• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Veszprémi vakáció

Veszprém Rally 2015-előzetes

 

 

A vegyes talajú Székesfehérvár Rally után a nyár kellős közepén járunk. Ha pedig nyár, akkor Veszprém Rally. A cél a régi mégis kicsit másabb lesz ez a hétvége, mint a többi.

 

 

Balogh Jani: „Túl vagyunk a csütörtöki hivatalos teszten. Minden a maga kerékvágásában ment. Kicsit érdekes volt a történet mivel reggel még nedvesek voltak a körülmények és állt a víz a pályán, hiszen itt egy elég huncut vihar haladt át. Aztán az autók hamar felszárították így tudtunk érdemben dolgozni. Amit terveztünk azt meg tudtuk csinálni, ami egy jó előjel a verseny szempontjából, hogy határozott elképzelésünk lehet és semmi nem maradt nyitva.”

 

Az idei program nagyban hasonlít a tavalyi útvonalhoz. Szombaton Kislőtér két alkalommal majd vasárnap a verseny oroszlán része és 6 gyorsasági után a célceremónia várja a párosokat.

 

Balogh Jani: „A felkészülés péntek és szombat délelőtt a pályabejárással fog folytatódni. A szakaszok megismerése fogja meghatározni azt a taktikát, amivel majd, szeretnénk rajthoz állni. Bízom benne, hogy a lehető legjobban fel tudunk majd készülni. Eddig mondhatjuk, hogy sínen vagyunk. Nincs az az ordító nagy kánikula, ami a hét elején volt, sokkal elviselhetőbb az időjárás. Kicsit húzós lesz a tréning, hiszen minden pályát csak három alkalommal lehet majd bejárni. A helyszínek elég messze vannak egymástól így össze kell raknunk a programot, hogy mit hogyan fogunk megvalósítani. A szombati nap délutánja pedig már az éles bevetésről fog szólni. Zsúfolt hétvégé vár ránk.”

 

A csapat felállása kicsit változik, megkeverednek a lapok erre a versenyre, hiszen Dani vendégszerepel egy másik jobb 1-ben, Gergő pedig egy egészen más jellegű versenyen vesz részt. Így a megmaradt tagok, Jani és Attila egy párost fognak alkotni az EVO 9-esben.

 

Balogh Jani: „Tudtuk már az év elején, hogy a Veszprém egy kicsit más lesz, hiszen a Danival ezt megbeszéltük, hogy egy fellépés erejéig Róbertnek fog segíteni. Már az év elejétől így készültünk, hogy valakinek helyettesítenie kell a Danit mellettem és mivel Gergő úgy döntött, hogy az országos rali bajnokságot most Downhill-re cseréli és nem tart velünk, így az volt az evidens felállás, hogy Attilával fogunk menni. Ő tavaly látta ezeket a pályákat és mi is tudunk egy hullámhosszon működni. Igaz még murván nem mentünk együtt, de majd a pályabejárás alatt összecsiszolódunk. Nagy könnyedség, hogy ismert pályákat kell feldolgozni, hiszen egy kivételével már volt szerencsénk mindegyiken menni igaz külön-külön. Danival folyamatosan konzultálunk. Fél füllel azért itt van, hiszen őt is érdekli ez a történet. Így várjuk a versenyt és mondhatom, hogy eddig minden ok.”

 

Balogh Jani: „A Veszprém ralinak van egy miliője, amit az ember vagy ki tud autózni vagy nem. Volt alkalmunk már itt jól szerepelni. Tavaly ideje korán egy műszaki problémánk adódott és ki kellett állnunk. Kielemeztem az elmúlt pár év történéseit és megpróbálom az emlékeket úgy feleleveníteni, hogy abból a legjobb taktikát tudjuk összehozni, hiszen most nagyon fontos, hogy minél jobban tudjunk teljesíteni és alkalmazkodni az adott körülményekhez és a legjobb ritmussal tudjunk közlekedni. A gumiválasztás miatt megy még a „körömrágás” hiszen csak a pályabejárásra vagy inkább szombat délutánra fog eldőlni, hogy mit mutatnak a saras részek és az időjárás.”

 

Kövesd a csapatot facebook-on! https://www.facebook.com/baloghjani.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top