• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

2016. év Magyar Rallye Bajnokai

Vasárnap este a SKODA Rally Team Hungaria csapattagjai hosszú percekig éltették a Székesfehérvár Rallye futamgyőzteseit, akik ezzel a sikerrel ismét Magyar Bajnoki címet szereztek.

Norbi és Igor az autó tetejére állva, büszkén csapott a levegőbe, majd egymást követve jöttek a serlegek. Amit ezen a hétvégén lehetett, azt ők megnyerték, nem csoda tehát, hogy az ünneplés minden percét kiélvezték és mindketten fülig érő szájjal sütkéreztek a sikerben. A 2016-os esztendő eddig megrendezett öt futamból öt futamot megnyertek, amivel olyan pontszám előnyre tettek szert, hogy a hátralévő három verseny eredményétől függetlenül már most eldőlt: a Herczig – Bacigál páros lett a 2016. év Magyar Bajnoka.

 

-Az ünneplés szempontjából visszaadta nekünk a sors, amit tavaly elvett tőlünk. Félreértés ne essék: az előző bajnoki címnek is ugyanúgy örültük, de az akkori futamot nem Magyarországon és ráadásul a tizenegyedik helyen zártuk, így a mezőny többi párosa mögött, kissé félrehúzódva gratulálgattak nekünk néhányan – tekintett vissza Herczig Norbert. -  Ez most egészen más! Fantasztikus érzés volt a pódiumon, ennyi ember előtt megélni a 3. Bajnoki címet. Nagy csatát vívtunk Fehérváron, szinte valamennyi szakaszon. Tudtuk, hogy akár egy második helyezés is elég lehet a hőn áhított célunk eléréséhez, ezért feleslegesen nem vállaltunk kockázatot. A végén azonban megnyílt előttünk az újabb futamgyőzelem lehetősége. Éltünk vele, így lett teljes ez a hétvége, és így lett tökéletes ez az esztendő. Ebben a pillanatban nem szabad szerénynek lennünk, büszkén kell vállalnunk mindazt, amit elértünk a 2016-os bajnokságban. Ebben a sikerben óriási szerepe van valamennyi partnerünknek és természetesen a BRR Teamnek-nek, akik egész évben minden futamra egy tökéletesen felkészített autót biztosítottak a számunkra, illetve a csapat valamennyi tagjának, hiszen a háttérben egytől-egyig mindannyian rengeteget dolgoztak azért, hogy ismét magyar bajnokok lehessünk.


Herczig Norbert és Bacigál Igor Eger, Miskolc, Szombathely és Veszprém után a székesfehérvári célban is futamgyőzelemnek örülhetett. Ilyen ötös győzelmi sorozatra nagyon régen volt példa a magyar bajnokságban. Utoljára 2008-ban Spitzmüller Csaba ért el hasonlót, amivel akkor ő is magyar bajnok lett.

-Nem tagadom, már a verseny előtt számolgattunk, kíváncsiak voltunk, hogy milyen teljesítmény kell az éves pontverseny megnyeréséhez –fogalmazott a célban a bajnok páros navigátora, Bacigál Igor. – Megcsináltuk, aminek nagyon örülünk, minden várakozásunkat felülmúlta ez az esztendő. Bár a ponttáblázat azt mutatja, hogy fölényesen lettünk magyar bajnokok, de meg kell jegyezni, hogy minden egyes hétvégén óriási küzdelem zajlott a pályákon. Mindvégig erős,kiváló ellenfeleink, sporttársaink voltak és ahhoz, hogy le tudjuk győzni őket, valóban kellett az is, hogy nekünk ebben az évben minden összejött. A többieknek voltak nehézségeik, nekünk velük szemben viszont megbízható és kiegyensúlyozott teljesítményünk volt. Erre is szükség volt ahhoz, hogy már Fehérváron bajnokok lehessünk.

A háromszoros  Magyar Bajnok Herczig Norbert hozzátette: A Székesfehérvár Rallye első részében még óvatosan autóztak. Tudat alatt ott volt bennük, hogy nem kell feltétlenül kockáztatni, ezen a hétvégén a biztos célba érés volt számukra a legfontosabb.

 Végül ötven másodperc előnnyel nyertek, ezután pedig megkezdődhetett az önfeledt ünneplés, amire az idei teljesítmény alapján maximálisan rászolgáltak.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top