• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Turán Frici: „Épphogy átfordult a kocsi…”

Elmaradt a várva várt pécsi szerencse



Négy kanyar volt hátra a Mecsek-rali leghosszabb, orfűi szakaszának céljáig. Turán Frigyes és Zsiros Gábor jó tempóban haladt, amikor abban az ominózus jobb kanyarban a Peugeot 208 T16 R5 megcsúszott egy sárfolton…

„Leszaladtunk az útról és egy árokba hajtottunk, itt sikerült kellőképpen lelassulni, ám a végén valamiért mégis felborultunk, csak épphogy átfordult a kocsi – mesélte Turán Frici. – A futómű nem sérült meg, a karosszéria is csak épphogy, szóval akár tovább is mehettünk volna, csakhogy a hűtő kilyukadt, ami ezt megakadályozta. Nagyon sajnálom, hogy fel kellett adnunk a küzdelmet, mert a Peugeot mostanra jól összeállt, és a futómű-beállítást is eltaláltuk – kevésen múlt, hogy Tagai Tamásnak és csapatának munkáját, illetve a támogatóink bizalmát meg tudtuk hálálni egy jó eredménnyel itt, Pécsett. Az egyes szakaszokon az elmúlt két napban nagyon jó részeredményeink voltak” – folytatta Frici.

Turán Frigyes még hozzátette: mindamellett, hogy nagyon sajnálja a kiesést, jó érzésekkel megy haza, mert az autó mostanra kiforrott, remekül működött a Pécs környéki pályákon.

A mecseki pályákon szerzett tapasztalatokból és az értékes verseny kilométerekből okulva készülünk a következő megmérettetésre.

 



48. Mecsek Rali első napi összefoglaló

Turán Frici: Az a fránya gumiválasztás!

Rövid nap volt, de velős. A Mecsek-rali pénteki programjában három gyorsasági szakasz szerepelt, a két reptéri gyorsasági „szendvicsében” egy Árpádtető, amivel semmi gond nem lett volna, ha a második szakasz előtt nem szakad le az ég. De úgy, hogy ilyen esőt mostanában nem láttak errefelé.

És még ez is rendben lenne (hiszen halasztották a rajtot), ha Turán Frigyes és Zsiros Gábor nem kap rossz tanácsot, és nem négy száraz aszfaltra való abronccsal megy fel Árpádtetőre.

„Elővigyázatosságból magunkkal vittünk két intermédiát, úgyhogy amikor szakadni kezdett az eső, az autó jobb elejére és bal hátuljára feltettük. Így már nem volt annyira vészes, a pálya felétől egészen jó tempót tudtunk diktálni. Más kérdés, hogy ezután az esti reptéri szakaszon a Peugeot jobb elejével rámentünk egy sárfoltra, ami megforgatott minket, de szerencsére nem veszítettünk túl sok időt” – mondta Frici, aki az abszolút hetedik helyről várja a folytatást, és egyáltalán nincs elkeseredve, hiszen a Peugeot 208 T16 R5 beállításai tökéletesek, csak a gumiválasztással nem volt szerencséjük.



Nem kapcsolódik közvetlenül a versenyhez, viszont a bajnokság szempontjából fontos, hogy immár hivatalos: lesz hatodik futama a bajnokságnak, az Ausztriában tartandó Waldviertel-rali. „Örülök, hogy megtartják a hatodik futamot, mindig jó érzés a külföldi mezőnyben megméretni magunkat” – mondta Turán Frici.

48. MECSEK-RALI, AZ OB 5. FUTAMA, PÉCS

Abszolút sorrend 3 gyorsasági szakasz után: 1. (AS Rallysport Europe, Ford Fiesta S2000) 10:28.1, 2. Kazár, Szőke (Maximmun Racing, Ford Fiesta R5) 2.7 másodperc hátrány, 3. Spitzmüller, Laczkó (Pro Race Sport, Mitsubishi Lancer Evo10) 10.8 mp h., …7. Turán, Zsiros (Turán Motorsport, Peugeot 208 T16 R5) 17.3 mp h.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top