodunk, mert be tudtuk fejezni a versenyt, még ha nagy küzdelem árán, akkor is.


Fő szempont az volt a verseny előtt, hogy célba érjetek. Ezt sikerült megkoronázni egy kategória harmadik hellyel. Dupla az öröm?

- Mindenképpen. Ténylegesen örültünk volna csak a célba érésnek is, de így hogy gyarapítani tudtuk az eddigi pontjainkat, az már csak hab a tortán. Mindent összegezve így utólag azt mondhatom, hogy egy nehéz, de jó versenyen vagyunk túl, amit ismét túléltünk. Ahhoz képest, hogy nem ismertük a pályákat, és először ült mellettem a navigátor, úgy gondolom, mindketten okkal lehetünk elégedettek.


Mik a tervek a jövőre nézve?

- A Veszprém Rallyra készülünk majd gőzerővel, mert aki látta az autót, az tudja, hogy lesz mit csinálni rajta, olyan mértékben megfogyatkozott szegény. Unatkozni nem fogunk az biztos, de már most várjuk a versenyt, ahol már minden a régi felállás szerint lesz.



Köszönjük a támogatást:

Olajszer-Tech Kft.; Omega Transz Kft.; Foam-System Kft.; Újszőlőskert Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Korloy Inc. Cutting Tools , BMP Profi Kft.; IPG Infopress Group; Targo Trans Kft.; Classic Truck & Bus Kft.; KZ Invest Kft.; Agria Szerszám Kft.;



Szöveg: Tiba Anita


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top