• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Murván és aszfalton is a leggyorsabbak

Balogh-Holczer Székesfehérvár Rally beszámoló

 

A Székesfehérvár Ralival a szezon második felébe lépett a 2015-ös rali bajnokság. A kánikulai melegben első nap autógyilkos murva, másnap pedig technikás aszfalt utak vártak a Balogh Jani, Holczer Dani párosra. Nem szerették volna elspórolni a verseny egyik részét sem, hiszen újfent a kategória győzelemért szálltak harcba!

 

A lőtéren kijelölt óriási kövekkel tarkított laza talajú szakaszok nagy feladatot jelentettek mindenki számára. Balogh Jani: „Nem lehet úgy autózni, hogy a kocsira vigyázunk. A sziklák kerülgetése és az óvatoskodás nagyobb veszélyforrást rejt magában, hiszen megosztja a figyelmet. Határozottan kellett menni. Ha az ember óvatoskodik annak egy bizonytalanság a vége, ami egy defekthez, vagy egy nem várt lecsúszáshoz vezethet.”

Balogh Jani: „Nem lehet úgy autózni, hogy a kocsira vigyázunk. A sziklák kerülgetése és az óvatoskodás nagyobb veszélyforrást rejt magában, hiszen megosztja a figyelmet. Határozottan kellett menni. Ha az ember óvatoskodik annak egy bizonytalanság a vége, ami egy defekthez, vagy egy nem várt lecsúszáshoz vezethet.”

Balogh Jani: „Egy határozott elképzelésünk volt, ami az első gyorson abszolút nem működött. Volt egy túlcsúszásunk és egy olyan szerencsés pillanat, amikor valaki fentről visszatett minket az útra egy egészen tempós részen. Ami az előnyünk volt a több éves közös munkának köszönhetően, hogy fel tudtuk ismerni ezt a hibát, le tudtuk kezelni és nem váltunk görcsössé. Aztán rájöttünk, hogy az autón sincs minden úgy beállítva, ahogy a körülményekhez kellene. A 2. gyorsaságira több paraméteren változtattunk. Módosítottunk a lengéscsillapítókon és a hajtás programon is. Elsőre sikerült bele találnunk és ennek köszönhetően a nap hátralévő részében véghez tudtuk vinni azt, amit eredetileg kitűztünk magunknak.”

Balogh Jani: „A második körben már elég veszélyes volt főleg a hosszú gyorsasági, mivel elég sok szikla volt kint. Szerencse is kellett hozzá, hogy egyben letaláltunk. Az autónk nagyon jól viselkedett, nem csináltunk vele bajt, nem okoztunk neki sérülést. Nem mondom, hogy különösen kíméltük volna, vagy vigyáztunk volna rá, üzemszerűen használtuk. Nem volt túlvállalva semmi, próbáltunk ügyesen menni és sikerült is. A murvás nap kifejezetten jól zárult.”

A szombati hat gyorsasági után egy városi szuperspeciál került megrendezésre, ahol a nézők Székesfehérvár egyik utcájában csodálhatták meg a mezőnyt a gumikból kialakított szlalom pályán. Ezután egy másfél órás szervizben volt lehetősége a csapatnak az elszenvedett károk kijavítására és a másnapi aszfalt pályákra való átalakítások elvégzésére.

 

Balogh Jani: „Volt egy aggályom, hogy kétmurvás menet után kicsit áthangolódott a kezem és nehéz lesz az aszfalton menni. Az első etap kicsit hosszabb volt a megszokottnál és nagyon hamar visszajött az a jól meg szokott érzés, így az első gyorsaságitól kezdve tudtuk autózni a meg szokott tempónkat. A tavalyi évvel ellentétben most tudtunk az első pillanattól határozottan menni és nagyon élvezetes volt az aszfaltokon is. A hosszú gyorsaságira készültünk mind taktikai szempontból, mind fejben és arra nagy hangsúlyt fektettünk, hogy ott lendületesen közlekedjünk. Volt tapasztalatunk az előző évről és igyekeztem az akkori hibáimat kifésülni. Annyira sikerült belendülni, hogy az elán megmaradt az utolsó gyorsaságira is ahol az extra pontokért lehetett meccsezni. Örülünk, hogy maximális pontszámmal tudtuk zárni a versenyt.”

 

Túl a bajnokság felén, a kategória élén és előkelő abszolút helyezéssel szerepel Jani és Dani a ponttáblázaton.

 

Kövesd a csapatot facebook-on! https://www.facebook.com/baloghjani.hu

Balogh Jani: „Ez egy jó érzés. Mind az abszolútban és a kategóriában is jól állunk. Azért drukkolok, hogy ez a lendület kitartson bennünk és ez a szezon hátralévő részén végigmenjen. Ezért mi maximálisan megteszünk mindent. Nem akarunk lassítani és kivárásra menni. Ugyanolyan elánnal fogunk támadni a soron következő versenyeken is. Elég meggyőző előnnyel vagyunk a kategória elején és szeretnénk, hogy ez így is maradjon.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top